ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Dudelange: Τα λιοντάρια του Λουξεμβούργου



Στις 19/9/19 η ώρα 19:55, οι "γαλαζοκίτρινοι" υποδέχονται στο στάδιο ΓΣΠ, την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου Ντούντελναζ, στον πρώτο αγώνα του Α' ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ποια είναι η Ντούντελανζ?

Ιδρύθηκε το 1991 στη πόλη Diddeleng (Dudelange) του Λουξεμβούργου από νεοεπιφανείς  επιχειρηματίες της περιοχής που είχαν την ιδέα να χρηματοδοτήσουν την ένωση τριών ομάδων, της Alliance Dudelange, της Stade Dudelange και της US Dudelange για να δημιουργηθεί η σημερινή ομάδα. 

Αγωνίζεται στο στάδιο «Stade Jos Nosbaum» χωρητικότητας 2,600 θεατών. 'Όταν ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε στο ίδιο στάδιο το 2017, η χωρητικότητα του γηπέδου ήταν 1,460 θέσεις. Στη συνέχεια έγιναν κάποια βελτιωτικά έργα για να φθάσει στο σημερινό αριθμό των 2,600 θεατών.
Στο παλμαρέ της η Λουξεμβουργιανή μόνιμη πρωταθλήτρια έχει 12 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, 6 κυπέλλων και 2 σούπερ καπ, αν προσθέσουμε και τους τίτλους των τριών ομάδων φθάνουμε συνολικά στα 15 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα. 

Προπονητής της ομάδας είναι από τον περασμένο Ιούλιο ο Βέλγος Emilio Ferrera Patricio, που διετέλεσε προπονητής στον Πανθρακικό το 2010. 

Τη περασμένη αγωνιστική περίοδο (2018/2019) έγινε η πρώτη ομάδα από το Λουξεμβούργο που αγωνίστηκε σε Ευρωπαϊκούς ομίλους και συγκεκριμένα στο Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας την Ρουμάνικη FR Cluj, ενώ στον τρίτο προκριματικό είχε αποκλείσει την Πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας. Στους ομίλους αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Πειραιώς, την Ισπανική Μπετίς και την Ιταλική Μίλαν, με κέρδος 1 βαθμό, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από την Μπετίς.

Για να φθάσει στους ομίλους του Γιουρόπα λιγκ, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αποκλείστηκε πρώτα με το εκτός έδρας γκολ από την Βαλέτα Μάλτας (2-2 / 1-1) στον πρώτο προκριματικό του Τσ.Λ. και στη συνέχεια απέκλεισε την Shkëndija Σκοπίων (1-1 / 2-1) στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα, την Φινλανδική Nõmme Kalju (3-1 / 1-0) στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα και τέλος την Αραράτ Αρμενίας στα πέναλτι (2-1 / 1-2) για τα πλέϊοφς του Γιουρόπα λιγκ.

Το Λουξεμβούργο είναι κυρίαρχο κράτος της Δυτικής Ευρώπης, μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, με πληθυσμό λίγο περισσότερο από 700 χιλιάδες κατοίκους. Συνορεύει με τρεις χώρες, την Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο και διοικείται από ένα πολυσύνθετο σύστημα 12 καντονίων.

TEAM APOELGROUP
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]