ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Η ΚΟΠ δημοσιεύει τους αναθεωρημένους κανονισμούς Εγγραφών και Μεταγραφών 2020-2021


 Κανονισμοί Εγγραφών και Μεταγγραφών 2020-2021

Η ΚΟΠ δημοσιεύει τους αναθεωρημένους κανονισμούς Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών  που ισχύουν για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 και οι οποίοι έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Πρώτη Μεταγραφική Περίοδος είναι η περίοδος από την 9η Ιουνίου εκάστου έτους μέχρι και την 31η Αυγούστου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων. Κατά τη διάρκεια της Πρώτης Μεταγραφικής Περιόδου μπορούν να διενεργηθούν:

Μεταγραφές επαγγελματιών Κυπρίων ποδοσφαιριστών,
Μεταγραφές επαγγελματιών κοινοτικών ποδοσφαιριστών,
Μεταγραφές επαγγελματιών ξένων ποδοσφαιριστών,
Μεταγραφές ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών,
Μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών οι οποίοι ταυτόχρονα με την μεταγραφή αποκτούν τη επαγγελματική ιδιότητα, σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο των παρόντων κανονισμών.
Εγγραφές Μη Κυπρίων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών που είναι εγγεγραμμένοι σε αλλοδαπή Ομοσπονδία.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Δεύτερη Μεταγραφική Περίοδος σημαίνει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μεταγραφικής περιόδου, Σωματείο μπορεί να εγγράψει ή μεταγράψει στη δύναμη του, εφόσον πληρούνται τα όσα προβλέπονται στις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων:

Επαγγελματίες ελεύθερους ποδοσφαιριστές, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου που διοργανώνει η ΚΟΠ από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι και την ημερομηνία της μεταγραφής.

Τα σωματεία Α Κατηγορίας μέχρι τέσσερις (4) επαγγελματίες είτε ξένους ποδοσφαιριστές είτε κοινοτικούς, είτε Κύπριους είτε από αλλοδαπή Ομοσπονδία με βάση διεθνή μεταγραφή, είτε με μεταγραφή από άλλο μέλος της ΚΟΠ, ανεξάρτητα αν έχουν αγωνιστεί ή όχι σε Πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΚΟΠ ή η αλλοδαπή Ομοσπονδία. Εκτός αν πρόκειται για διεθνή μεταγραφή οπότε ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο Τ.Μ.S. Αν η μεταγραφή αφορά ποδοσφαιριστή που πρέπει να δηλωθεί στον κατάλογο Α του Σωματείου, τότε ισχύουν και τα
όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.

α) Τα σωματεία Β’ Κατηγορίας μέχρι δύο (2) επαγγελματίες είτε ξένους ποδοσφαιριστές είτε κοινοτικούς, είτε Κύπριους είτε από αλλοδαπή Ομοσπονδία με βάση διεθνή μεταγραφή, είτε με μεταγραφή από άλλο μέλος της ΚΟΠ, ανεξάρτητα αν έχουν αγωνιστεί ή όχι σε πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΚΟΠ ή η αλλοδαπή Ομοσπονδία. Αν η μεταγραφή αφορά ποδοσφαιριστή που πρέπει να δηλωθεί στον κατάλογο του Σωματείου, τότε ισχύουν και τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που ανήκει η ομάδα.

β) Τα σωματεία Γ’ Κατηγορίας μέχρι δύο (2) Κύπριους ή Κοινοτικούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είτε από αλλοδαπή Ομοσπονδία με βάση διεθνή μεταγραφή, είτε με μεταγραφή από άλλο μέλος της ΚΟΠ, ανεξάρτητα αν έχουν αγωνιστεί ή όχι σε πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΚΟΠ ή η αλλοδαπή Ομοσπονδία. Αν η μεταγραφή αφορά ποδοσφαιριστή που πρέπει να δηλωθεί στον κατάλογο του Σωματείου, τότε ισχύουν και τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που ανήκει η ομάδα.

3. Οποιοδήποτε αριθμό ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ νοουμένου ότι δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου που διοργανώνει η ΚΟΠ από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία μεταγραφής σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που θα αγωνισθούν.

4. Οποιοδήποτε αριθμό ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών νοουμένου ότι δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου σε οποιαδήποτε χώρα από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία μεταγραφής.

5. Τα σωματεία μέχρι δύο (2) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα αν αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου σε οποιαδήποτε χώρα από την ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία μεταγραφής που θα έχουν όμως εκ των προτέρων την συγκατάθεση της ομάδας που αγωνίστηκαν.

6. Μέχρι δύο (2) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών με τη συγκατάθεση του σωματείου που αγωνίστηκαν.

