ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Βασίλης Κούνας: “Δεν ήμασταν αντάξιοι της ιστορίας μας στο 2ο ημίχρονο”


Γράφει ο Αρχηγός Βασίλης Κούνας
“Δεν ήμασταν αντάξιοι της ιστορίας μας στο 2ο ημίχρονο”
Σαν αρχηγός της ομάδας θα ήθελα δημοσίως να πω μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ στους φιλάθλους μας, που όποτε τους χρειαστήκαμε φέτος ήταν κοντά μας.

Δυστυχώς χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Δεν έχω λόγια για την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου. Όλοι φταίξαμε κι έχουμε ευθύνες εκτός από αυτό τον κόσμο που ήταν δίπλα μας.

Η καλαθόσφαιρα του ΑΠΟΕΛ έχει δώσει πολλές χαρές στο κόσμο της ομάδας μας και καλό θα είναι να μην το ξεχνάμε, γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα. Όμως, σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο -κυρίως- δεν ήμασταν αντάξιοι της ιστορίας μας και του υπέροχου αυτού κόσμου! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Τι έγινε την Τρίτη: 
«ΜΠΡΕΪΚ» ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ 2-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΑΕΚ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του δεύτερου αγώνα της σειράς για την τελική φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας, με τελικό σκορ 76-66.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο στην πρώτη περίοδο (19-17) και τον ΑΠΟΕΛ να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο και να προηγείται με 44-22.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά στην τρίτη περίοδο και έκαναν την ανατροπή με 51-49, και στο τέλος έφυγαν με την νίκη με 76-66 από το Λευκόθεο. Με την νίκη αυτή η ΑΕΚ έκανε το 2-0, ενώ ο τρίτος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο" στην Λάρνακα. Σε περίπτωση τρίτης νίκης, η ΑΕΚ θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο αρχηγός της Πετρολίνα ΑΕΚ, Ιάκωβος Παντελή, με 14 πόντους (4 ριμπάουντ).

Η ομάδα μας πραγματοποίησε εκπληκτικό 2ο δεκάλεπτο και πήγε στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα 22 πόντων, ωστόσο στην επανάληψη παρουσιάστηκε κακή και ηττήθηκε με 76-66.
Ο ΑΠΟΕΛ δεν άρχισε και τόσο καλά τον αγώνα και έχανε με 7-0. Ισοφάρισε άμεσα σε 7-7 και 10-10, ενώ μέχρι το τέλος της περιόδου διατηρούσε ελαφρύ προβάδισμα, το οποίο έκλεισε στο +2 (19-17).
Στο 2ο δεκάλεπτο οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εκπληκτικοί. Έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, πέτυχαν 15 σερί πόντους και προηγήθηκαν με 36-17. Το τρίποντο του αντιπάλου δεν πτόησε τους καλαθοσφαιριστές του Γιώργου Βόβορα που ανέβασαν το προβάδισμα στους 24 πόντους και πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το +22 (44-22).
Η μεγάλη προσπάθεια και η διαφορά του 2ου δεκαλέπτου καλύφτηκε και με το παραπάνω στην 3η περίοδο. Η ομάδα μας εμφανίστηκε κακή και επέτρεψε στον αντίπαλο να ροκανίζει συνεχώς το προβάδισμα. Τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Σε 10 λεπτά, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μόλις πέντε πόντους, δέχθηκε 29 και πήγε στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο με το -2 (51-49).
Η εξέλιξη αυτή επηρέασε αγωνιστικά και ψυχολογικά την ομάδα μας. Η μεγάλη προσπάθεια των οπαδών μας και του Χιθ δεν αρκούσαν για να ανατραπούν τα δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ κυνηγούσε συνεχώς το σκορ, κάποιες φορές από απόσταση και κάποιες άλλες στο καλάθι. Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, η ομάδα μας δέχθηκε οχτώ σερί πόντους και ηττήθηκε με 76-66.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 44-22, 49-51, 76-66

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας)
Χιθ 24 (3), Μπιγκς 10 (1), Λοϊζίδης, Σιζόπουλος 3, Παντούρης 11 (1), Ράμσεϊ 8, Εζιουκβού 5, Ντιμπουά 5.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)
Παλάλας 1, Ντιουρέν 8 (1), Μπρέζετς 11, Πέτροβιτς 8 (2), Μακφάντεν 14 (2), Στυλιανού, Γκαρσία 2, Τρισόκκας, Μπόουμαν 18 (2), Παντελή 14.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]