ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ναι είχαμε αντιπαράθεση με τον Πετρίδη, είπε ο Κετσπάγια στη συνέντευξη στο «Όλα Μάλε»


Να και η επιβεβαίωση από τον Κετσπάγια, για το ότι ο Πρόδρομος Πετρίδης, τρυπώνει παντού... σιγά που θα το άφηνε ασχολίαστο.

«Ναι είχαμε αντιπαράθεση. Νικήσαμε με 3-0 την ΑΕΚ και έρχεται ο πρόεδρος αγκαλιάζει όλους τους ποδοσφαιριστές και βγαίνει από τα αποδυτήρια, θεωρώντας ότι φταίμε εμείς επειδή δεν έκανα αλλαγή τον Ντε Βινσέντι. Είμαι δίκαιος, όμως αν θέλει κάποιος να με αδικήσει δεν συγκρατιέμαι. Ήταν της στιγμής και αντέδρασα. Έτσι όπως το κατάλαβα δεν το χάρηκε που νικήσαμε την ΑΕΚ σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Φταίω εγώ που ο άλλος έφαγε κόκκινη κάρτα από το πουθενά; Κάναμε φανταστική χρονιά. Ήμασταν 7 βαθμούς πίσω κάναμε μόνο νίκες, ακουμπήσαμε τον τίτλο και μου είπαν ότι έπρεπε να φύγω. Ήταν σαν να κατάρρευσε όλο το κτίριο πάνω μου. Βρήκα την ψυχραιμία και είπα ότι σας χαρίζω εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. » είπε ο Γεωργιανός πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, στην νέα εκπομπή του Κώστα Μαλέκκου «Όλα Μάλε»

Ολόκληρη η συνέντευξη:Πρεμιέρα απόψε για την εκπομπή «Όλα Μάλε», με τους Κώστα Μαλέκκο και Μιχάλη Παπαγεωργίου. Πρώτος καλεσμένος ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Τιμούρ, πες μας αρχικά λίγα πράγματα για τον καιρό που ήσουν ως ποδοσφαιριστής:

«Καλησπέρα και καλή αρχή. Ελπίζω πως αυτή η εκπομπή θα βοηθήσει το κυπριακό ποδόσφαιρο για να μάθει κάποια πράγματα ο κόσμος. Να ακούσει από τους πρωταγωνιστές και όχι από τους ανθρώπου που δεν είναι σε πρώτο πλάνο, παρόλο που αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν στο ποδόσφαιρο. Έχω τις εμπειρίες που έπαιξα στο εξωτερικό. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι το ίδιο πράγμα. Πρωταγωνιστές δεν είναι οι πρόεδροι. Αυτοί έχουν τη δική τους συγκεκριμένη δουλειά και αυτό πρέπει να κάνουν. Πολλές φορές προσπαθούμε να πούμε κάποια πράγματα αλλά δεν καταλαβαίνει κανείς το νόημα. Ποτέ δεν προσπαθώ να βολευτώ σε κάποια πράγματα, προσπαθώ να λέω αυτά που βλέπω. Κάποιες φορές μου λένε «παίξε πελλό», του απαντάω: «Δεν μπορώ να παίξω πελλό, αν ποτέ το κάνω, σημαίνει τρελάθηκα από τα αλήθεια». Έτσι έχω μάθει και έτσι προσπαθώ να ζήσω».



Κάποτε είχε γίνει θέμα για πρωτάθλημα για ρεζέρβες:

«Ήταν θέμα των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Τότε ήταν με τον Γιοβάνοβιτς και μας είπανε να κάνουν κάτι ξεχωριστό ώστε να έχουν χρόνο συμμετοχής Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Έπρεπε να γίνει κάτι και αποφασίσαμε να γίνει αυτό το πρωτάθλημα αλλά όταν μας είπαν πως πρέπει να το ψηφίσουν, κατάλαβα πως δεν θα γίνει ποτέ. Είναι αρνητικό για μια χώρα όπως την Κύπρο που δεν παίζουν Κύπριοι αλλά μην τα διαγράψουμε όλα. Με την ευρωπαϊκή ένωση έρχονται περισσότεροι ξένοι και αυτός είναι ένας λόγος που αγωνιζόμαστε στο Τσάμπιον Λιγκ. Όταν πρωτοήρθε πηγαίναμε για τουρισμό στο εξωτερικό. Λέγαμε πόσα θα φάμε. Έχει αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, έχουμε δώσει αρκετούς Κύπριους στο εξωτερικό. Τον Πιέρο δεν τον ανακάλυψα εγώ, έδειξε ότι μπορούσε. Πρέπει όμως και οι Κύπριοι παίκτες να προσπαθήσουν όσο μπορούν να σου δείξουν ότι αξίζουν να παίζουν».



