ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, Μάριος Χαραλάμπους, στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» (ηχητικό)


Καλεσμένος της εκπομπής, «Όλα στη φόρα», ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, Μάριος Χαραλάμπους.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, υποχρεωτικά πηγαίνω στις δουλειές μου όσο μπορούμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα όμως εμείς οι Κύπριοι το αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι αόρατος ο εχθρός όμως θα τον κερδίσουμε. Φτάνει να διαχειριστούμε κατάλληλα το οικονομικό κομμάτι».

«Και την σεζόν που κατακτήσαμε το τελευταίο πρωτάθλημα ήταν δύσκολη η κατάσταση. Σε μια συνεδρίαση είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Οικονομικά μόνο εγώ μπορούσα να προσφέρω έξτρα λεφτά για να φέρουμε τον Γλυνιαδάκη. Ήρθε και κατακτήσαμε το τρόπαιο και η χαρά ήταν διπλή. Προσωπικά για μένα το 50% ο τίτλος ανήκει στους Πορτοκαλί. Το ΑΠΟΕΛ έμαθε με τον κόσμο να κερδίζει τρόπαια».

«Όταν πήραμε το κύπελλο η αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ με διπλάσιο μπάτζετ. Έπρεπε να κάνουμε ομάδα από την αρχή. Είχαμε πολλά χρόνια να κατακτήσουμε κύπελλο σε ένα ματς που ήταν φαβορί η αντίπαλος. Είχαμε Κούνα, Σιζόπουλο, Μπιγκς, υπήρχαν ονόματα».

«Επέστρεψα το 2018 στην προεδρία. Αργήσαμε να αναλάβουμε. Δεν είναι ευθύνη κάποιου. Εκείνος που αποχωρεί μετά την δετία του πρέπει να φεύγει Μάϊο για να αναλαμβάνει νωρίς ο επόμενος. Για μένα πρέπει ο πρόεδρος να είναι μια τετραετία για να μπορεί να δουλέψει, όχι μόνο δύο χρόνια. Τι μπορείς να κάνεις σε ένα μήνα όταν αναλαμβάνεις ένα χάος;».

«Όσο αφορά την παρουσία μας στην Ευρώπη, η ομοσπονδία μας βοήθησε κατά 80% στα έξοδα μας όμως ήταν λάθος η απόφαση να πάμε Ευρώπη. Δεν μου αρέσει να παίζει το ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη και να διασύρεται. Πότε να προλάβεις να φέρνεις παίκτες τόσο σύντομα. Αν δεν βγουν 1-2 παίκτες η σεζόν χάθηκε… Όταν ξεκινήσεις αργά δεν μπορείς να πας πουθενά, αυτή είναι η αλήθεια. Προκαλώ όσους συνεργάστηκαν μαζί μου. Σε κανέναν παίκτη δεν είπα έλα ή φύγε. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Έγιναν λανθασμένες επιλογές επειδή αργήσαμε να ξεκινήσουμε. Πέρσι ξεκινήσαμε αργά, είχα άλλα προβλήματα, παίζαμε πλέι οφ με τον Κεραυνό… θυμάστε τι έγινε με την διαιτησία. Μας έλεγε ο κόσμος να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε. Μετά στο Λευκόθεο χάσαμε ένα καθοριστικό ματς…».

«Έλεγαν ότι παίζαμε με τα χωριά… Ήταν υπερδυνάμεις για τα δικά μας στάνταρ. Αποδείχθηκε».

«Ο Χουγκάς μας είπε ότι θέλει να ανεβάσει Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Είναι κάτι που ζητώ κι εγώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται με τους ξένους. Υπάρχουν νεαροί Κύπριοι που μπορούν να βοηθήσουν. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε τους πιο πολλούς Κύπριους».

«Είχαμε πέρσι μία συνάντηση για φέτος να έχουμε 4 ξένους όμως και πάλι αυτό είναι λάθος. Είπαμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Οι περισσότεροι υποστηρίξαμε τέσσερις ξένους. Πρέπει να έχουμε 2 ξένους, υπάρχουν αξιόλογοι νεαροί και καλές ακαδημίες. Να δουλέψουμε με τους Κύπριους και τα λεφτά να μένουν στην χώρα μας. Μπορεί αν στερηθούμε κάποια πράγματα για μερικά χρόνια όμως πρέπει να δουλέψουμε με τους Κύπριους».

