ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Facundo Zabala: Ο "φτιακουρής" του ΑΠΟΕΛ


Ο "φτιακουρής" Φακούντο Ζαμπάλα, όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τη μαχητικότητα, την σταθερότητα στα αμυντικά καθήκοντα, τις προωθήσεις και τις σέντρες του στα αντίπαλα καρέ, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα χρήσιμο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας.


Ο Αργεντίνος αριστερός αμυντικός, με Ισπανικό διαβατήριο, Φακούντο Σαμπάλα, είναι ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής στον φετινό ΑΠΟΕΛ. 


Η 22άχρονος νεαρός αμυντικός, αγωνίστηκε και στα 15 παιγνίδια πρωταθλήματος που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα, με συνολικό χρόνο συμμετοχής τα 1,265 αγωνιστικά λεπτά. 


Αγωνίστηκε επίσης σε έναν αγώνα κυπέλλου, με 94 αγωνιστικά λεπτά.




Πέτυχε ένα τέρμα στο κύπελλο κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα.

Στο πρωτάθλημα έχει μηδέν τέρματα και μηδέν ασίστ.


Ο Zabala έχει δεχθεί 3 κίτρινες και θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στον εξ αναβολής αγώνα με την ΠΑΕΕΚ στις 9 του Φλεβάρη το 2022.

Τις 3 κίτρινες τις δέχθηκε, με την Ομόνοια, με τον Εθνικό στο ΓΣΠ και με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.



Ο Facundo Gabriel Zabala Diaz, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 2 του Γενάρη του 1999 στο Rosario, τη μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Αργεντινής, στην επαρχία Σάντα-Φε.


Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Club Atlético Rosario Central, πήρε προαγωγή το 2019 από την Β' ομάδα στην πρώτη και αμέσως μετά δόθηκε δανεικός στην Alajuelense της Κόστα Ρίκα για 2 χρόνια.

Μετά την λήξη του δανεισμού του, η πρωταθλήτρια της Κόστα Ρίκα, Liga Deportiva Alajuelense προχώρησε στην απόκτηση του Φακούντο Σαμπάλα, για να τον πωλήσει στη συνέχεια στον ΑΠΟΕΛ.


Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης τότε είχε να επιλέξει ανάμεσα στον Αγκίρε του Απόλλωνα και τον Σαμπάλα. 

Στο τέλος υπερίσχυσε ο νεαρός Αργεντινός έναντι του Αγκίρε και ο Σαμπάλα έγινε κάτοικος "Αρχαγγέλου" στις 30 του Γενάρη το 2021.


Ο αμυντικός με το νούμερο 36 στην πλάτη, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2023.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]