ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, μίλησε στην εκπομπή "Χωρίς VAR" της Cablenet (βίντεο)



«Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε για να αναφέρουμε τα όσα συμβαίνουν στον ΑΠΟΕΛ.


Αυτή η περίοδος είναι η πιο δύσκολη; 

"Δεν θα το πω ότι είναι η πιο δύσκολη. Έχουν συμβεί και στο παρελθόν ίδιες κρίσεις. Είναι και το οικονομικό και το αγωνιστικό. Καθημερινά και οι συνεργάτες μου έχουμε συναντήσεις για να βρεθούν οι λύσεις. Το αγωνιστικό φέρνει το οικονομικό. Πρέπει να διορθώσουμε το αγωνιστικό παρόλο που έχουμε τροχοδρομήσει πράγματα και για το οικονομικό".



Αν είναι εφικτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος; 

"Βεβαίως είναι εφικτή η κατάκτηση του 8ου σερί πρωταθλήματος. Είναι κρίσιμο το παιχνίδι το Σάββατο. Πιθανή απώλεια δυσκολεύει πολύ πολύ περισσότερο. Με μία νίκη κοντεύουμε. Θα μπορούμε να μιλούμε καλύτερα μετά το παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν είναι ακατόρθωτο, είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Μπήκαμε σε πλειοφς με 7 βαθμούς διαφορά. Με το ρόστερ που είχαμε χτίσει φέτος τρέξαμε κάναμε πέντε μεταγραφές μετά την ΑΕΚ. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ να ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα. Το μόνο που υστερούμε είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είδαμε παιχνίδια στην Ευρώπη που ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Είδαμε και παιχνίδια που μας απογοήτευσαν πλήρης. Από ατυχία αποκλειστήκαμε με μια φάση στο 90 και κάτι. Ήρθε ο αποκλεισμός που μας έφερε τα άλλα προβλήματα"


Για την ευθύνη Ουζουνίδη:

"Ήρθε πέρσι και δούλεψε τέσσερα παιχνίδια. Μετά υπήρξε η διακοπή. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν φανατικός υποστηρικτής στη διακοπή του πρωταθλήματος. Δημιουργήθηκε ένα πρωτόκολλο και αρνήθηκε η επιδημιολογική επιτροπή της κυβέρνησης. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πρωτόκολλα που τηρούνται. Ελπίζω να μην συμβούν χειρότερα. Ήταν μια μεταγραφική περίοδος πολύ δύσκολη. Δεν μπορούσαμε να εντάξουμε κάποιους παίκτες που είχαν υποχρεώσεις. Ότι ζητήθηκε από τον προπονητή εμείς το υλοποιήσαμε. Πήραμε παίκτες εκεί που ήθελε ο προπονητή. Δεν έχει γίνει ένα σύνολο. Αυτό είναι θέμα προπονητή. Πιστεύω ότι είναι συμπληρωμένο το ρόστερ εκτός στο αριστερό άκρο. Θέλω να σταθώ εδώ. Το γεγονότα όπως εξελίχθηκαν με Νικόλα Ιωάννου. Ο ίδιος ο παίκτης είπε ότι δεν επιθυμούσε να φύγει από τον ΑΠΟΕΛ. Ο ποδοσφαιριστής μετά τον αποκλεισμό από την Εθνική δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Έμεινε εκτός αποστολής χωρίς να έχει κάτι. Μετά ήρθε νέα πρόταση από την Νότινγκαμ και ο Νικόλας άλλαξε γνώμη. Πήραμε τον Ζεράλδες γιατί μπορεί να καλύπτει και αριστερά. Μπορούμε τον Ιανουάριο να καλύψουμε αυτό το κενό. Εκεί ήταν και η φυγή του Τάμαρι. Εμείς του προτείναμε από πέρσι αύξηση και επέκταση. Δεν ήταν καιρός να κάνει τη μεταγραφή, όμως βλέπαμε ότι ο παίκτης ήταν αλλού για αλλού. Παρά να χάσουμε εντελώς, πήρε τη μεταγραφή"


"Εκείνο που ήθελε να βγει στο γήπεδο, δεν το έβλεπε ο Ουζουνίδης. Κάπου υπήρχε κενό. Δεν υπήρχε πρόβλημα μεταξύ των παικτών και του προπονητή"


"Όλες οι αλλαγές προπονητή εκτός από τον Κόρε, δεν μετανιώνω. Όλες οι περιπτώσεις είχαν αποτέλεσμα. Εύχομαι και αυτή η αλλαγή. Ελπίζω σύντομα να καταλήξουμε κάπου. Με τον κ. Ουζουνίδη είχε ρήτρα αποζημίωσης και δεν υπήρξε κανένα θέμα. Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η αποδέσμευση"


"Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε προπονητή. Μπορεί να είναι στο γήπεδο το Σάββατο με Απόλλωνα. Κάναμε μια μικρή λίστα. Ίσως αργά απόψε να βρούμε 2-3 και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Να δεσμευτώ ότι δεν είμαι εδώ ούτε για να χρεοκοπήσω τον ΑΠΟΕΛ. Το 2006 δεν άφησα καμία εκκρεμότητα στον ΑΠΟΕΛ. Δεν πρόκειται το ΑΠΟΕΛ να κινδυνεύσει οικονομικά"


Για τις μεταγραφές και το πλάνο της διοίκησης: 

"Έχω σκάουτερς και αυτοί. Όταν υπήρχε τεχνικός διευθυντής, την τελευταία λέξη την είχε ο προπονητής. Έχουμε αποτύχει σε κάποιες μεταγραφές και έχουμε πετύχει σε άλλες. Το ΑΠΟΕΛ είναι 4ο σε μεταγραφές τα τελευταία εφτά χρόνια. Δεν ειναι λογικό να ξηλώνουμε κάθε χρόνο την ομάδα. Αυτό πηγάζει ότι υπάρχει και αλλαγή προπονητή. Είναι από τα προβλήματα των προπονητών. Εμείς εμπλεκόμαστε όταν υπάρχει το οικονομικό"


"Έχουμε δυο παίκτες που εντόπισε ο κ. Χατζηλούκας"


"Το 2011 ο συγκεκριμένος μάνατζερ είχε εφτά παίκτες στον ΑΠΟΕΛ. Γιατί τώρα λέμε ότι τρώει από τον ΑΠΟΕΛ; Κατηγορώ και λέω ότι αυτές είναι εμμονές από κάποιους δικούς μας απλά για να διαβάλλουν τον πρόεδρο. Έχουμε κάνει 15-16 μεταγραφές εκ των οποίων οι 9 μεταγραφές δεν έχει καμία σχέση ο συγκεκριμένο μάνατζερ. Δεν βρίσκω να ευσταθούν όλα αυτά"


"Επειδή ακούστηκε και από παλιούς παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Έχω σεβασμό στον κ. Τάκη Αντωνίου, τον οποίο ήθελα σε αυτή την επιτροπή. Φώναξα τον ίδιο να τους δοθεί κάποιο πόστο, αλλά αρνήθηκαν. Ας μην λέμε μόνο και να κρίνουμε. Από ένα άνθρωπο που πέρασε ότι περάσαμε, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Με όλο τον σεβασμό. Αν θέλουν να είναι σε αυτή την επιτροπή είναι ευπρόσδεκτοι"


Για το οικονομικό και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: 

"Το 2013 πριν αναλάβω και από το 2008/9 άρχισε το μπάτζετ να ανεβαίνει εκτός πραγματικότητας της Κύπρου. Κάθε επιτυχία στην Ευρώπη ήταν και η σωτηρία του ΑΠΟΕΛ από τότε. Πριν αναλάβω όλοι θυμόμαστε την τυχερή κλήρωση. Δεν αφήνω καμία μομφή εναντίον σε άλλη διοίκηση. Στη σημερινή κατάσταση ήταν όπως τότε. Ανάλαβα 5μιση εκατομμύρια φόρους χρέος και περίπου 2μιση εκατομμύρια ελλειμματικό προϋπολογισμό. Καλύψαμε αυτό το έλλειμα των 2μιση εκατομμυρίων. Είπα ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να διαχειριστεί ένα αποκλεισμό από την Ευρώπη. Είμαστε μια εταιρεία που δεν μπορώ να πω ότι . Δεν χρωστάμε σε κανένα ποδοσφαιριστή, σε κανένα υπάλληλο. Έχουμε το προπονητικό που είναι ένα στολίδι. Έχουμε συμφωνία με το κράτος για τα 8 εκατομμύρια των φόρων. Εμείς πληρώναμε όλες τις δόσεις. Αναμένουμε από τον Υπουργό για να μπορέσουν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν. Έχουμε χάσει πολλά ποσά. Έχουμε απώλεια ενάμιση εκατομμύριο ευρώ από τα διαρκείας. Το έλλειμμα το φετινό είναι αρκετά μεγάλο. Δεν θα αναφερθώ σε ποσά. Είναι περίπου 5 εκατομμύρια το έλλειμμα. Είμαστε σε εξελίξεις είτε για αύξηση κεφαλαίου που έχουμε ενδιαφέρον από επενδυτές είτε από δανειοδότηση. Έχουμε την ευχέρεια και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε  σε πλάνο αποπληρωμής δανείου. Υπάρχουν εταιρείες που με κάποια ειδικά μπόνους να ξοφληθούν. Υπάρχει και η άλλη η λύση. Υπάρχει και ενδιαφέρον να πάμε σε ένα μέτοχο. Η Ανόρθωση, η Ομόνοια, η ΑΕΚ είναι έτσι. Είναι θέμα πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς οι ΑΠΟΕΛίστες. Απαιτείται πλειοψηφία. Δεν είναι και πολύ ζεστό αυτό το θέμα. Αν προκύψει κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί να είμαι συνεργάτης του. Εγώ έχω το μετοχικό πακέτο. Εγώ θα είμαι πάντα στον ΑΠΟΕΛ είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα σε κανένα. "


