ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Οι καλαθοσφαιριστές του Τόνι Κωνσταντινίδη έχασαν με 76-66 από την ΕΘΑ (φώτος)


ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΘΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ

Η ΕΘΑ ήταν η νικήτρια του τρίτου και τελευταίου αγώνα για την 5η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League, η οποία επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 76-66, σε αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» λόγω τιμωρίας των «γαλαζοκιτρίνων». Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με την ΕΘΑ να καταφέρνει στην Δ’ περίοδο να παίρνει το προβάδισμα και να δημιουργεί διαφορά μέχρι και με δέκα πόντους, η οποία της έδωσε στο τέλος την νίκη. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντιόν Ράιτ που σημείωσε 19 πόντους (15 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Κατώτερη των περιστάσεων φάνηκε η ομάδα μας 

Κατώτεροι των περιστάσεων παρουσιάστηκαν οι καλαθοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ στον απογευματινό αγώνα με την ΕΘΑ στο «Κίτιον». Η ομάδα μας ηττήθηκε με 76-66 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League, ανέβηκε στη 2η θέση με 8 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Κεραυνό που έχει αγώνα λιγότερο και δυο λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Την Τρίτη 28/11 οι γαλαζοκίτρινοι θα φιλοξενηθούν από την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι καλαθοσφαιριστές του Τόνι Κωνσταντινίδη δεν μπήκαν καλά στο παρκέ και έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να πάρει προβάδισμα στο σκορ (6-2). Σιγά σιγά η ομάδα βρήκε ρυθμό και στα μέσα του δεκαλέπτου πέρασε μπροστά (15-14) και έκλεισε την 1η περίοδο με σκορ 22-16 υπέρ της.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν τόσο παραγωγικός επιθετικά και οι 15 πόντοι που πέτυχε δεν αρκούσαν για να πάει στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα. Ο αντίπαλος από την άλλη σημείωσε 21 πόντους και οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο, με το σκορ 37-37.

Στην 3η περίοδο η ομάδα μας έδειξε ελαφριά βελτίωση σε επίθεση και άμυνα και είχε μικρό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της. Ωστόσο δεν κατάφερε να το διευρύνει και πήγε στο τελευταίο και σημαντικότερο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου, 55-54.

Εκεί οι καλαθοσφαιριστές μας δυστυχώς δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και με τη φτωχή παραγωγικότητα στην επίθεση -μόλις 11 πόντους- δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους. Η ΕΘΑ εκμεταλλεύτηκε το κακό δεκάλεπτο της ομάδας μας και την υποχρέωσε σε ήττα 76-66.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-16, 37-37, 55-54, 66-76

ΑΠΟΕΛ Τ. Κωνσταντινίδης:
Gary 9, Fields 13, Moore 13, Baker 12, Fleming 3, Πηλαβάς 2, Κασκίρης 5, Κούνας 9.

ΕΘΑ (Γιώργος Μπιτζάνης)
Βίτσε 6, Χόλλιμον 15 (1), Τζόνσον 10, Κωνσταντίνου 3, Ράιτ 19, Χρίστου 2, Παπάμιχαηλ, Μπρουκς 17 (3), Σταυρινίδης 4.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]