ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

EURO16: Απολογισμός της φάσης των 16 | Ποίες ομάδες πέρασαν στους 8


Πολωνία, Ουαλία και Πορτογαλία τα πρώτα εισιτήρια στους «8» στο Euro

Η Πολωνία, η Ουαλία και η Πορτογαλία είναι οι τρεις πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Euro 2016. Η Πολωνία χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Ελβετία με 5-4 στο ματς που μπήκε το πιο όμορφο γκολ της διοργάνωσης (ο Σακίρι με ανάποδο ψαλίδι), η Ουαλία απέκλεισε την Βόρεια Ιρλανδία με το αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ, ενώ ο Κουαρέσμα στο 117’ πέτυχε το μοναδικό γκολ της Πορτογαλίας με το οποίο νίκησε και απέκλεισε την Κροατία.

Αναλυτικά:

Ελβετία-Πολωνία 1-1 (4-5 πέναλτι)
Το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2016, το πήρε η Πολωνία που κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι την Ελβετία με 5-4. Η κανονική διάρκεια και η παράταση τελείωσαν ισόπαλες 1-1 το οποίο διαμορφώθηκε από το τέρμα του Μπλαστσικόφσκι στο 39’ και το καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Σακίρι στο 82’.

Ουαλία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0
Το όνειρο της Ουαλίας στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση Euro συνεχίζεται, καθώς απέκλεισε την Βόρεια Ιρλανδία με 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ στο 75’ μετά τη σέντρα του Μπέιλ έκρινε την αναμέτρηση που δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Κροατία-Πορτογαλία 0-1
Τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης (117’) ο Κουαρέσμα με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κροατίας και την Πορτογαλία στους «8» του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Το παιχνίδι στη κανονική διάρκεια και στον έξτρα χρόνο έληξε χωρίς γκολ (0-0) και χωρίς τελικές προσπάθειες στο στόχο.

Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του τουρνουά όπου δεν έγιναν φάσεις στις δύο εστίες, η Πορτογαλία κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης (1-0).

Έλαμψαν Βέλγιο και Γερμανία – Ο Γκριεζμάν «λύτρωσε» τη Γαλλία


Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο ήταν οι ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Euro2016 από τους αγώνες της Κυριακής για την φάση των «16».

Πρώτα η διοργανώτρια Γαλλία κατάφερε να ανατρέψει μέσα σε τρία λεπτά το 0-1 με το οποίο είχε προηγηθεί η Ιρλανδία και να πάρει τη νίκη με ηγέτη τον Γκριεζμάν.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία με χαρακτηριστική άνεση πέρασε το «εμπόδιο» της Σλοβακίας με 3-0 και έδειξε ότι είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Όμως και το Βέλγιο με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Τουλούζ και το εμφατικό 4-0 επί της Ουγγαρίας δείχνει ικανό για να φτάσει πολύ ψηλά στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 1980.

Γαλλία-Ιρλανδία 2-1
Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης Αντουάν Γκριεζμάνη Γαλλία κατάφερε να ανατρέψει μέσα σε τρία λεπτά (!) στη Λιόν το εις βάρος της 0-1 με το οποίο έχανε από την παθιασμένη Ιρλανδία και να πάρει τη νίκη με 2-1 με την οποία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro2016.
Οι Ιρλανδοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν με πέναλτι του Μπρέϊντι μόλις στο 2ο λεπτό και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι διοργανωτές ήταν καλύτεροι και με δύο γκολ του Γκριεζμάν (58΄, 61΄) ανέτρεψαν μια προδιαγραφόμενη μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση.

Γερμανία-Σλοβακία 3-0
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο δεύτερος αγώνας της ημέρας που έγινε στη Λιλ για την φάση των «16» του Euro2016, καθώς η Γερμανία με επιβλητική εμφάνιση συνέτριψε με 3-0 τη Σλοβακία και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σκόρερ των «πάντσερ» στο σημερινό «νοκ-άουτ» αγώνα οιΜπόατενγκ (8΄), Γκόμεζ (43΄) και Ντράξλερ (63΄), ενώ στο 13′ έχασαν και πέναλτι με τον Οζίλ.

Βέλγιο-Ουγγαρία 4-0
Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιοξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση στην Τουλούζ το «εμπόδιο» τηςΟυγγαρίας με 4-0 και έδειξε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στο Euro2016. Από την ομάδα του Βίλμοτς που έκανε «φύλλο και φτερό» την Ουγγαρία στην άμυνα, ξεχώρισε ο Εντέν Αζάρ που ήταν ο κινητήριος «μοχλός» των «κόκκινων διαβόλων».

Ο άσος της Τσέλσι δημιούργησε το δεύτερο γκολ του Μπατσουαγί στο 78′, πέτυχε ο ίδιος το τρίτο στο 80′, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Αλντερβάιρελντ στο 10′ και το έκλεισε ο Καράσκο στο 90′.

Η Ισλανδία έκανε Brexit, η Ισπανία παρέδωσε τα σκήπτρα της  

Με σούπερ έκπληξη ολοκληρώθηκε η φάση των «16» στο Euro 2016, καθώς η Ισλανδία πέταξε έξω από τη διοργάνωση την Αγγλία κερδίζοντας την με 2-1 ανατρέποντας το σκορ. Νωρίτερα, η Ιταλία πήρε άτυπη ρεβάνς από την Ισπανία για την ήττα της στον τελικό του Euro 2012, καθώς νίκησε με 2-0 και απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τα προημιτελικά θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με τον αγώνα της Πολωνίας απέναντι στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά:

Ιταλία - Ισπανία 2-0
Άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του Euro πριν τέσσερα χρόνια πήρε η Ιταλία από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία την οποία κέρδισε με 2-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι «ατζούρι» προκρίθηκαν στα προημιτελικά στο Euro 2016 όπου το Σάββατο (2/7) θα αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Τα τέρματα της Ιταλίας πέτυχαν ο Κελίνι στο 33’ και ο Πελέ στο 91’.

Αγγλία - Ισλανδία 1-2
Με… Brexit από το Euro 2016, ολοκληρώθηκε η φάση των «16», με την Ισλανδία να κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη και να πετάει έξω από τη διοργάνωση την Αγγλία κερδίζοντας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή του σκορ. Οι Ισλανδοί θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Γαλλία την Κυριακή (3/7). Το σκορ άνοιξε ο Ρούνεϊ με πέναλτι στο 4’, ο Σίγκουρντσον ισοφάρισε στο 6’ και  στο 18′ ο Σίγκτορσον πέτυχαν το νικητήριο τέρμα των Ισλανδών.

Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαχανατζής

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]