"Αυτή την στιγμή στο σημερινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπάρχει μόνο ένα δανεικός. Οι άλλοι είναι παίκτες και για τη νέα χρονιά. Τα συμβόλαια τους είναι 25% χαμηλότερα. Πετύχαμε τον στόχο της μείωσης. Έχουν γίνει διακανονισμοί με παίκτες που ήταν πέρσι. Η πίεση που έχουμε είναι μέχρι τον Ιανουάριο. Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε αναπτύξει το πλάνο της ακαδημίας" 


"Έχουμε εισοδήματα 5.5 εκατομμύρια από την Κύπρο (από χορηγούς, τηλεοπτικά κτλ). Αυτή την στιγμή με ενδιαφέρει η φετινή χρονιά"


"Για να διεκδικήσεις αυτά που διεκδικείς, θα πρέπει να δαπανήσεις στο ρόστερ σου. Γι' αυτό το ΑΠΟΕΛ έχει μπει ομίλους εφτά φορές τα τελευταία δέκα χρόνια"


"Θέλουμε να υλοποιήσουμε το έργο του γηπέδου"


"Τα τελευταία δυο χρόνια οι αποζημιώσεις είναι 1.2 εκατομμύρια"


"Δεν μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να ρίξει τον προϋπολογισμό του. Αν οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, θα κάνουμε δραστικές αποφάσεις"


"Έχουμε πιθανότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το 2ο πλάνο είναι δανεισμός που είμαστε αρκετά προχωρημένοι σε εκείνο το στάδιο. Οι λύσεις θα βρεθούν. Η άλλη λύση είναι οι μετοχές που μπορούμε να αυξήσουμε"


"Και οι πρώην και εμείς κάνουμε προϋπολογισμό για να έχουμε έσοδα από την Ευρώπη"


"Έχουμε κάνει λάθη. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να περιορίσουμε τα λάθη. Η περισσότερη πίεση για αλλαγή προπονητή ήταν από τον κόσμο. Ότι και να κάνω θα με κατηγορήσουν"


"Εβαλα βέτο και αλλάξαμε λογιστές. Είναι γελοίο γιατί όλα τα ελεγκτικά γραφεία ελέγχονται από την Ευρώπη. Όλες αυτές οι αρλούμπες που ακούγονται, είναι αυτά που με λυπούν"


"Έχω προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ και οικονομικά και με ώρες"


"Είμαι πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ 13 χρόνια. Κρίθηκε και την προηγούμενη θητεία και ξέρουν πολύ καλά το τι ζημιά έχω υποστεί τότε. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Φέρω την απόλυτη ευθύνη και δεν διστάζω να την πάρω. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθουν στην εταιρεία για έλεγχο "


"Δεν θέλω ποτέ να φύγω ηττημένος. Δεν θα αφήσω το καράβι στην φουρτούνα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι λύσεις. Είμαι γνήσιος ΑΠΟΕΛίστας και το έχω αποδείξει. Ο εμφύλιος ποτέ δεν μας έβγαλε από πάνω"


"Έχω και τις δικές μου επιχειρήσεις. Απορώ με αυτούς τους επικριτές για το ότι παίρνω πολλά από τον ΑΠΟΕΛ. Η στήριξη είναι αυτή που με κρατά εκεί. Είμαι εγωιστής και δουλεύω για την υλοποίηση των στόχων μας"


"Είναι όνειρο το γηπεδικό και ελπίζω να το υλοποιήσουμε».



ΒΙΝΤΕΟ: 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]