ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Επιστροφή Σχίζα στα Διοικητικά


Επέστρεψε στα Διοικητικά του σωματείου ΑΠΟΕΛ, ο πρώην Πρόεδρος του και πρώην γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας Κώστας Σχίζας, για να ενισχύσει την εφορεία για το Μουσείο του ΑΠΟΕΛ, πόστο στο οποίο υπηρέτησε και στην προηγούμενη θητεία του Προέδρου Μάριου Χαραλάμπους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΕΛ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο ενισχύθηκε με τους Μενέλαο Κωνσταντινίδη και Κώστα Σχίζα. Ο ιατρός και πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, μαζί με τον Χάρη Βασιλείου και τον Μιχάλη Ραφαήλ ως υπεύθυνο, θα απαρτίζουν την επιτροπή Μουσείου».

Η ομιλία του Δρ. Κώστας Σχίζα, στις 13 Μαϊου 2016, για το μουσείο ΑΠΟΕΛ.

Όταν το 2001 στα 75 χρόνια ΑΠΟΕΛ στην έκθεση φωτογραφίας και τροπαίων πολλοί μου έλεγαν, αν μπορούσαν όλα όσα ευρίσκοντο στην αίθουσα του ΓΣΠ να μεταφερόντουσαν κάπου αλλού και να φτιάχναμε ένα Ιστορικό μουσείο για τον ΑΠΟΕΛ. Λόγω μη ανεύρεσης χώρων μας έμειναν οι αναμνήσεις για 10-15 ημέρες όσο διήρκησε η έκθεση. Στο μυαλό μου και κάποιων άλλων η ιδέα κρατήθηκε που μέχρι πρόσφατα οι Εθελοντές φίλοι ΑΠΟΕΛ επανέφεραν την ιδέα για υλοποίηση και δημιουργίας Μουσείου.

Ένας τεράστιος Σύλλογος που κουβαλά στην διαδρομή του από την ημέρα της ίδρυσης του μία πλούσια σε διακρίσεις ιστορία, που ξεπερνά τα Κυπριακά όρια και επεκτείνεται και σε αγώνες για το έθνος και κατακτήσεις για την κοινωνία δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει Μουσείο αντάξιο της ιστορικής του διαδρομής.

Μουσείο. Το μεγάλο όνειρο του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Το μεγάλο χρέος του ΑΠΟΕΛ προς την τεράστια ιστορία του έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Το ιστορικό Σωματείο της Λευκωσίας έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα σε όλους του τομείς. Πρωτοστάτησε στους Εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας, αλλά και στον αθλητικό στίβο, στον οποίο ο ΑΠΟΕΛ είναι μόνιμος πρωταγωνιστής.

Το όνομα του ΑΠΟΕΛ είναι στενά συνδεδεμένο με τον Κυπριακό αθλητισμό. Όλα τα αθλητικά τμήματα που καλλιεργεί ο ΑΠΟΕΛ κυριαρχούν στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.

Στο ποδόσφαιρο η φήμη του ΑΠΟΕΛ ξαπλώθηκε και στο εξωτερικό και ειδικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πέτυχε μεγάλες διακρίσεις. Αξέχαστη θα μείνει η μεγάλη διάκριση που πέτυχε η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ στην περίοδο 1973-1974 με την παραμονή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α! Εθνικής.

Στα νεότερα χρόνια και ειδικά μετά το 2001 η ποδοσφαιρική ομάδα έχει έντονη παρουσία στα Ευρωπαϊκά γήπεδα (παρουσία σε ομίλους Champion league, Europa League) με αποκορύφωμα του 2012 να φθάσει μέχρι τους 8 της Ευρώπης. Και να γίνεται σημείο αναφοράς από το Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ δια μέσου των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου.

Και λόγω της Ευρωπαϊκής φήμης θα γίνει έλξης τουριστών και πηγή γνώσεων της νεολαίας μας, δια την διαδρομή του ΑΠΟΕΛ.

Είναι καθήκον μας, υποχρέωση μας να παρουσιάσουμε την ιστορία του ΑΠΟΕΛ μέσω του Μουσείου που να θυμίζουμε στους παλαιότερους αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι ιστορικές στιγμές, ιστορικές πραγματικότητες.

Σκοπός μας με την Ίδρυση του Μουσείου ΑΠΟΕΛ, να παρουσιάσουμε το μέγεθος του Μεγαλείου του ΑΠΟΕΛ. Μεγαλείο που αποδίδεται μέσα από τα γράμματα του ΑΠΟΕΛ. Μια ιδέα, ένα Θρύλος, μια τεράστια αθλητική και κοινωνική έπαλξη.

Τα πολλαπλά τρόπαια κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά από διοργανώσεις, ασπίδες από αγώνες στίβου, φανέλλες, λάβαρα αντιπάλων και γενικά κειμήλια από όλα τα αθλητικά τμήματα του ΑΠΟΕΛ, με αποκορύφωμα οι κορυφαίες Ευρωπαϊκές στιγμές στους ομίλους και η πρόκριση στους 8 της Ευρώπης, θα ξεπροβάλουν και θα αναδεικνύουν το μεγαλείο του Θρύλου του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι Θρύλος είναι Αθάνατη Ιδέα που για 90 χρόνια εμπνέει ολόκληρο λαό που ταυτίζεται μαζί του, συμπορεύεται με αυτόν και χέρι-χέρι ετοιμάζουν νέες σελίδες δόξας. Σελίδες δόξας αντάξιες της ιστορίας του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας. Είναι καθήκον όλων μας. Ως στρατιώτης του ΑΠΟΕΛ διαβεβαιώνω όλους ότι η πορεία μας θα είναι το ίδιο αντάξια του ιστορικού παρελθόντος μας.

Αυτό αποτελεί και το καλύτερο μνημόσυνο προς όλους του θανόντες, ιδρυτές, αθλητές και μέλη του Θρύλου, καθώς και το δικό μας ευχαριστώ σε όσους διοικητικούς παράγοντες, αθλητές, μέλη και φιλάθλους συνέβαλαν στην δημιουργία του μεγάλου ΑΠΟΕΛ.

90 Χρόνια Τιμής και Δόξας. Όσο χρονών και να φτάσει το δοξασμένο ΑΠΟΕΛ ΝΕΟ θα είναι, ΝΕΟ σε οράματα, σε ιδέες, σε στόχους.

13 Μαϊου 2016


Δρ. Κώστας Σχίζας

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]