ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

«Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού» (Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ)


«Η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, στον τόπο της θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού, αποτελεί έγκλημα κατά των ηθών και ασέβεια απέναντι στους ήρωες» η ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ για τη μέρα μνήμης των ηρώων μας Ισαάκ και Σολωμού.


Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ

Ήταν 11 Αυγούστου του 1996 όταν μια ομάδα διαμαρτυρόμενων μοτοσικλετιστών εισήλθε στην Ουδέτερη Ζώνη στη Δερύνεια. Εκεί τους περίμεναν λυσσασμένα σκυλιά "γκρίζων λύκων" και Τουρκο"κυπρίων" ψευδοαστυνομικών.

Οι μοτοσικλετιστές που λάμβαναν μέρος στη Διεθνή Διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου μας, δεν αποδέχθηκαν τον συμβιβασμό. Δεν αποδέχτηκαν την ακύρωση του τελευταίου σκέλους της αντικατοχικής εκδήλωσης. Με το δίκαιο σύνθημα "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ" ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Κερύνεια.

Στη Δερύνεια λοιπόν βρέθηκαν αντιμέτωποι με ληστές, με απολίτιστους βαρβάρους, με τους σφετεριστές κατακτητές του τόπου μας. Τους μοτοσικλετιστές περίμεναν άνανδροι τούρκοι εξοπλισμένοι με ρόπαλα, σιδερολοστούς και καδρόνια. Τη στιγμή που τελικά επιτέθηκαν με μανία στους άοπλους διαδηλωτές, ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα φίλο συμπατριώτη του, εγκλωβίστηκε και περικυκλώθηκε. Με μένος σαν ζώα "πολίτες" και "αστυνομικοί" του εκτρώματος που βρίσκεται απέναντί μας μέχρι σήμερα, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το παλικάρι μας και άφησαν έτσι χήρα την τότε έγκυο σύζυγό του.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 14 Αυγούστου 1996 έγινε η κηδεία του ήρωα εθνομάρτυρα Τάσου Ισαάκ. Εκείνη τη μέρα ήταν γραφτό να φύγει ακόμη ένας Έλληνας λεβέντης με ηρωικό τρόπο. Ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού, εξάδελφος του Τάσου Ισαάκ, ήταν ανάμεσα στο πλήθος διαδηλωτών που κατευθύνθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο μοτοσικλετιστή στον τόπο όπου δολοφονήθηκε. Εκεί εμφανίστηκαν ξανά οι δειλοί λεγόμενοι "γκρίζοι λύκοι". Μέσα στην ένταση που δημιουργήθηκε, ένας άνδρας δεν άντεξε να βλέπει το κόκκινο κουρελόπανο να κυμματίζει στη γη των προγόνων του. Έτρεξε, πέρασε τον κλοιό των κυανόκρανων της ειρηνευτικής δύναμης και άρχισε να ανεβαίνει τον ιστό της ντροπής. Αυτός ήταν ο Σολωμός Σολωμού. Με ένα τσιγάρο στα χείλη την ώρα που ανέβαινε, τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα και με την χρήση όπλων και μόνο κατάφεραν να τον λυγίσουν.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι δύο ήρωες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού θα παραμένουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ μέσα από τον δικό μας αγώνα, τον αγώνα της διεκδίκησης των δικαίων της Κύπρου και της προβολής του Κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εκμετάλλευσης. Όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα, η μνήμη μας παραμένει αναλλοίωτη.

ΥΓ. Η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, στον τόπο της θυσίας του Ισαάκ και Σολωμού, αποτελεί έγκλημα κατά των ηθών και ασέβεια απέναντι στους ήρωες.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]