ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια: Πρόστιμα 40 χιλιάδων ευρώ σε κάθε ομάδα


 Πρόστιμα χιλιάδων σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ανάδοχο εταιρεία.


Πρόστιμα στις ποδοσφαιρικές εταιρείες των ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας Λευκωσίας αλλά και στην ανάδοχο εταιρεία Hellenic Technical Enterprises Ltd αποφάσισε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την διαρροή προσωπικών δεδομένων χιλιάδων φιλάθλων και το #KartaGate.


Σε συνέχεια ανακοίνωσης της 6ης Αυγούστου η Ειρήνη Λοϊζίδου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση των αποφάσεων της μετά το ρεπορτάζ του Economy Today σχετικά με τα εκτεθειμένα προσωπικά δεδομένα φιλάθλων των δύο μεγαλύτερων ομάδων της Κύπρου.


Συγκεκριμένα η ανακοίνωση τα εξής:



«Εξέδωσα σήμερα και απέστειλα τις τελικές αποφάσεις μου στα σωματεία και στην ανάδοχο εταιρεία Hellenic Technical Enterprises Ltd που σχεδίασε και ανέπτυξε τα πιο πάνω συστήματα, για λογαριασμό των σωματείων.


Οι εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί να υποβάλουν τις θέσεις τους στο Γραφείο μου μέχρι τις 27/8/2021. Οι αποφάσεις εκδόθηκαν κατόπιν διεξοδικής μελέτης, τόσο από τεχνικής όσο και νομικής απόψεως, των θέσεων των εμπλεκομένων αναφορικά με τα περιστατικά του κενού ασφαλείας που διαπιστώθηκε και αφού λήφθηκαν υπόψιν οι μετριαστικοί παράγοντες που έθεσαν.


Με βάση τα πιο πάνω, κατέληξα ότι υπήρχαν παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), τόσο από τα σωματεία όσο και από την ανάδοχο εταιρεία για παράλειψη εφαρμογής κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας.


Στο κάθε σωματείο επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους €40.000 και στην ανάδοχο εταιρεία συνολικό πρόστιμο ύψους €25.000.


Επίσης, δόθηκε εντολή ενημέρωσης των υποκειμένων των δεδομένων δυνάμει του ΓΚΠΔ, εκεί και όπου δεν είχε ήδη πραγματοποιηθεί».


06.09.2021

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]