Τα πράγματα να μπεις σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα (ε.τ.)


«Στις 20 του Ιούνη προβλέπεται να ξεκινήσουμε με μια πρώτη κλήση για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος που μίλησε το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ε.Τ.

Για τον Β’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ: 
«Δεν υπάρχει αναφορά σε πρωταθλητές σε θέσεις που είναι η Κύπρος, αναφέρονται όμως μέχρι την χώρα στο Νο. 11 που είναι η Αυστρία και απ εκεί και πέρα γίνεται αναλογικά προώθηση υπό συγκεκριμένες περιστάσεις των άλλων χωρών. Η επιβεβαίωση ήρθε μετά το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό μας «αναγκάζει» να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα. Είναι το κλείσιμο του προπονητικού κέντρου που πρέπει να δούμε, αλλαγές ημερομηνιών, επέκταση της προετοιμασίας γιατί αυτές οι 15 μέρες έξτρα θα αξιοποιηθούν».

Για το αν θα παίξουν κανονικά οι διεθνείς στον τελικό με την ΑΕΛ:
«Αυτό είχε ειπωθεί πολύ πριν γίνουν τα δεδομένα. Πριν από την εξασφάλιση της ομάδας μας στον Β’ προκριματικό. Η πρόθεση μας ήταν να αποδεσμευτούν οι Κύπριοι διεθνείς νωρίτερα. Αποδεσμεύονται 3 Ιούνη, ο κ. Σιμόν τους ήθελε 30 του Μάη. Δεν γνωρίζαμε τι άλλες κλήσεις θα είχαμε για τους άλλους μας διεθνείς. Το πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ είναι δουλειά του κ. Τραμετσάνι. Δεν υπάρχει πρόθεση να κάνει ιδιαίτερες εκπτώσεις ακόμα και σε αδιάφορα παιχνίδια βαθμολογικά όπως είδαμε με την Ομόνοια. Πριν το κύπελλο έχουμε ακόμα μια υποχρέωση τον αγώνα με την ΑΕΛ είχε πει ο προπονητής μας. Θεωρώ δεδομένα ότι θα πάρει κλήση ο Ρομό, ο Τάμαρι. Πρέπει να περιμένουμε όμως, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν έρθουν κλήσεις».

Για το πώς θα κυλίσει η προετοιμασία: 
«Υπάρχουν δυο χρονικοί ορίζοντες. Είναι η 23 Μαΐου ολοκλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων που οι παίκτες θα ξεκουραστούν και 20 Ιούνη προβλέπεται να ξεκινήσουμε με μια πρώτη κλήση για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Τρέχουμε πολλά πράγματα. Τα ακυρώσαμε όλα αυτά που είχαμε κλείσει λόγω των ανακατατάξεων στην λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαμε προγραμματιστεί ότι θα ξεκινούσαμε από πρώτο προκριματικό. Υπάρχουν κάποιες επιλογές και θα καταλήξουμε στις επόμενες μέρες σε νέες επιλογές».

Για τους υποψήφιους αντιπάλους: 
«Είναι υποκειμενικό την ίδια ώρα που κερδίζεις δυο βδομάδες ξεκούρασης και προετοιμασίας, στερείσαι δυο ανταγωνιστικών παιχνιδιών που πρέπει να καλυφτούν με δυο άλλα φιλικά. Το φορμάτ της ΟΥΕΦΑ έχει αλλάξει, έχουν αλλάξει προφίλ οι προκριματικοί γύροι. Ο βαθμός δυσκολίας έχει μεταφερθεί ένα γύρο πίσω. Ο ΑΠΟΕΛ πολλές φορές ευνοήθηκε για να βρεθεί στους δυνατούς από αποκλεισμούς άλλων ομάδων. Πέρσι που αποκλειστήκαμε ευνοήθηκαν άλλες ομάδες. Πρέπει να έχεις και την τύχη μαζί σου, κάτι που να είναι προϊόν έκπληξης. Στο τέλος της ημέρας έχεις να αντιμετωπίσεις ένα αντίπαλο στο 100% για να περάσεις όμως. Τα πράγματα να μπεις σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα. Τρίτο προκριματικό μπαίνει στο χορό ο Άγιαξ που ήταν στα ημιτελικά φέτος. Τώρα αν ο ΑΠΟΕΛ περάσει, εύχομαι να είμαστε στον όμιλο των δυνατών για να αποφύγουμε τέτοια ομάδα. Θα πρέπει αν υπάρξουν αποκλεισμοί για να είμαστε στους δυνατούς. Δυστυχώς ή ευτυχώς, λίγο-πολύ οι αποφάσεις της ECA έχουν παρθεί. Θα δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός το Europa League 2 και εκεί θα δούμε τις κυπριακές ομάδες να λαμβάνουν μέρος. Την ίδια ώρα θα υπάρχουν κάποια αντισταθμίσματα, θα υπάρχουν κάποια νέα οικονομικά ανταλλάγματα. Ο ECA προβαίνει σε αυτό το νέο φόρματ, διότι θέλει να αποφύγει των αποκλεισμό χωρών όπως των δικών μας όταν θα γίνουν οι αλλαγές».

ΗΧΗΤΙΚΟ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

[ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ][twocolumns]

MATCHDAY

[matchday][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]

χοχοι

[χοχα][twocolumns]

ΠΑΝΣΥΦΙ

[ΠΑΝΣΥΦΙ][twocolumns]

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

[ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ][twocolumns]