ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

«Κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχθούν πως το ΑΠΟΕΛ έφθασε ψηλά» Δρ. Σχίζας


«Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ περάσαν από 135 ελέγχους... Κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχθούν πως το ΑΠΟΕΛ έφθασε ψηλά.. » υπογράμμισε ο Δρ. Κώστας Σχίζας στις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Pressing» του Ανδρέα Βιολάρη και συνέχισε...

«Στην ομάδα μου δεν υπήρχαν τέτοια επεισόδια-κρούσματα και κακώς αναφέρθηκαν για τον ΑΠΟΕΛ κάποια πράγματα στο παρελθόν».

«Πέρασαν τόσα χρόνια πραγματικά και την εποχή που φώναζαν όλοι, να σας θυμίσω ότι, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ περάσαν 135 ελέγχους.
Κάθε αγώνα στην Ευρώπη δίναμε τουλάχιστον 10 δείγματα.
Όταν δίναμε συμπληρώματα είχαμε πιστοποιητικά απ’ τις εταιρείες που τα έδιναν ότι είναι όλα νόμιμα.
Κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχθούν πως το ΑΠΟΕΛ έφθασε ψηλά.
Να πω για τον Κόντη; Τι να πω για τον Χρίστο, ότι ούτε καφέ δεν πίνει?
Έπασχε από κάτι που 5 στους 15 μπορεί να πάσχουν.
Δυστυχώς ήταν άτυχος γιατί ενεργοποιήθηκε.
Έχω δικαίωμα εγώ να σκοτώσω κάποιο παίκτη?
Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει κανονισμός που λέει πως όποιος πιαστεί ντοπαρισμένος σταματά το συμβόλαιο τους».

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Δρ. Σχίζα:

Για το πρόβλημα των νεαρών:
«Το πιο σημαντικό είναι πως δυο αδέρφια έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι σπάνιο αυτό. Αλλά την ίδια ώρα ήρθε και ένας άλλος τρίτος αθλητής με πρόβλημα. Αν ήρθε από ενδοφλέβια είναι κάτι που θα το μελετήσουν οι αρχές. Έχουμε ακούσει πολλές φορές για όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Είναι όμως ευθύνη του κάθε ποδοσφαιριστή για το τι μπαίνει στο σώμα του. Αυτό έπρεπε να γίνει από γιατρό. Ένα άλλο σημείο είναι πως μια ενδοφλέβια υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει αλλεργικό σοκ. Εκεί ποιος σώζει ποιον; Πρέπει να προσέχουμε πολύ πριν βάλουμε κάτι στο σώμα μας για να ψάξουμε τη βελτίωση ή το τέλειο σώμα ή μια καλύτερη αερόβια ικανότητα. Δεν υπάρχει επαρκής και απαιτούμενος έλεγχος στις επιστήμες, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα και δεν τιμωρείται κανείς. Ο κόσμος πρέπει να καταγγέλλει τους παρανομούντες. Εμείς τα λέμε αυτά εδώ και 30 χρόνια. Είναι σημαντικό πρώτα να έχει ένας αθλητής σωστή διατροφή και ύστερα αν χρειάζεται κάποιο συμπλήρωμα, που κάποτε χρειάζεται,  να το πάρει. Η κατάχρηση όμως επιβαρύνει τα όργανα. Για να πάρει κάποιος σίδηρο, όταν έχει 100; Θα του προκαλέσει πρόβλημα. Είναι σημαντικό να γίνονται συχνές εξετάσεις. Γενικότερα χρειαζόμαστε επιμόρφωση. Στην Ευρώπη δίνεται μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό ψυχαγωγίας. Κάποιοι τρέχουν μαραθώνιους, ημιμαραθώνιους και ζητούν συμπλήρωμα. Εμείς λέμε όχι. Να το πάρεις μόνο αν το χρειάζεσαι. Πρέπει να σε παρακολουθεί ένας γιατρός και έπειτα αν χρειάζεσαι είναι σημαντικό».

Για το αν μπορεί το πρόβλημα να είναι κληρονομικό: 
«Ίσως και να είναι. Δεν το ξέρω εγώ. Ο γιατρός το εξετάζει αυτό και καταγράφει όσα χρειάζονται. Εκεί θα γίνει ο έλεγχος στο 17-18 του και αν δεν μπορεί δεν θα προχωρήσει στην επαγγελματικό αθλητισμό για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως, ακόμη και να πεθάνει».

Για το αν μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα μια απαγορευμένη ουσία: 
«Ναι σε βάθος χρόνου κάποιες απαγορευμένες ουσίες δημιουργούν πρόβλημα σε ζωτικά όργανα. Στο συγκεκριμένο δεν μπορώ να πω, αλλά γενικά ναι μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα».

Για το αν είναι νόμιμη η ενδοφλέβια: 
«Βεβαίως μπορεί να είναι νόμιμη μια ουσία που εισάγεται ενδοφλέβια ένεση. Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να κάνει ένας αθλητής ενδοφλέβια. Το πιο σημαντικό είναι να έχει σωστή διατροφή και δεν το λέω εγώ ο γιατρός ο Σχίζας. Το λέει ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ».

Για όσα λέχθηκαν για την περίοδο που ήταν στο ΑΠΟΕΛ: 
«Πέρασαν τόσα χρόνια πραγματικά και την εποχή που φώναζαν όλοι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ περάσαν 135 ελέγχους. Όταν δίναμε συμπληρώματα είχαμε πιστοποιητικά απ’ τις εταιρείες που τα έδιναν ότι είναι όλα νόμιμα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να δεχθούν πως το ΑΠΟΕΛ έφθασε ψηλά. Να πω για τον Κόντη; Ούτε καφέ δεν πίνει. Έπασχε από κάτι που 5 στους 15 μπορεί να πάσχουν. Ήταν άτυχος γιατί ενεργοποιήθηκε. Έχω δικαίωμα εγώ να σκοτώσω κάποιο παίκτη? Στο ΑΠΟΕΛ υπάρχει κανονισμός που λέει πως όποιος πιαστεί ντοπαρισμένος σταματά το συμβόλαιο τους».

Για τους ελέγχους του δελτίου υγείας: 
«Είναι αρκετός φθάνει ο γιατρός να παίρνει το σωστό ιστορικό και να κάνει μια καλή φυσική εξέταση. Όταν κρίνει πέραν του καρδιογραφήματος πρέπει να κάνει και παιρετέρω εξετάσεις. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής είναι να κάνει τις εξετάσεις του πριν την έναρξη της σεζόν και όταν έχει ένα πρόβλημα να τρέχει στον γιατρό της ομάδας».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]