Οι αξεπέραστοι αριθμοί του Αρχηγού Νούνο Μοράϊς


Ο Nuno Morais δεν περνά απλά στο Πάνθεον των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και την ασπίδα στο στήθος αλλά το πιο πιθανό είναι ότι η ιστορία θα τον κατατάξει ως τον «κορυφαίο των κορυφαίων». 

Nuno Morais: ''Ο Κορυφαίος των Κορυφαίων'' (Ημερομηνία Έκδοσης: Φεβ 03, 2019)

O Nuno Morais πέτυχε κάτι που προφανώς είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να επαναληφθεί. Συμπλήρωσε 505 συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Γιάννου Ιωάννου, ενός θρύλου της ομάδας μας, το οποίο διατηρούσε για μια εικοσαετία.

Ο αρχηγός της ομάδας μας συμπλήρωσε:

338 Aγώνες Πρωταθλήματος
111 Ευρωπαϊκούς Αγώνες
9 Αγώνες Super Cup
47 Αγώνες Κυπέλλου

Αυτοί οι αριθμοί είναι αξεπέραστοι σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή έχει αγωνιστεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο σε μία μόνο ομάδα. Όμως ο Μοrais μέσω των επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ έχει πολύ μεγαλύτερα παράσημα. Οι 7 παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους, 4 στο UEFA Champions League και 3 στο UEFA Europa League θα μπορούσαν να είναι η κορύφωση στην καριέρα του. Όμως δεν είναι ούτε αυτά αφού ο Nuno ήταν τυχερός και ικανός για να πετύχει δύο ακόμη πιο μεγάλα επιτεύγματα. Να προκριθεί στα προημιτελικά του UEFA Champions League και στη φάση των «16» του UEFA Europa League. Επιτεύγματα που στον συνδυασμό τους είναι προφανώς αδύνατο να επαναληφθούν πόσο μάλλον να ξεπεραστούν.

Ο Nuno Morais δεν περνά απλά στο Πάνθεον των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα και την ασπίδα στο στήθος αλλά το πιο πιθανό είναι ότι η ιστορία θα τον κατατάξει ως τον «κορυφαίο των κορυφαίων». Με βάση τους αριθμούς, την προσφορά του και τον ακέραιο του χαρακτήρα προφανώς και του αξίζει.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

[ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ][twocolumns]

MATCHDAY

[matchday][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]

χοχοι

[χοχα][twocolumns]

ΠΑΝΣΥΦΙ

[ΠΑΝΣΥΦΙ][twocolumns]

UEFA

[UEFA][twocolumns]