ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ο ΑΠΟΕΛ ζητά από την ΚΟΠ να χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικής περίπτωσης», ο αγώνας με την Καραμπάχ (επιστολή)


Αυτούσια η επιστολή του Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ προς την ΚΟΠ, με στόχο την εξαίρεση της "Κάρτας Φιλάθλου" από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες και πρωτίστως από τον αγώνα της Τρίτης με την Καραμπάχ. Αν γίνει δεχτό το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα επωφεληθούν στους Ευρωπαϊκούς αγώνες τους η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας.

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΠ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΑ                                             
ΥΠΟΨΗ: ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΟΥΛΗ ΜΥΛΩΝΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΠ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39Β. (13) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ 2014

Αγαπητοί κύριοι,

Ως μια από τις ομάδες που εκπροσωπούμε το κυπριακό ποδόσφαιρο και κατ’επέκταση ολόκληρη την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απευθυνόμαστε προς εσάς και σας καλούμε όπως προχωρήσετε σε ενεργοποίηση του άρθρου 39.Β (13) του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους (2008/2014) αφού έχετε αυτό το δικαίωμα ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Βρισκόμαστε όλοι μας ενώπιον των πιο κρίσιμων αναμετρήσεων της χρονιάς σε ότι αφορά στην πρόκριση μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Με βάση το Άρθρο 39Β παράγραφος 13 του Νόμου περί της πρόληψης και καταστολής της Βίας στους αθλητικούς χώρους του 2008 που αναφέρει τα εξής «(13) Ανεξαρτήτως των διατάξεων των εδαφίων (11) και (12), η οικεία ομοσπονδία δύναται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να εκδώσει προσωρινή κάρτα φιλάθλου για συγκεκριμένο αγώνα, στην οποία θα αναγράφονται μόνο τα στοιχεία της εν λόγω ομοσπονδίας.» δύναται η Κυπριακή Ομοσπονδία να να χαρακτηρίσει τους αγώνες των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα ως «εξαιρετικής περίπτωσης».

Ο Νόμος προνόησε να υπάρχει αυτός ο χαρακτηρισμός ο οποίος κατά την γνώμη μας αποτελεί την πλήρη αποτύπωση και ερμηνεία του όρου «εξαιρετικές περιπτώσεις» σε ότι αφορά σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες των ομάδων που μας εκπροσωπούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η νομική μας άποψη επί του θέματος αποτυπώνεται ως εξής.

ΑΠΟΨΗ:
Αν και θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα έκδοσης κάρτας από την οικεία ομοσπονδία (εδάφιο 13 μαυρισμένο) θα προϋποθέτει ότι στην κάρτα θα αναγραφούν κανονικά όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην συνηθισμένη κάρτα μαζί με την φωτογραφία, εύλογα και με σοβαρά επιχειρήματα μπορεί να υποστηριχτεί και να τεκμηριωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται εφόσον το εδάφιο 13 αναφέρει τα ακόλουθα:
• οικεία ομοσπονδία και όχι ΚΟΑ,
• εξαιρετικές περιπτώσεις
• προσωρινή κάρτα
• για συγκεκριμένο αγώνα.

Από τα πιο πάνω κατά την άποψή μας συνάγεται το συμπέρασμα ότι η οικεία ομοσπονδία στην προκειμένη περίπτωση η ΚΟΠ, με δική της απόφαση μπορεί να εκδώσει για συγκεκριμένο ευρωπαϊκό αγώνα προσωρινή κάρτα φιλάθλου η οποία θα έχει ισχύ μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, στην οποία θα αναγράφεται απλά η ημερομηνία και ώρα του αγώνα, το όνομα της ΚΟΠ και ότι ισχύει για τον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να υπάρχουν άλλες περαιτέρω πληροφορίες. Θεωρούμε όπως αναφέρουμε και πιο πάνω ότι οι  αγώνες των εκπρόσωπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά οι αγώνες  που αφορούν είτε για πρόκριση σε play off ευρωπαϊκής διοργάνωσης είτε αγώνες για είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης εμπεριέχουν πλήρως τον χαρακτηρισμό «ειδικές περιπτώσεις».

Τα πιο πάνω τεκμηριώνονται αν αναλυθούν σε συνδυασμό με την έκδοση συνηθισμένης κάρτας φιλάθλου, όπως περιγράφεται στα εδάφια κανονική κάρτα και ειδικά στο εδάφιο (3) του άρθρου 39Β του Νόμου, στο οποίο αναφέρεται ρητά το τι καταγράφεται σε μια συνηθισμένη κάρτα φιλάθλου (ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου κάρτας φιλάθλου, φωτογραφία), ενώ στο εδάφιο (13) που περιγράφεται η προσωρινή κατ’ εξαίρεση κάρτα φιλάθλου δεν γίνεται παραπομπή στο εδάφιο (3) με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στην προσωρινή κατ’ εξαίρεση κάρτα που εκδίδεται από την οικεία Ομοσπονδία για συγκεκριμένο αγώνα δεν απαιτείται να καταγράφονται τα πιο πάνω στοιχεία και ούτε η φωτογραφία. Αν απαιτούνταν όλα τα πιο πάνω δεν θα είχε νόημα ο νομοθέτης να συμπεριλάβει στον νόμο την συγκεκριμένη διάταξη (εδάφιο 13).

Επίσης τα πιο πάνω υποστηρίζονται και από το γεγονός ότι το εδάφιο 13 λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και ανεξάρτητα και από τα εδάφια 11 και 12 στα οποία ρυθμίζεται η έκδοση προσωρινής κάρτας για συγκεκριμένο αγώνα σε άλλο όνομα.

Τέλος τα πιο πάνω υποστηρίζονται και από το ότι στο εδάφιο (16) που προβλέπονται οι ποινές στα πρόσωπα που επιτρέπουν την παραμονή προσώπων σε αγωνιστικούς χώρους να κατέχουν κάρτα φιλάθλου το εδάφιο (13) εξαιρείται.

Παρακαλούμε όπως έχουμε την θέση σας όσο πιο άμεσα γίνεται έτσι ώστε να προχωρήσουμε και εμείς στις αναγκαίες ενέργειες ενόψει των επόμενων εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων των κυπριακών ομάδων  με αίτημα να χαρακτηριστούν οι αγώνες των ομάδων μας ως αγώνες «εξαιρετικών περιπτώσεων».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]