Για το Πρωτάθλημα και τις 14 ομάδες…

«Το χειρότερο είναι ότι οι μεγάλες ομάδες που έχουν όλο το βάρος με τον κόσμο και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις. Τις παίρνουν άλλες ομάδες που δεν έχουν κόσμο. Δεν λέω ότι δεν προσφέρουν τίποτα. Υπάρχουν ομάδες στην Α΄ Κατηγορία με πρόεδρο, αντιπρόεδρο, τεχνικό διευθυντή και τίποτα άλλο. Δεν έχουν φίλαθλους. Ευτυχώς που ήρθε η ΟΥΕΦΑ και μας επέβαλε να φτιάξουμε το πρωτάθλημα. Σε άλλες χώρες δεν θα το επέτρεπαν οι ποδοσφαιριστές. Δεν θα επέτρεπαν να το επιβάλουν εις βάρος του ποδοσφαίρου».



Για τους δημοσιογράφους…

«Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι έχουν εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο για το συμφέρον τους. Στην Ελλάδα στην κάθε ομάδα έχουν δική τους εφημερίδα και γράφουν ότι θέλουν οι παράγοντες. Τους ταΐζουν ένα σουβλάκι και γράφουν ότι θέλουν».

Προτιμάς ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες ή 10 ομάδες;

«Θα έλεγα με 10 ομάδες είναι το καλύτερο. Είναι και αυτό με τα γήπεδα. Πολλές φορές είχα πει αλλά δεν έδωσε κανένας σημασία. Μιλώ για το πλεονέκτημα ομάδων από Λευκωσία, Λεμεσό και άλλες πολλές που παίζουν για τον τίτλο. Στη Λεμεσό παίζουν τρεις ομάδες στο ίδιο γήπεδο. Η ΑΕΚ για παράδειγμα θα πάει τρεις φορές Λεμεσό και θα παίξει στο ίδιο γήπεδο. Η ομάδα της Λάρνακας δηλαδή δεν είναι με τους ίδιους όρους που παίζει τα παιχνίδια. Όταν θέλουν οικονομική βοήθεια σου δίνουν όλη την κερκίδα. Όταν πάνε για πρωτάθλημα θυμούνται πως μπορούν να παραχωρήσουν το 10%».

Τι έχεις να συμβουλεύεις τους νέους προπονητές;

«Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Πριν χρόνια όταν ένας παίκτης έπαιζε πολλά χρόνια σε μια ομάδα είχε μια ομάδα να προσφέρει σε αυτόν τη θέση του προπονητή. Αυτό που έγινε και μαζί μου στην Ανόρθωση. Ήταν πολύ δύσκολο που ήμουν παίκτης και προπονητής. Ένας άνθρωπος που μου έδωσε σημαντική βοήθεια ήταν ο Θεοχάρους. Ήταν διάφορα πράγματα στην Ανόρθωση. Με είχε καλέσει και μου είπε θέλω να αναλάβεις την ομάδα. Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για εμένα. Η Ανόρθωση ήταν σε πολύ δύσκολη θέση τότε, τελειώσαμε τη χρονιά στην 4η θέση. Ήταν στο τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και σκέφτηκα πως τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται συχνά. Αμέσως βρήκα ανθρώπους γύρο μου να με βοηθήσουν. Ο πρώτος που ήρθε ήταν ο Χριστάκης Κασσιανός. Ευτυχώς ήρθε. Δυστυχώς τώρα κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να πάνε κάπου και να μάθουν. Δεν γίνεται αυτό. Αν δεν τον έχεις μέσα σου τον προπονητή, είναι πολύ δύσκολο. Χωρίς να υποτιμήσω και χωρίς να θέλω να προσβάλω σε κανένα, όποιος προπονητής κάνει μόνο τα μαθήματα προπονητικής, δεν έχει κερδίσει κάτι. Μπορούν να σου μάθουν κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορούν να σε βοηθήσουν στη συμπεριφορά, στη νοοτροπία».

Πως αντιμετωπίζει ένας προπονητής τους παίκτες του:

«Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις και τον κουφό. Όταν και να πεις, είναι οι παίκτες που μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και δίνουν τα πάντα. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να βρεις την φόρμουλα. Πέρασαν μεγάλα ονόματα παικτών τον καιρό που ήμουν προπονητής και με κανένα δεν είχαμε πρόβλημα. Όταν παίζαμε εμείς μπάλα, έπρεπε να παίζουμε 15-20 χρόνια για να πούμε ότι οικονομήσαμε κάποια λεφτά. Τώρα, μέσα σε ένα χρόνο ένας παίκτης παίρνει λεφτά που θέλαμε 10 χρόνια να πάρουμε».

