ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

«Η αστυνομία άλλαξε την διαδικασία, 5 λεπτά πριν από την έναρξη του ελέγχου»


«Ευτυχώς που στις συσκέψεις ασφαλείας δεν συμμετείχαν μόνο εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ και της Αστυνομίας, αλλά και εκπρόσωποι της UEFA, της Ασφάλειας του ΓΣΠ και της Ισραηλινής ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση της η εταιρεία ΑΠΟΕΛ, δια του εκπροσώπου τύπου, θέλοντας έτσι να υπερτονίσει τις αναλήθειες στους ισχυρισμούς της αστυνομίας για τα σημεία ελέγχου.

Ανακοίνωση εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ
Ημερομηνία Έκδοσης: Αύγ 17, 2018

Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι η Αστυνομία Κύπρου μέσω του Γραφείου Τύπου της έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι τοποθετήσεις του εκπρόσωπου Τύπου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ περί του ότι είχε τεθεί θέμα αύξησης των σημείων ελέγχου στις συσκέψεις ασφαλείας για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Hapoel Beer Sheva είναι αναληθείς.

Ευτυχώς στις συσκέψεις ασφαλείας δεν συμμετείχαν μόνο εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ και της Αστυνομίας αλλά και εκπρόσωποι της UEFA, της Ασφάλειας του ΓΣΠ και της Ισραηλινής ομάδας. Για αυτό θα ήταν ορθότερο η Αστυνομία να αποσύρει την συγκεκριμένη αναφορά της «…είχε δήθεν τεθεί θέμα για αύξηση των σημείων ελέγχου, αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.» και να ζητήσει να μάθει ακριβώς τι ειπώθηκε επιβεβαιώνοντας ότι όντως ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ ζήτησε αύξηση των σημείων ελέγχου.

Καλούμε την Αστυνομία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όταν εκδίδει ανακοινώσεις και να διατηρεί επίσης πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ότι και το αστυνομικό Σώμα μπορεί να κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της λάθος εκτίμησης σε ότι αφορά στον αριθμό σημείων ελέγχου αλλά και στον τρόπο ελέγχου.

Κυρίως όμως, την λάθος της εκτίμησης, στο πιο σημαντικό από όλα όσα συνέβησαν χθες στο ΓΣΠ. Το οποίο με γλαφυρό τρόπο μάλιστα σημειώνει στην ανακοίνωση της… «Η Αστυνομία είχε να επιλέξει ανάμεσα στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και το ενδεχόμενο κάποιας καθυστέρησης στην είσοδο των φιλάθλων στο στάδιο. Επέλεξε το δεύτερο διασφαλίζοντας ότι δεν θα ετίθετο σε κίνδυνο η ασφάλεια οποιουδήποτε.» Δυστυχώς κύριοι αυτό σας αφήνει απόλυτα εκτεθειμένους αφού ο μόνος λόγος που η UEFA αποδέχθηκε το ΔΙΚΟ μας αίτημα για καθυστέρηση του αγώνα ήταν οι ΛΟΓΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Και όχι το «ενδεχόμενο κάποιας καθυστέρησης στην είσοδο των φιλάθλων». Επαναλαμβάνουμε ότι είναι απλά τραγικό, η Αστυνομία Κύπρου να μην έχει ακόμα αντιληφθεί τον λόγο που Ευρωπαϊκός αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει.

Δυστυχώς για όσους ήταν εμπνευστές αυτής της ανακοίνωσης, η αποφυγή ανάληψης ευθυνών δεν τους τιμά. Και ακόμα δυστυχέστερο είναι το γεγονός ότι ο Ειδικός Υπεύθυνος Ασφάλειας που είχε στείλει η UEFA (44 χρόνια Αστυνομικός στο επάγγελμα και Επικεφαλής Υπεύθυνος Αστυνόμευσης στην Μεγάλη Βρετανία) αναφέρει τα πάντα με λεπτομέρεια στην έκθεση του. Ακόμα και την απόφαση της Αστυνομίας 5 λεπτά πριν από την έναρξη του ελέγχου να αλλάξει την διαδικασία ελέγχου. Γεγονός που επέφερε περισσότερη καθυστέρηση και δημιούργησε τις συνθήκες για να κριθεί ότι ο αγώνας έπρεπε να καθυστερήσει για λόγους ασφάλειας…

Ως ΑΠΟΕΛ αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η Αστυνομία έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολο έργο. Και πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ειδικών συνθηκών. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε ότι η ταλαιπωρία του κόσμου και κυρίως οι λανθασμένες εκτιμήσεις θα δημιουργούν τέτοιες συνθήκες που θα αναγκάζουν ευρωπαϊκό αγώνα να καθυστερεί για ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και η Αστυνομία να μην το έχει ακόμα αντιληφθεί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]