ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

«Ο Ολυμπιακός οφείλει να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ με όλο το σεβασμό που αρμόζει στον πρωταθλητή Κύπρου»


Αυτή την στιγμή ο ΑΠΟΕΛ έχει 9 πόντους κι ο Ολυμπιακός 8. Εάν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είχε μία στοιχειώδη ευστοχία η, αλλιώς να μην είχε τόση γκίνια, θα κέρδιζε και τώρα η βαθμολογία θα ήταν Ολυμπιακός 11 κι ΑΠΟΕΛ 6…

Η πρωτιά που έπρεπε ήδη να είχε και το respect στον ΑΠΟΕΛ.
Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση στον αγώνα του Ολυμπιακού στην Κύπρο.
Νομίζω ότι εντελώς αντικειμενικά ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση του ομίλου και να πήγαινε στην Κύπρο για ένα παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά με τον ΑΠΟΕΛ.

Γενικά ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει φέτος τους βαθμούς που του άξιζαν στη φάση των ομίλων. Το ματς με τον ΑΠΟΕΛ ήταν το αποκορύφωμα, αλλά όχι το μοναδικό. Και με την Αστάνα στο Καζακστάν άξιζε τη νίκη που έχασε με το δοκάρι του Μαρτίνς στο 80’ κι ακόμη και με τη Γιάνγκ Μπόϊς εδώ μέσα θα μπορούσε να είχε κάνει νίκη αν αξιοποιούσε μία από τις ευκαιρίες του στο β΄ ημίχρονο.

Βεβαίως, μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτά, αλλά το να χάνεις μέσα σε πέντε παιχνίδια τρεις νίκες που μπορούσες να πάρεις, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός άξιζε να είχε ακόμη μίνιμουμ τρεις-τέσσερις βαθμούς (π.χ. με ισοπαλία εδώ με ΑΠΟΕΛ και νίκη στην Αστάνα, θα είχε 11 πόντους κι ο ΑΠΟΕΛ 7 και πάλι θα ήταν σίγουρα πρώτος).

Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα-δύο πόντους περισσότερους από αυτούς που θα έπρεπε να πάρει, με την έννοια ότι το μάξιμουμ που του άξιζε από τον αγώνα στο Καραϊσκάκη ήταν ένας πόντος, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει πόντο στο Καζακστάν, όπου έχασε).

Όμως, σημασία έχει τι γράφει τώρα η βαθμολογία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πρώτος κι ο Ολυμπιακός αν θέλει να ανέβει αυτός στην κορυφή, πρέπει να τον κερδίσει.

Κατά την γνώμη μου, το πρώτο που αξίζει στον ΑΠΟΕΛ είναι respect. Σεβασμός όχι μόνο γιατί είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στην Κύπρο, με 25 πρωταθλήματα κι 21 Κύπελλα, αλλά και για άλλους λόγους.

Κατ΄αρχάς, σεβασμός για την ευρωπαϊκή του παρουσία εδώ και κάποια χρόνια. Το 2009-10 έπαιξε σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ και στάθηκε απολύτως αξιοπρεπώς με αντιπάλους Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1, 0-0), Τσέλσι (2-2, 0-1) και Πόρτο (0-1, 1-2)…. Το 2011-12 πάλι σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα πέρασε με αντιπάλους Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ, απέκλεισε στους 16 και τη Λιόν, μέχρι που αποκλείστηκε στα προημιτελικά από ολόκληρη Ρεάλ… Το 2013-14 ήταν σε δύσκολο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με Μπορντό κι Αϊντραχτ κι αποκλείστηκε… Το 2014-15 ήταν πάλι σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και πάλεψε με αξιοπρέπεια κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Παρί κι Άγιαξ… Και πέρσι ήταν σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από Σάλκε και Σπάρτα…

Άρα, σε οκτώ σεζόν, με την φετινή, ο ΑΠΟΕΛ στις έξι ήταν σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ η, Γιουρόπα Λιγκ, με δύο προκρίσεις, από μία σε κάθε διοργάνωση. Κι έχει σημασία ότι όλα αυτά τα πετυχαίνει με ένα μπάτζετ πολύ χαμηλό για δεδομένα ομάδων που παίζουν σε φάσεις ομίλων. Προφανέστατα διότι έχει οργάνωση και καλές επιλογές στο ρόστερ του. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ως προς το ότι αν ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν ο βασικότερος ανταγωνιστής του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός εννοείται ότι δεν έχει να φοβηθεί τον ΑΠΟΕΛ, αλλά οφείλει να τον αντιμετωπίσει με όλο το σεβασμό που αρμόζει στον πρωταθλητή Κύπρου, αν θέλει να προκριθεί ως πρώτος. Και να ξέρετε, επειδή έχω δει τον ΑΠΟΕΛ στα εντός έδρας παιχνίδια του, με Αστάνα και Γιάνγκ Μπόϊς, πρόκειται για ομάδα που ανεβάζει κατά 50% την απόδοση της εντός έδρας.

Θέλω να πω ότι από τον ΑΠΟΕΛ που είδαμε στο Καραϊσκάκη, λογικά την Πέμπτη πρέπει να περιμένει ο Ολυμπιακός να βρει αντίπαλο μία πολύ καλύτερη ομάδα…

Το άρθρο γράφτηκε από τον Νικολακόπουλλο, στο gazzetta.gr για τον αγώνα κορυφής του 2ου ομίλου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΟΣΦΠ για το Γιουρόπα λίγκ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]