Για τον Πιέρο Σωτηρίου…

«Ο Καβενάγκι είναι μεγάλος παίκτης και επαγγελματίας. Από την πρώτη μέρα που ήρθε το έδειξε. Όταν έπαιζε ο Πιέρος, στεναχωριόταν, όμως δεν έκανε πρόβλημα. Ο Πιέρος πήρε την ευκαιρία και συνέχισε να παίζει. Εγώ έπρεπε να κοιτάξω το καλό της ομάδας, ανεξάρτητα από ποια ράτσα είναι ο καθένας. Όταν έβλεπα ότι δεν τραβά ο Καβενάγκι και είπα να δοκιμάσω τον Πιέρο. Ο πιο δύσκολος παίκτης στο ΑΠΟΕΛ ήταν ο Ντε Βινσέντι. Ήταν φοβερός παίκτης. Εγώ έπρεπε να βρω χημεία και τρόπο και να μην ζημιωθεί η ομάδα. Χαίρομαι που έκανε την καλύτερη χρονιά και πήγε μεταγραφή. Δεν ξέρω πως βρήκα τον τρόπο και κρατήθηκα εκείνη τη μέρα. Έφυγα από το γήπεδο και τα έσπασα όλα όταν πήγα σπίτι».

Αν θα πρέπει να μείνει και άλλο στην Κύπρο…

«Όταν λέμε να κάνει βήμα παραπάνω, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα. Οικονομικά μπορεί να είναι πιο συμφέρον. Δεν πιστεύω όμως  ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ νίκησε με δύο φορές τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Για να έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, θα ήταν καλό να μείνει ακόμα ένα χρόνο».

Αν η ΑΕΚ ήταν πιο κάτω σε επίπεδο από το ΑΠΟΕΛ… .

«Να μην κάνουμε τέτοια σύγκριση. Δεν θέλω να συγκρίνω με αυτό τον τρόπο. Τόσο μας υποτιμάνε, όμως τις περισσότερες φορές έχουμε κερδίσει. Πολλοί παίκτες πήγαν στην Ελλάδα και έκαναν μεγάλη καριέρα. Και εγώ όταν πήγα έλεγαν ότι έφεραν το παλτό. Το 2005 με ρώτησαν πότε θα πάει Κυπριακή ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τους ότι μόνη ελπίδα είναι να βρεθούμε αντιμέτωποι με ελληνική ομάδα. Μετά από αυτή τη δήλωση μου έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο. Στην ΑΕΚ, τους άφησα στη 2η θέση, δύο βαθμούς πίω από την κορυφή και τώρα είναι 16 βαθμούς πίσω. Δεν έχω πρόβλημα με τον Μοράις. Αυτός ήταν βοηθός του Μουρίνιο. Εγώ ήμουν απέναντι του  και τους έβαλα 3 γκολ. Θέλεις να φτιάξεις ομάδα; Θέλεις προπονηταρά; Πλήρωσε. Όχι τζάμπα μάγκες. Ένιωθα ότι πήγα εκεί ως θύμα. Το καλοκαίρι δεν έγιναν κάποιες μεταγραφές, έφταιξε ο τεχνικός διευθυντής. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό και ενώ έχει να νικήσουμε εκεί μέσα από τότε που ήμουν εγώ παίκτης. Με άφησαν ακόμα ένα παιχνίδι στη Λάρισα για να δικαιολογήσουμε ότι χάσαμε τη χρονιά. Μετά τη νίκη μας δεν μιλιούνταν, επειδή ήθελαν να χάσουμε και να φύγω».

Για τον Λαΐφη…  

«Ένα παίκτη ζήτησα και τον χάσαμε για 100.000 ευρώ. Από τους προπονητές που είναι στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλος με καλύτερο βιογραφικό από εμένα. Μόνο εγώ όμως, ένιωθα τον ρατσισμό και αυτό με πληγώνει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ζήσεις με την αγωνία ότι είναι τελευταίο παιχνίδι. Τώρα πάλι φταίω εγώ».