∆εν τίθεται όριο στις διαγραφές ποδοσφαιριστών που έκαστο Σωματείο μπορεί να διενεργήσει σαν αποτέλεσμα μεταγραφών ποδοσφαιριστών του προς άλλα Σωματεία. Σωματείο που δεν έχει συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών στη δύναμη του, όπως προβλέπεται από τους παρόντες κανονισμούς, κατά την πρώτη μεταγραφική περίοδο, θα δικαιούται να το πράξει στην ∆εύτερη μεταγραφική περίοδο μέσα στα πλαίσια των μεταγραφών που δικαιούται αφού τηρηθούν τα όσα προβλέπονται πιο πάνω και στην
Προκήρυξη του Πρωταθλήματος που λαμβάνει μέρος.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές μπορούν να μεταγραφούν τόσο εντός της Πρώτης όσο και εντός της Δεύτερης Μεταγραφικής Περιόδου.
Όσον αφορά ποδοσφαιριστές της ΣΤΟΚ η μεταγραφική περίοδος είναι όπως προβλέπεται στην Ενιαία Προκήρυξη των Ομοσπονδιών Μελών της ΣΤΟΚ.
Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών μπορούν να διενεργηθούν μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα διατηρούν την ερασιτεχνική τους ιδιότητα και με το νέο τους σωματείο.
Μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που στο νέο τους σωματείο θα αγωνίζονται σαν επαγγελματίες θα θεωρούνται σαν μεταγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.
Μεταγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που στο νέο τους σωματείο θα αγωνίζονται σαν ερασιτέχνες θα θεωρούνται σαν μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που ήδη αγωνίσθηκαν με την ομάδα τους την ποδοσφαιρική περίοδο που θα ζητηθεί η μεταγραφή ή που έχουν κάνει ήδη μεταγραφή την ίδια μεταγραφική περίοδο, εκτός της περιπτώσεως 1.4.6 ΣΤ και Ζ πιο πάνω.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Μεταγραφική Περίοδος Υποσχετικών Μεταγραφών είναι η περίοδος από την 9η Ιουνίου εκάστου έτους μέχρι και την30η Σεπτεμβρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων.
H περίοδος από την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους μέχρι και την 31η Ιανουαρίου και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων και αφορά μόνο μεταγραφή Υποσχετικής που προήλθε μετά από ακύρωση υφιστάμενης Υποσχετικής όπως αναφέρεται στα άρθρα 13.1.7 και 13.3.9 πιο κάτω.

ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγραφούν ή να μεταγραφούν σε σωματείο της επιλογής τους σύμφωνα με τις πρόνοιες των παρόντων Κανονισμών και της Προκήρυξης.
Άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγραφούν ή μεταγραφούν μετά την λήξη της πρώτης μεταγραφικής περιόδου.
Μεταγραφές άνεργων ποδοσφαιριστών μπορούν να γίνονται μόνο μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται στις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων. Δεν μπορούν να μεταγράφονται άνεργοι ποδοσφαιριστές σε αντικατάσταση άλλου ποδοσφαιριστή.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σωματείο μπορεί να χρησιμοποιεί όλους τους εγγεγραμμένους στη δύναμη του ποδοσφαιριστές στους αγώνες των πρωταθλημάτων τηρουμένων των παρόντων κανονισμών και των όρων και των διατάξεων της προκήρυξης έκαστου πρωταθλήματος. Απαγορεύεται ρητά η χρήση ξένων ποδοσφαιριστών ηλικίας πέραν των 18 ετών, σε πρωταθλήματα άλλα από το Πρωτάθλημα Α κατηγορίας.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Α Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους, Κύπριους Ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες και επαγγελματίες, Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες και επαγγελματίες και μέχρι 5 ξένους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Τα σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Α κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης έκαστου Πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος
της ηλικίας τους ή προηγούμενα, να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών την ΚΟΠ, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είχαν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα Πρωταθλήματος της ΚΟΠ ή αλλοδαπής Ομοσπονδίας, κατά τους τελευταίους 30 μήνες πριν από το τέλος Μαΐου έκαστης αγωνιστικής περιόδου. Σε περίπτωση που στην πιο πάνω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ήταν εγγεγραμμένοι στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ όπως προβλέπεται πιο πάνω, ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν πριν το 18ο έτος
της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείου από την Α Κατηγορία στην Β Κατηγορία, παρέχεται δικαίωμα στο Σωματείο εντός 30 ημερών από την λήξη του Πρωταθλήματος, να τερματίσει τα συμβόλαια των ξένων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης, πλην δύο (2) ξένων που δικαιούται αν επιθυμεί να κρατήσει στη δύναμη του στη Β Κατηγορία. Σε περίπτωση που δεν ασκήσει το δικαίωμα αυτό εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, τότε τα συμβόλαια όλων των ξένων ποδοσφαιριστών τερματίζονται αυτόματα χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης, και οι ποδοσφαιριστές θα παραμένουν ελεύθεροι από την επόμενη μέρα της λήξης ή διακοπής του εν λόγω Πρωταθλήματος. Σχετικός όρος θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια ξένων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Α΄ Κατηγορίας.

Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείου από την Α Κατηγορία στην Β Κατηγορία, παρέχεται δικαίωμα στο Σωματείο εντός 30 ημερών από την λήξη του Πρωταθλήματος, να τερματίσει τα συμβόλαια των κυπρίων όσο και κοινοτικών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης, πλην δεκαέξι (16) επαγγελματιών που δικαιούται αν
επιθυμεί να κρατήσει στη δύναμη του στη Β Κατηγορία. Τα 16 συμβόλαια που θα κρατήσει να είναι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται εκάστοτε στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Σε περίπτωση που δεν ασκήσει το δικαίωμα αυτό εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, τότε τα συμβόλαια όλων των κυπρίων όσο και κοινοτικών ποδοσφαιριστών τερματίζονται αυτόματα χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης, και οι ποδοσφαιριστές θα παραμένουν ελεύθεροι από την επόμενη μέρα της λήξης ή διακοπής του εν λόγω Πρωταθλήματος. Σχετικός όρος θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει
σε όλα τα συμβόλαια των κυπρίων όσο και κοινοτικών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Α΄ Κατηγορίας.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Β Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους, Κύπριους και Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες και 2 ξένους ποδοσφαιριστές.

Τα σωματεία που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Β Κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 16 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης έκαστου πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος
της ηλικίας τους ή προηγούμενα, ήταν εγγεγραμμένοι σε σωματείο στην Κύπρο. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είχαν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα Πρωταθλήματος της ΚΟΠ ή αλλοδαπής Ομοσπονδίας κατά τους τελευταίους 30 μήνες πριν από το τέλος Μαΐου έκαστης αγωνιστικής περιόδου. Σε περίπτωση που στην πιο πάνω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένοι στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ, όπως προβλέπεται πιο πάνω, ο μέγιστος αριθμός των 16 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν πριν το 18ο έτος
της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείου από την Β Κατηγορία στην Γ Κατηγορία, τα συμβόλαια όλων των ξένων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών τερματίζονται αυτόματα και οι ποδοσφαιριστές θα παραμένουν ελεύθεροι από την επόμενη μέρα της λήξης ή διακοπής του εν λόγω Πρωταθλήματος. Σχετικός όρος θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια ξένων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Β΄ Κατηγορίας.

Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείου από την Β Κατηγορία στην Γ Κατηγορία, παρέχεται δικαίωμα στο Σωματείο εντός 30 ημερών από την λήξη του Πρωταθλήματος, να τερματίσει τα συμβόλαια των κυπρίων όσο και κοινοτικών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης, πλην οκτώ (8) επαγγελματιών που δικαιούται αν επιθυμεί να κρατήσει στη δύναμη του στη Γ Κατηγορία. Τα 8 συμβόλαια που θα κρατήσει να είναι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται εκάστοτε στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας. Σε περίπτωση που δεν ασκήσει το δικαίωμα αυτό εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, τότε τα συμβόλαια όλων των κυπρίων όσο και κοινοτικών ποδοσφαιριστών τερματίζονται αυτόματα χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης, και οι ποδοσφαιριστές θα παραμένουν ελεύθεροι από την επόμενη μέρα της λήξης ή διακοπής του εν λόγω Πρωταθλήματος. Σχετικός όρος θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια των κυπρίων όσο και κοινοτικών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Β΄ Κατηγορίας.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Γ Κατηγορίας μπορούν να έχουν στην δύναμη τους, Κύπριους και Κοινοτικούς Ποδοσφαιριστές, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες.

Τα σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Γ κατηγορίας μπορούν να έχουν στη δύναμη τους μέχρι και 8 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1η Ιανουαρίου που αμέσως προηγείται της έναρξης έκαστου πρωταθλήματος. Μεταξύ τούτων θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνονται 6 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα, ήταν εγγεγραμμένοι σε σωματείο στην Κύπρο. Σε περίπτωση που στην πιο πάνω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 6 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένοι στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ, όπως προβλέπεται πιο πάνω, ο μέγιστος αριθμός των 8 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 6 ποδοσφαιριστών. Οι εν λόγω 6 ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είχαν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα Πρωταθλήματος της ΚΟΠ ή της ΣΤΟΚ ή αλλοδαπής Ομοσπονδίας κατά τους τελευταίους 30 μήνες πριν από το τέλος Μαΐου έκαστης αγωνιστικής περιόδου.

Ξένοι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν Κυπριακό διαβατήριο και αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, μπορούν να περιλαμβάνονται στα 6 συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν γραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί όμως για αγωνιστικούς σκοπούς δεν θα θεωρούνται ως ποδοσφαιριστές που ήταν πριν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.

Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείου από την Γ’ Κατηγορία όλα τα επαγγελματικά συμβόλαια θα ακυρώνονται αυτόματα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]