ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Για τον ΑΠΟΕΛ, τον Σαρφώ, τον Ντάλσιο, τον Σατσιά, τον Ιβάν και τον Μιλόγεβιτς

 


«Βελτιωμένη έκδοση του Πίντο ο Ντάλσιο, κουραστήκαμε με τους αργούς επιθετικούς – Αδικήθηκε ο Σατσιάς».


Στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή, μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ και πρώην μέλος του Δ.Σ. των γαλαζοκίτρινων, Τάκης Αντωνίου. Αφού θυμήθηκε κάποιες ιστορίες όταν ήταν ποδοσφαιριστής μετά από την τουρκική εισβολή το 1974 η κουβέντα επικεντρώθηκε στον Άρη αρχικά και ακολούθως στον ΑΠΟΕΛ.


ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: 

«Πιστεύω πως ήταν η πιο καλή ομάδα σε όλη την πορεία του πρωταθλήματος. Ήταν πράγματι πάρα πολύ δυνατός (Άρης) και εκεί που υπερείχε του ΑΠΟΕΛ είναι εις την επιθετική ισχύ, κάτι που στερείτο ο ΑΠΟΕΛ. Είχε μια δυσκολία μπροστά σε αντίθεση με τον Άρη που ήταν πολύ δυνατός και φάνηκε από το αποτέλεσμα», είπε αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Άρη.



ΕΡΩΤΗΣΗ - Για όσους θεωρούν πως στη νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο δυνατοί οι Άρης και Πάφος FC, το επιτυχημένο σκάουτινγκ και την αποτυχία των άλλων ομάδων σε αυτόν τον τομέα: 

«Δεν διαφωνώ. Έχουν πολύ γερές βάσεις. Μπορεί να συμβεί. Δημιουργούν ισχυρή βάση με Ακαδημίες, οργάνωση, στελέχωση, σκάουτερ μεγάλα ονόματα που αξιολογούν παίκτες. Έχω ενημερωθεί πως ο Άρης έχουν μεγάλα ονόματα σκάουτερ έναν Γερμανό και έναν Ρώσο που δύσκολα μπορεί να κάνουν λάθος. Άλλες ομάδες λειτουργούν παρορμητικά σε αυτόν τον τομέα. Το λέω ευγενικά. Δίνονται συμβόλαια δυσανάλογα σε σχέση με το χρόνο που τους δίνεται και την ηλικία τους. Πρέπει να εξετάζεται περισσότερο η προοπτική που έχουν οι παίκτες, η ηλικία και όχι πόσο μεγάλα ονόματα είναι. O ΑΠΟΕΛ το έχει πολύ ακριβά συμβόλαια, με παίκτες που ήταν ονόματα, με παίκτες που ερχόμενοι στην Κύπρο δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα να τους διώχνει και να τους αποζημιώνει».


ΕΡΩΤΗΣΗ - Αν συμφωνεί πως δεν χρειάζονται πολλές προσθήκες: 

«Συμφωνώ ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θέλει πολλές μετεγγραφές αν κρατήσει τη βάση του. Τι του λείπει; Η επιθετική ισχύς. Εάν την αυξήσει και διατηρήσει τον κορμό, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα σεζόν. Στον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, ήρθε ο Μάριος Ηλία να υποστηρίξει τον Κβιλιτάια και ένας παίκτης με τσαμπουκά από δεξιά, ο Σατσιάς και αυξήθηκε η ισχύς μπροστά. Με τον Μακέντα προηγουμένως, φαινόταν καλά στο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ αλλά φαινόταν προβλέψιμος. Χρειάζονται παίκτες που να κερδίζουν στην ταχύτητα και στη δύναμη».


ΕΡΩΤΗΣΗ - Για τον Ντάλσιο: 

«Έχει καταπληκτικό κέντρο με τον Ντάλσιο ο ΑΠΟΕΛ που μοιάζει σαν βελτιωμένη έκδοση του Πίντο για μένα, θυμάστε που το έλεγα. Άριστη τεχνική, άριστη υποδοχή της μπάλας και τρεξίματα. Δεν γινόταν επικίνδυνος στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, όμως τρέχει πάρα πολύ, έχει άριστη υποδοχή και με το κοντρόλ γυρίζει αμέσως μπροστά και μαζί με τον Σαρφό μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό δίδυμο και στη νέα σεζόν».


ΕΡΩΤΗΣΗ - Για τον Σαρφό: 

«Ο Σαρφό έχει συμβόλαιο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να σκεφτούν καθόλου το ενδεχόμενο να φύγει. Από αυτούς πρέπει να κτιστεί η ομάδα και να ενισχυθεί με γρήγορους και δυνατούς επιθετικούς η ομάδα. Θα κρατούσα βέβαια τον Ηλία εγώ, αλλά εξαρτάται από το οικονομικό. Ως τρίτος επιθετικός είναι ιδανικός.


ΕΡΩΤΗΣΗ - Αν συμφωνεί πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αδίκησε τον Γιάννη Σατσιά: 

«Πιστεύω ναι και νομίζω το λένε όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Έχει αυτοπεποίθηση, είναι ορμητικός, βγαίνει μπροστά, παλεύει πίσω, έχει πολλά προσόντα. Είχε πάρει την μπάλα από τα χέρια του Κβιλιτάια για να κτυπήσει αυτός το πέναλτι».


ΕΡΩΤΗΣΗ - Αν θεωρεί πως ο Σατσιάς μπορεί να αναλάβει προπονητής και να επιτελέσει έργο: 

«Εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν κάποιος από αυτούς μπορεί να αναλάβει αυτή τη θέση, δεν είναι σωστό. Ο προπονητής είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να μπορεί μια ομάδα να λειτουργεί σωστά στο γήπεδο. Σίγουρα θα υπάρχει όριο στο οικονομικό, αλλά δεν είναι ο προπονητής που θα αυξήσει ή θα μειώσει το μπάτζετ στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ. Παίζει σημαντικό ρόλο η προσωπικότητα του προπονητή. Αν κάποιος συγκεντρώνει αυτά τα προσόντα γιατί όχι».


ΕΡΩΤΗΣΗ - Και θυμούμενος τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρόσθεσε: 

«Καταρχάς να πω πως ο κορυφαίος στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι συνθήκες τότε και το επίπεδο τότε δικαιωματικά τον κατατάσσουν στην κορυφή. Ο Δώνης πέτυχε πάρα πολλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και είναι προπονητής που έχει την εμπειρία και το εκτόπισμα. Και ο Κρίστιανσεν τα πήγε καλά. Έγιναν λάθη στην επιλογή προπονητών, βιαζόμαστε και κρίνουμε και γρήγορα τους προπονητές μας. Δύσκολα θα επιβίωνε στον ΑΠΟΕΛ ένας προπονητής που δεν κέρδισε τίτλους. Ελπίζω να βρεθεί ένας προπονητής που να έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου, των παικτών και της διοίκησης».


«Από την σκανδιναβική περιοχή είχαμε 2-3 προπονητές τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν ευδοκίμησε. Από Αγγλία επίσης δύσκολα μπορεί κάποιος να έρθει και να πετύχει. Είναι διαφορετικό το στιλ ποδοσφαίρου», κατέληξε.

.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]