Σου αρέσουν τα συστήματα, πόσο τα χρησιμοποιείς πριν τον αγώνα:

«Το θέμα είναι τι είναι αυτά που έχω για να πάρω το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε όπως σε μεγάλες ομάδες που έχεις να ξοιδεέις150. εκατ. ευρώ για να παίξεις αυτό το σύστημα ή το άλλο. Εμείς εδώ βρίσκουμε καλούς παίκτες τους μαζεύουμε σε μια ομάδα. Προτιμώ το 4-3-3 με παίκτες από τα πλάγια γρήγορους, διεισδυτικούς, παρόλο που δεν είμαι εναντίων του συστήματος 3-5-2 ή 3-4-2-1. Εξαρτάται. Αν υπάρχει ένα 10αρι στο κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι μόνο ο Ντα Σίλβα, Πέρσι ήταν ο Ασίς. Βλέπετε αυτοί οι παίκτες που είναι και πιο μεγάλης ηλικίας διαπρέπουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες σαν αυτούς στην Κύπρο. Για αυτό σας λέω, να δω πρώτα τι έχω και τι μπορώ να πάρω το αποτέλεσμα. Καλύτερα να έχω αποτέλεσμα παρά να μουρμουράνε, παρά να παίζω καλό ποδόσφαιρο και να μην έχω. Λέγανε με τον Κετσπάγια παίζει άμυνα η Ανόρθωση και βάλαμε 80 γκολ!».

Αλλάζεις σύστημα κατά την διάρκεια του αγώνα;

«Την ώρα του αγώνα μπορείς να κάνει κάποια πράγματα να ρισκάρεις. Κάποιες φορές βάλαμε ένα σέντερ μπακ να παίξει σέντερ φορ και έβαλε γκολ και κερδίσαμε το ματς. Όταν βλέπεις κάποια πράγματα δεν πάνε καλά θέλεις να ρισκάρεις».

Για τα στρέντσινγκ:

«Έπαιξε σχεδόν 25 χρόνια ποδόσφαιρο. Δεν χρειαζόμουνα και πολύ στρέτσινγκ. Μια φορά έπαθα θλάση και αυτό στην Ελβετία, όταν παίξαμε με την Σιόν. Όμως, εγώ έχω περάσει σχολή με αρκετές ώες να κάνω στρέτσινγκ. Είναι σημαντικό από τη μικρή ηλικία να κάνεις. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Ντε Βινσέντι δεν ήθελε να κάνει. Όμως ο Καρλάο ήθελε για παράδειγμα. Ξεκινάς με ζέσταμα για όλους. Τώρα επειδή σε ελέγχουν από το σωματείο πρέπει να το κάνεις».

Αν είναι αλήθεια ότι πλακώθηκε με τον Πρόδρομο Πετρίδη για τον Ντε Βινσέντι…  

«Ναι είχαμε αντιπαράθεση. Νικήσαμε με 3-0 την ΑΕΚ και έρχεται ο πρόεδρος αγκαλιάζει όλους τους ποδοσφαιριστές και βγαίνει από τα αποδυτήρια, θεωρώντας ότι φταίμε εμείς επειδή δεν έκανα αλλαγή τον Ντε Βινσέντι. Είμαι δίκαιος, όμως αν θέλει κάποιος να με αδικήσει δεν συγκρατιέμαι. Ήταν της στιγμής και αντέδρασα. Έτσι όπως το κατάλαβα δεν το χάρηκε που νικήσαμε την ΑΕΚ σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Φταίω εγώ που ο άλλος έφαγε κόκκινη κάρτα από το πουθενά; Κάναμε φανταστική χρονιά. Ήμασταν 7 βαθμούς πίσω κάναμε μόνο νίκες, ακουμπήσαμε τον τίτλο και μου είπαν ότι έπρεπε να φύγω. Ήταν σαν να κατάρρευσε όλο το κτίριο πάνω μου. Βρήκα την ψυχραιμία και είπα ότι σας χαρίζω εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μετά άκουσα ότι έγιναν αλλαγές και για αυτό πήραν τον τίτλο. Πόσο εύκολο είναι το χωνέψεις αυτό; Πες ότι συνέβαλε σε κάτι. Εγώ είπα από την αρχή ότι θα παίρναμε πρωτάθλημα».

Για την προσπάθεια που έγινε για να πάει στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2015…

«Κάποιοι γνωστοί με πήραν τηλέφωνο για να συναντηθώ με τον κ. Πουλλαΐδη. Πήγα, δεν είπα τίποτα., έφαγα ένα ωμό σουβλάκι και δεν έγινε τίποτα. Την επόμενη μέρα ήταν να πάω στο Λονδίνο και με πήραν τηλέφωνο κάποιοι φίλοι και μου είπαν ότι ανακοινώθηκε ο Πάους. Τότε με είχε πάρει 10 φορές ο Κίρζης να συνεργαστούμε και του εξήγησα την κατάσταση».

