ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Δικαίωση 27 χρόνια μετά για τα 96 θύματα του Hillsborough


Δικαίωση 27 χρόνια μετά για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο

Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, ήρθε η δικαίωση για τους 96 οπαδούς της Λίβερπουλ που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία του Χίλσμπορο. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, μετά από 2ετη έρευνα, οι ευθύνες για την τραγωδία επιρρίπτονται εξ’ ολοκλήρου στους Αστυνομικούς και στους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου.

Η απόφαση αυτή, η οποία αποκατέστησε την ιστορική αυτή αδικία έγινε δεκτή με δάκρυα χαράς από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι είδαν τον επίπονο και πολυετή αγώνα τους να δικαιώνεται.

Η έρευνα έδειξε ότι υπήρχε εξ’ αρχής προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων από την Αστυνομία. Η προσπάθεια αυτή μάλιστα δεν περιορίστηκε στην αλλοίωση των καταθέσεων, αλλά συμπεριλάμβανε και το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο γενικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Ian Ayre, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση αυτή, ενώ έκανε ειδική μνεία στους επιζώντες της τραγωδίας και στους συγγενείς των θυμάτων: «Ήταν μια πολύ επίπονη διαδικασία για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι άντεξαν και θυσίασαν τόσα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια. Η αξιοπρέπεια που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους είναι κάτι που μας εμπνέει. Τα 96 θύματα που τόσο άδικα σκοτώθηκαν στο Χίλσμπορο δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

Πηγή: BBC

Φωτογραφία: Reuters
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]