ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ο Ινφαντίνο νέος πρόεδρος στην FIFA


Ο Ινφαντίνο νέος πρόεδρος στην FIFA

Nέος πρόεδρος στην FIFA μετά τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή είναι ο Ελβετός Τζάνι Ινφαντίνο που είναι συγχρόνως ο 10ος πρόεδρος της ιστορίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA).

Ο 45χρονος γενικός γραμματέας της UEFA επικράτησε του Σεΐχη του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Ιμπραΐμ Αλ Χαλίφα, στις αρχαιρεσίες του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη στη Ζυρίχη. Ο Ινφαντίνο συγκέντρωσε 115 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, έναντι 88 του Σεϊχη Σαλμάν και διαδέχεται τον Ισα Χαγιάτου ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της μεταβατικής περιόδου, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση τον Σεπ Μπλάτερ. Ο Χαγιάτου ήταν αυτός που επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, χρήζοντας τον Ινφαντίνο πρόεδρο για την τετραετία 2016-2020.

Ινφαντίνο: «Η κρίση ανήκει στο παρελθόν»

Εμφανώς συγκινημένος, αμέσως μετά τη νίκη του, ο Ελβετός στην ομιλία του ανέφερε: «Δεν μπορώ να εκφράσω τι ακριβώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Ζήσαμε μια μεγάλη κρίση, αλλά τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σ΄αυτό το υπέροχο ταξίδι συνάντησα υπέροχους ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.


Όλοι αυτοί απαιτούσαν το σεβασμό στη FIFA. Πρέπει να τους κάνουμε να μας χειροκροτήσουν ξανά για όλα όσα θα κάνουμε μαζί. Ευχαριστώ όλες τις χώρες, και τις 209, όλους τους υποψήφιους. Η διαδικασία αυτή ήταν ένα μεγάλο δείγμα δημοκρατίας. Θέλω να είμαι πρόεδρος και των 209 ομοσπονδιών-μελών. Έχω ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και σκοπεύω να συνεχίσω.

Σ΄αυτή τη νέα εποχή της FIFA πρέπει να βάλουμε ξανά στο επίκεντρο στο αυτό το υπέροχο παιχνίδι, το ποδόσφαιρο.

- Οι ευχές της ιστοσελίδας μας στον νέο Πρόεδρο της ΦΙΦΑ αμέσως μετά την εκλογή του:
- Από τις 11 το πρωί, η ιστοσελίδας μας, μετέδιδε ζωντανά σε livestreaming τις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου της ΦΙΦΑ.

- Η 1η δήλωση του ΓΙΑΝΝΗ στο Τουίτερ μετά την ανακήρυξη

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]