Αν ενδιαφέρεται να γυρίσει στην Ανόρθωση…  

«Δεν είναι θέμα αν με ενδιαφέρει ή όχι. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι ευθύνη των ανθρώπων που διοικούν τα σωματεία, αλλά ευθύνη και εκείνων που τους βάζουν εκεί. Για να γίνει εταιρεία η Ανόρθωση χρειάστηκε να διαλύσουν καταστατικά. Με το ΑΠΟΕΛ, παίζαμε Τσάμπιονς Λιγκ και χάσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας και κατέβηκε η κερκίδα. Φώναζαν ότι τους κατέστρεψα.  Δεν μπορείς. Το σωστό είναι τελειώσεις το πρωτάθλημα και να περιμένεις. Δεν ξέρω τι να περιμένω. Η «Μεγάλη Κυρία» του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, προσπαθεί να βρει άντρα και δεν μπορεί. Δεν γίνεται να λέμε μόνο Ανόρθωση, Αμμόχωστος, Προσφυγιά. Ήμασταν τότε εκεί και δεν είχαμε τίποτα. Μας έκοψαν τα νερά. Χαρίσαμε λεφτά, έκοψαν το μισθό μας 50%. Μείναμε εκεί, εγώ ο Νίκος Νικολάου και κάποιοι άλλοι και μας εγκατέλειψαν. Πετύχαμε γατί αγαπούσαμε και θέλαμε το καλό της ομάδας. Αυτοί που πηγαίνουν εκεί, πάνε για δικούς τους σκοπούς. Διαλύθηκε η ομάδα για το καλό κάποιων ανθρώπων που ήταν στην ομάδα. Δεν μπορείς να διοικήσεις κυπριακή ομάδα από το Skype. Γιατί είναι πετυχημένο το ΑΠΟΕΛ; Επειδή έχει πρόεδρο που είναι 24 ώρες εκεί. Γιατί είναι επιτυχημένη η ΑΕΚ; Είναι ένας άνθρωπος εκεί κοντά στην ομάδα. Το ίδιο και ο κίρζης. Εδώ θέλουμε να διοικήσουμε από το Skype την ομάδα».

Για την επιστροφή του στην Ανόρθωση…  

«Η Ανόρθωση ήταν πάντα στο μυαλό μου. Ακόμη και όταν ήμουν και στο ΑΠΟΕΛ. Έχω αφιερώσει τα καλύτερα μου χρόνια. Κάθε μέρα μόνο για αυτό συζητάμε. Χρειάζεται τα λεφτά αλλά και κάποιους ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά. Έχει μεγάλη ευθύνη και ο κόσμος γιατί  έπρεπε να αντιδράσουν. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Πάους που είναι καλός προπονητής και κύριος. Πέρσι ήταν μπροστά 4 βαθμούς μπροστά και έμειναν 24 πίσω. Όταν λέει ο καθένας ποιο παίκτη θέλει δεν γίνεται δουλειά. Εγώ έλεγα του Ανδρέα (Παντελή), πόσα λεφτά χρειαζόμασταν για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα και προχωρούσα.  Υπάρχει μολυσμένη κατάσταση στην Ανόρθωση. Τα έχω συνηθίσει αυτά. Ούτε όταν ήμουν εγώ εκεί ήταν όλα ρόδινα. Ξέρεις πόσοι λύκοι ήταν μαζεμένοι γύρω από την ομάδα; Δεχόμασταν πόλεμο. Είμαστε θύματα για να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα».

Για το φετινό Πρωτάθλημα…  

«Έχουμε πέντε ανταγωνιστικές ομάδες που έχουν την ευκαιρία να πάρουν πρωτάθλημα. Τώρα υπάρχει ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια, Απόλλωνα και η Ανόρθωση που είναι εκτός εξάδας».

Για το ποιος θα το κατακτήσει…

«Φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ, αλλά μην ξεχνάς ότι το φετινό ΑΠΟΕΛ, είναι η περσινή ομάδα του δεύτερου γύρου. Ο Καρλάο είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Όταν φεύγει ένας παίκτης που εδώ και χρόνια κάνει τη διαφορά, υπάρχει θέμα. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις ένα παίκτη όπως τον Καρλάο. Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει ποιότητα και βάθος. Και η Ομόνοια είναι απρόβλεπτη και μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε και να χάσει από τον οποιοδήποτε. Στην ΑΕΛ θα τους βοηθήσει ο Πίτι».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]