ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ με 76-65 την Šiauliai


Μεγάλη νίκη σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup, επικρατώντας με 76-65 της Šiauliai σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" στην Λευκωσία.

Με την νίκη αυτή η ομάδα μας ανέβηκε στην 2η θέση του ομίλου, ξεπερνώντας την Pardubice, η οποία πέτυχε την Τετάρτη (16/11) μία ''απρόσμενη νίκη'' απέναντι στην Tsmoki Minsk εκτός έδρας. ΑΠΟΕΛ και Pardubice έχουν από 8 βαθμούς, ενώ στην 1η θέση είναι η Tsmoki Minsk με ένα βαθμό περισσότερο.

Την ερχόμενη βδομάδα για την 6η αγωνιστική του FIBA Europe Cup η Pardubice θα φιλοξενήσει την, τελευταία στον όμιλο, Šiauliai που δεν έχει πετύχει καμία νίκη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί εκτός έδρας στην Λευκορωσία κόντρα στην Tsmoki Minsk. Σε περίπτωση νίκης ο ΑΠΟΕΛ, με δύο πόντους ή περισσότερους, θα κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλο. Αν οι "γαλαζοκίτρινοι" ηττηθούν την επόμενη αγωνιστική και η Pardubice επικρατήσει, τότε η ομάδα μας θα τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου, όμως θα έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες του θεσμού.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κούνα

POST GAME: Σημαντική νίκη σε βάρος της Šiauliai

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Šiauliai με 76-65 στο "Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία" για την 5η αγωνιστική του FIBA Europe Cup και αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Burnatowski πέτυχε 17 πόντους και για 3ο συναπτό παιχνίδι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα, ακολούθησαν οι Wright και Mobley με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Η ομάδα μας βρίσκεται στην 2η θέση με οχτώ βαθμούς και με νίκη την επόμενη αγωνιστική στη Λευκορωσία απέναντι στην Tsmoki Minsk θα τερματίσει στην 1η θέση του 10ου ομίλου. Σε ενδεχόμενο ήττας και νίκης της Pardubice σε βάρος της Šiauliai, ο ΑΠΟΕΛ θα οπισθοχωρήσει στην 3η θέση, αλλά με μεγάλες πιθανότητες να προκριθεί.

Η ομάδα μας στο σημερινό παιχνίδι άρχισε μέτρια. Η νευρικότητα και το άγχος του φαβορί και η αναγκαιότητα για τη νίκη δεν επέτρεψε στους καλαθοσφαιριστές μας να μπουν δυναμικά στην αναμέτρηση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος και προηγήθηκε με 12-6. Η ομάδα μας ανασυντάχθηκε και με σερί πέντε πόντων μείωσε σε 12-11.

Στη δεύτερη περίοδο ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε από εκεί που έμεινε, διεύρυνε το σερί σε 16-0 και απέκτησε προβάδισμα 10 πόντων (22-12). Η ομάδα μας συνέχισε να έχει αρκετά καλό ποσοστό ευστοχίας, ανέβασε τη διαφορά στο +13 και έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ 37-24.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι καλαθοσφαιριστές του Δημήτρη Κουστένη έλεγχαν τον ρυθμό και διατηρούσαν διαφορά ασφαλείας, η οποία έφτασε μέχρι το +20 (57-37). Ο αντίπαλος μείωσε ελαφρώς, ωστόσο η ομάδα μας πήγε στην τελευταία περίοδο με πλεονέκτημα 15 πόντων (59-44).

Στην τελευταία περίοδο η απόδοση της ομάδας μας κινήθηκε ελαφρώς σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις δυο προηγούμενες, εντούτοις έλεγξε σε γενικές γραμμές το ρυθμό και δεν αμφισβητήθηκε η ανωτερότητα της. Το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ είχε αυξομειώσεις και τελικά έφτασε στην πολύ σημαντική νίκη με 76-65.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-12, 37-24, 59-44, 76-65

Δημήτρης Κουστένης: Brown 9, Μύθιλλος, Κοιλαράς 2, Κούνας 8, Bussey 8, Burnatowski 17, Κασκίρης 4, Mobley 13, Wright 15.

*** ΚΛΙΚ για όλες τις φωτογραφίες στο apoelgroup photo gallery ***

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]