ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΠΙΕΡΟΣ: «Εξαίρετος προπονητής ο Γιώργος Δώνης και για αυτό ξεχωρίζει» (συνέντευξη)


Συνέντευξη παραχώρησε ο Πιέρος Σωτηρίου, σε Κυπριακή αθλητική ιστοσελίδα, με την ευκαιρία της καθόδου του στο νησί, για τον αγώνα Κύπρου - Ελλάδας, όπου μίλησε για την Κοπεγχάγη, τον ΑΠΟΕΛ, πως έγινε η μεταγραφή, με ποιους κρατά επαφή, για τους ΔΩΝΗ, Κετσπάγια, Κρίστιανσεν και άλλα πολλά:

-Πιέρο, πως βλέπεις εσύ την νέα προσπάθεια που γίνεται στην Εθνική; Ήρθαν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα.

«Το κλίμα στην Εθνική είναι πάρα πολύ καλό. Έχουμε νέα παιδιά που μπορούν να βοηθηθούν από έμπειρους και μεγάλους παίκτες. Προσπαθούμε να κτίσουμε μια νέα Εθνική έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσουμε στην επόμενη διοργάνωση, αν και έχουμε κάποιες ελπίδες σε αυτή την διοργάνωση. Στόχος όμως είναι να κτίσουμε την ομάδα για το μέλλον για να έχουμε μια πρόκριση σε τελική φάση στην πορεία».

-Ποια στοιχεία θα ξεχώριζες από τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας, τον Ραν Μπεν Σιμόν;

«Έχει την δική του φιλοσοφία , είναι δυνατός χαρακτήρας και έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες. Έχει το χιούμορ του, ωστόσο την ώρα της προπόνησης είναι 100% συγκεντρωμένος».

-Τι σου λείπει περισσότερο από την Κύπρο;

«Φυσικά η οικογένεια μου και οι φίλοι μου και κάποιες φορές ο τρόπος ζωής. Οι ρυθμοί της ζωής που είναι διαφορετικοί από την Δανία».

-Με ποιους πρώην συμπαίκτες σου έχεις περισσότερη επικοινωνία τώρα που είσαι στο εξωτερικό;

«Με όλους μπορώ να πω. Μιλάμε αρκετά, βλέπω τα νέα τους και κρατάμε επαφή».

-Εντοπίζεις διαφορές στις προπονήσεις στην Δανία από αυτές στην Κύπρο;

«Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στις προπονήσεις του ΑΠΟΕΛ με της Κοπεγχάγης γιατί και οι δύο τους είναι μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Η μόνη διαφορά που μπορεί να υπάρχει, είναι οι ρυθμοί της προπόνησης και του πρωταθλήματος. Είναι πιο γρήγορο πρωτάθλημα, είναι σε άλλη ταχύτητα οι ρυθμοί των αγώνων».

-Που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου μετά από μερικά χρόνια;

«Δεν το βλέπω έτσι εγώ. Εγώ βλέπω το παρόν που είναι στην Κοπεγχάγη. Προσπαθώ να πετύχω τους στόχους που έχω βάλει και αν έρθει κάποια πρόταση, εφόσον πάω καλά, τότε θα την αξιολογήσω».

-Ξεχωρίζεις κάποιο πρωτάθλημα στο οποίο θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Υπάρχουν αρκετά μεγάλα πρωταθλήματα που ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να αγωνιστεί. Υπάρχει το Αγγλικό, το Ιταλικό, το Ισπανικό, το Γερμανικό… Χρειάζεται όμως σκληρή προσπάθεια και δουλειά για να καταφέρεις να πας σε αυτά τα πρωταθλήματα».

-Πως βλέπεις εσύ το ΑΠΟΕΛ τώρα που το ζεις από έξω;

«Είναι μια νέα ομάδα με ένα προπονητή που έχει περάσει ξανά από το ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω ότι δεν έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, αλλά στην συνέχεια θα βρει τα πατήματα του, είναι μια έμπειρη ομάδα… Οι παλιοί θα «παρασύρουν» και τους νέους ώστε να βρει τα πόδια του το ΑΠΟΕΛ».

-Πως βλέπεις εσύ τον Γιώργο Δώνη; Δούλεψες μαζί του στο παρελθόν.