«Τι σημάδια θα αφήσει στο μέλλον ο αόρατος εχθρός (πανδημία); Το σωματείο ζει και με τις χορηγίες τις εταιρείας. Το σωματείο στερείται εσόδων καθώς το ποδόσφαιρο έχει το μάρκετινγκ. Το… παλεύουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το κομμάτι μαζί με τον Πρόδρομο Πετρίδη. Αν δεν ήμουν εγώ με τους συνεργάτες μου, ο Αλέξανδρος, ο Ζήνωνας, ο Μιχάλης, ο Πανίκος…. Δεν ντρέπομαι να το πω… αυτά τα παιδιά έβαλαν χιλιάδες ευρώ. Δεν θα πω πόσα έβαλε ο πρόεδρος… Η εταιρεία πληρώνει την σύμβαση που έχει με το σωματείο».

«Πριν μερικούς μήνες είπα ότι για να παραμείνω πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Αν δεν γίνουν ακαδημίες μπάσκετ, βόλει και φούτσαλ δεν πάμε πουθενά. Έχουμε 150 παιδιά, είναι πολύ μικρός αριθμός για το μέγεθος του ΑΠΟΕΛ. Αν δουλέψουμε σκληρά όλοι δεν θα πάμε πουθενά…».

«Εκλογές θα γίνουν… κανονικά θα γίνονταν τον Μάϊο όμως αυτό δύσκολα θα γίνει μέσα στην πανδημία. Θα γίνουν και θα συνεχίσουμε αν δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Με πονεί να είμαι ΑΠΟΕΛ και ένα τμήμα μας να διασύρεται. Δεν μπορούμε να έχουμε τμήματα απλά για να τα έχουμε. Θέλαμε να κάνουμε τμήματα σε όλα τα αθλήματα. Όταν έχεις μπάτζετ μπορείς. Σήμερα πως μπορεί να βρούμε 1 εκατομμύριο για το μπάτζετ; Όλοι στηρίζουν την εταιρεία ποδοσφαίρου. Χωρίς ακαδημίες δεν πας πουθενά».

«Πρέπει να αλλάξουμε και νοοτροπία. 17 χρονών ένας αθλητής δεν είναι… μωρό. Στο εξωτερικό τους δίνουν με εκατομμύρια!».

«Δυστυχώς έμαθε με τον κόσμο δυνατό να μην φοβάται τίποτα. Με τον κόσμο μαζί μας κατά 80% είμαστε φαβορί. Αν είχαμε κόσμο πέρσι στην ήττα στον πόντο, θα χάναμε από τον Κεραυνό; Είμαι ενάντια στην κάρτα φιλάθλου. Θα έπρεπε να γινόταν καλύτερη ανάλυση για να μπορεί ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο. Εδώ είδαμε να συλλαμβάνουν άσχετο κόσμο και μετά ζητούσαν συγνώμη! Υπάρχουν σκοπιμότητες».

«Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετικός. Είναι περήφανος. Μέσω της κάρτας τιμωρήθηκα ο ΑΠΟΕΛ. Για το θέμα ακαδημιών πρέπει να πούμε μπράβο σε όσους δουλεύουν σωστά. Εμείς θέλουμε ανθρώπους να έρθουν και να βοηθήσουν το ΑΠΟΕΛ. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα έρθουν χωρίς να έχουν σκοπιμότητες και κέρδος».

«Δείξαμε εμπιστοσύνη στον Νικόλα. Έκανε μερικές λανθασμένες επιλογές όμως να μην ξεχνάμε ότι είχαμε μπροστά μας το κύπελλο και τα πλέι οφ. Δείξαμε ότι μπορούσαμε, νικήσαμε την ΑΕΚ εύκολα. Τα πλέι οφ είναι το  “ναι ή όχι»”».

«Η καρέκλα του προέδρου δεν είναι απλά ηλεκτρική… είναι βόμβα κανονική! Μετά το χαστούκι στην Ευρώπη, οι παίκτες είπαν στον προπονητή ότι είναι έτοιμοι για τον τίτλο. Μπορούσαμε να κατακτήσουμε τίτλο άσχετα αν το μπάτζετ μας ήταν περίπου 250 χιλιάδες, το τρίτο μπάτζετ στο πρωτάθλημα».

«Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και μετά να αρχίσουμε το πλάνο μας για την συνέχεια. Οι Κύπριοι ξέρουν να νικούν και θα τα καταφέρουν!».

Τη συνέντευξη, μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]