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που έχει την δική του φιλοσοφία και ξέρει πάρα πολύ καλά την τακτική. Δουλεύει πάρα πολύ σε αυτήν και για αυτό ξεχωρίζει».

-Ποιοι προπονητές σημάδεψαν την καριέρα σου;

«Ο Τιμούρ Κετσπάγια που μου έδωσε τις ευκαιρίες μου και φυσικά ο Κρίστιανσεν ο οποίος συνέχισε αυτό που ξεκίνησε ο Τιμούρ».

-Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το πρότυπο σου και στον οποίο θα ήθελες να μοιάσεις;

«Μου αρέσει ο Φαλκάο και ο Ιμπραϊμοβιτς οι οποίοι είναι εξαιρετικοί επιθετικοί. Σίγουρα είναι δύσκολο να τους μοιάσω αλλά προσπαθώ για το καλύτερο. Ξέρω τις ικανότητες μου και προσπαθώ να δουλέψω πάνω σε αυτές».

-Με ποιο ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρασε από το Κυπριακό πρωτάθλημα πιστεύεις ότι έχεις αρκετά κοινά στοιχεία;


«Και εγώ ακούω να με συγκρίνουν με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ωστόσο ο Μιχάλης ήταν ένας μεγάλος επιθετικός και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να τον φτάσω».

-Ποιο θεωρείς το πιο δυνατό σου στοιχείο και τι θα ήθελες να βελτιώσεις στο αγωνιστικό σου προφίλ;

«Η δύναμη και το πρέσινγκ μου. Τώρα όσον αφορά τα αδύνατα μου σημεία μπορώ να σας πω πως τα δουλεύω όλα. Δεν είμαι τέλειος σε κανένα τομέα και δουλεύω συνέχεια, έτσι ώστε να βελτιώνομαι».

-Πιέρο, ήρθε κάποια στιγμή στην καριέρα σου που απογοητεύτηκες; Που κάτι σε πήρε από κάτω και ένιωθες ότι σε σταματά από το να προχωρήσεις;

«Υπήρχαν ορισμένες άσχημες στιγμές στην καριέρα μου όπως οι τραυματισμοί. Σχετικά με ένα από αυτούς, επισκέφτηκα πάρα πολλούς γιατρούς. Ο ένας από αυτούς τους γιατρούς μου είπε ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν κάτι που με σημάδεψε, αλλά δεν τα έβαλα κάτω. Δούλεψα σκληρά έτσι ώστε να τον διαψεύσω.

Δύσκολες στιγμές ήταν και την εποχή που δεν αγωνιζόμουν και ήμουν δυσαρεστημένος. Αλλά ούτε τότε τα έβαλα κάτω, γιατί αν το έκανα θα έβγαινα εγώ ζημιωμένος και κανένας άλλος».

-Θεωρείς ότι στην Κύπρο αν ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής και ένας ξένος, που αγωνίζονται στην ίδια θέση και έχουν το ίδιο επίπεδο, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά; Θα πάρει δηλαδή πιο εύκολα ευκαιρίες ο ξένος;

«Εγώ το πιστεύω αυτό ναι και ομολογώ οτι το έζησα. Φυσικά πάντα εξαρτάται και από τον προπονητή γιατί υπάρχουν και αυτοί που το αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Παντού υπάρχουν προπονητές που κάποια στιγμή βλέπουν περισσότερο το όνομα και λιγότερο τα ταλέντα. Το σημαντικό είναι ο κάθε Κύπριος ποδοσφαιριστής να μην αποδεχτεί ποτέ αυτή την κατάσταση και να προσπαθεί συνεχώς ακόμα και να αλλάξει τη γνώμη του προπονητή του. Μόνο έτσι θα καταφέρει να πετύχει γιατί η πίστη και η προσπάθεια πάντα φέρνουν αποτέλεσμα ».

-Αν ξεχώριζες μια μόνο στιγμή στην καριέρα σου ως την μεγαλύτερη ποια θα ήταν αυτή;

«Αυτό που δεν ξέρω αν θα το πετύχω ξανά, είναι η πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ! Εκείνες οι στιγμές είναι κάτι που θεωρώ ότι ονειρεύεται ο κάθε ποδοσφαιριστής και εγώ ευτύχησα να το ζήσω».

-Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου μια επιστροφή στο ΑΠΟΕΛ μετά από αρκετά χρόνια;

«Εγώ κοιτάζω το μέλλον. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου μπορεί. Όταν έρθει η ώρα θα το ξανασυζητήσουμε  όταν περάσουν τα χρόνια. Αλλά σε αυτή την φάση δεν το σκέφτομαι».

-Πως έκλεισε η μεταγραφή σου Κοπεγχάγη;

«Η Κοπεγχάγη με παρακολουθούσε από την στιγμή που αγωνιστήκαμε μαζί τους αλλά εγώ δεν είχα αυτή την πληροφορία!  Μετά πλησίασαν τον μάνατζερ μου και του είπαν ότι έχουν έτοιμη πρόταση και πως τους ενδιαφέρω. Ρώτησαν αν με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και αν ναι, να πάω στην Δανία για συζητήσεις».

-Από τον Ολυμπιακό Πειραιώς ήρθε κάποια πρόταση ή ήταν απλά μια επίδειξη ενδιαφέροντος;

«Επίδειξη ενδιαφέροντος. Δεν είχα κάποια πρόταση».

-Ένα σχόλιο για τον αδερφό σου, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Πως βλέπεις την πορεία του;

«Την βλέπω ανοδική, παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Προσπαθώ να τον παρακολουθώ κάθε εβδομάδα. Αν δουλέψει σκληρά μπορεί να πετύχει και τους δικούς του στόχους».

-Για τα μικρά παιδιά που σε έχουν σαν πρότυπο;

«Να δουλεύουν σκληρά, να υπακούουν στις εντολές του προπονητή και να αγαπούν αυτό που κάνουν. Έτσι μπορούν να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται»

-Τι παίζει ρόλο για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή στο να πετύχει τους στόχους του και να πάρει ευκαιρίες; Πέραν από την σκληρή δουλειά…

«Κοιτάξτε, υπάρχει μια ταμπέλα για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή ότι είναι πιο κάτω από τον ξένο. Σίγουρα ο Κύπριος ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει πολλές θυσίες, υπομονή και σκληρή δουλειά».

-Παίζει ρόλο το ποιος είναι ο μάνατζερ σου;

«Όχι δεν το πιστεύω αυτό, αλλά για να είμαι ειλικρινής, έκανα μια καλή χρονιά και ακόμα και τότε ήταν δύσκολο να φύγω από την Κύπρο. Γιατί παίζει ρόλο και η Εθνική. Πρέπει να αγωνίζεσαι και εκεί. Τα βλέπουν αυτά τα πράγματα. Αλλά το λέω ξανά. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Πέραν από τις προπονήσεις πρέπει να δουλεύεις και μόνος σου».

-Παίζει ρόλο στην ανέλιξη ενός νέου οι συγκυρίες και η τύχη; Για παράδειγμα η συγκυρία του να έχεις προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια ο οποίος είδε την δουλειά σου και σου έδωσε τις ευκαιρίες σου.

«Τύχη και συγκυρίες όχι. Στο ποδόσφαιρο δεν πιστεύω ότι υπάρχει τύχη, ειδικά στην προσπάθεια για ανέλιξη. Ακόμα και τραυματισμοί σοβαροί να έρθουν στο χέρι μας είναι να τους ξεπερνούμε και να πετυχαίνουμε και υπάρχουν πολλά παραδείγματα για αυτό. Ο Τιμούρ ήταν ένας άνθρωπος που έβλεπε την δουλειά που κάνω στο γήπεδο, την εκτίμησε και αυτός ήταν ο λόγος που με έβαλε στο γήπεδο να παίξω. Θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος και να μην τα έβλεπε και να μην έπαιρνα τις ευκαιρίες μου. Αλλά εγώ θα συνέχιζα να προσπαθώ μέχρι να έρθουν οι κατάλληλες «συγκυρίες». Στο τέλος η «τύχη και οι συγκυρίες» θεωρώ ότι είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από το πείσμα και την πίστη ότι θα είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή σου δοθεί η παραμικρή ευκαιρία».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]