ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΑΠΟΕΛ προς ΚΟΠ: Η κοροϊδία με το τμήμα διαιτησίας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.


 Το τμήμα διαιτησίας και ολόκληρος ο μηχανισμός εκτίθενται πλέον ανεπανόρθωτα.


Τις τελευταίες μέρες κρατήσαμε μια στάση αναμονής κινούμενοι μέσα στο ορθό πλαίσιο της υπομονής και της σωστής εκτίμησης των γεγονότων, για θέματα διαιτησίας. Ακολουθώντας και την κοινή πολιτική που η ίδια η ΚΟΠ κάλεσε τις ομάδες να εφαρμόσουν στην αρχή της σεζόν.

Αναμέναμε κυρίως, την δημόσια ανακοίνωση από πλευράς του τμήματος διαιτησίας σε σχέση με τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα Άρης-ΑΠΟΕΛ που διεξήχθει το περασμένο Σάββατο 25/11.

Και σήμερα που εκδόθηκε αυτή η ανακοίνωση αποδεικνύεται με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτό που διακρίναμε πολλές φορές να συμβαίνει στο παρελθόν. Αυτή την φορά όμως η έκθεση τους είναι δημόσια και τραγική.Πλέον ξεγυμνώνεται σε κοινή θέα το γεγονός ότι η διαιτησία, η εφαρμογή του VAR και η αντίληψη του συγκεκριμένου τμήματος εφαρμόζεται κατά το δοκούν και επί το πλείστο εις βάρος της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Και εξηγούμαστε.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, πριν από καιρό στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του κόσμου ανήρτησε στο επίσημο κανάλι της, στο YouTube, το συγκεκριμένο βίντεο και το οποίο τιτλοφορεί ως «ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» με επίτιτλο «Σοβαρό, ριψοκίνδυνο παιχνίδι».

Ο σύνδεσμος εδώ https://www.youtube.com/watch?v=2kZ0sZF8sGw

Στο τέλος του βίντεο, το τμήμα διαιτησίας αναφέρει ότι οι δυο περιπτώσεις που προβάλλονται θα έπρεπε να τιμωρηθούν με κόκκινη κάρτα αφού ο ένας ποδοσφαιριστής παίζει ριψοκίνδυνα εις βάρος του άλλου.

Σήμερα στην ανακοίνωση του το τμήμα διαιτησίας, παρουσιάζοντας την φάση του 6ου λεπτού όπου ποδοσφαιριστής του Άρη, με τις τάπες, χωρίς δυνατότητα να αγγίξει την μπάλα έρχεται σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, στο ύψος του αχίλλειου τένοντα, αναφέρει το εξής χωρίς όμως να παίρνει καμία θέση στο κατά ποσό η μη υπόδειξη κόκκινης κάρτας ήταν ορθή απόφαση ή όχι.

«Το πόδι του ποδοσφαιριστή γλιστρούσε κατά τη διάρκεια της επαφής και έτσι το μαρκάρισμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ριψοκίνδυνο.» Ταυτόχρονα προβάλλει και την φάση με όλες τις επαναλήψεις που παρουσιάστηκαν. Ο σύνδεσμος εδώ https://www.youtube.com/watch?v=CNbcoe3D7Ss

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι διαπιστώσαμε πως δια μαγείας οι επαναλήψεις της τηλεόρασης βρέθηκαν ξανά και περιλαμβάνονται στο βίντεο που ανήρτησε το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ! Δεν χάθηκαν όπως συνέβηκε στο βίντεο που το VAR, έδειξε στον διαιτητή.

Είναι λοίπον πλέον ξεκάθαρο και σε δημόσια θέα ότι το τμήμα διαιτησίας σε πανομοιότυπες φάσεις δεν εφαρμόζει την ίδια πολιτική. Γιατί επαναλαμβάνουμε ότι οι φάσεις που επέλεξε το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ να προβάλλει για να «επιμορφώσει» είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ, με την φάση στον αγώνα Άρης-ΑΠΟΕΛ.

 Με αυτό τον τρόπο το τμήμα διαιτησίας και κατ’επέκταση ολόκληρος ο μηχανισμός γύρω από την διαιτησία, εκτίθεται και αποδεικνύει αυτό που είναι και η κοινή αντίληψη στα μάτια όλου του φίλαθλου κόσμου.

 Ότι δηλαδή με τις ανακοινώσεις, όπου σε κάποιες περιπτώσεις παίρνει θέση και σε κάποιες αλλές όχι, υπεκφεύγει των ευθυνών του αποδεικνύοντας ότι η υποτιθέμενη πρόθεση περί επιμόρφωσης του φίλαθλου κοινού είναι απλά λόγια του αέρα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση υπάρχει και καθαρή σκοπιμότητα που αποδεικνύεται μέσα από την σύγκριση των φάσεων μέσα από τα δύο βίντεο που το ίδιο το τμήμα διαιτησίας προβάλλει. Εκεί όπου δεν υπάρχει παίκτης του ΑΠΟΕΛ είναι κόκκινη και εκεί που υπάρχει παίκτης του ΑΠΟΕΛ κίτρινη και «όλα καλά και άγια».

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους. Για αυτό ως ΑΠΟΕΛ καλούμε την ΚΟΠ, να τιμωρήσει άμεσα όσους ευθύνονται για όλα όσα έχουμε αναφέρει πιο πάνω. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Δεν την ανεχόμαστε πλέον και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει με το όνομα και την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Αναμένουμε ταυτόχρονα την γραπτή θέση του αρχιδιατητή επί της ενέργειας αυτής και ποια είναι τελικά η θέση του, για την φάση του 6ου λεπτού αφού στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται το ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Πάμε και στο θέμα του τρόπου προβολής της φάσης από το VAR. Απαιτούμε την άμεση απόλυση του τεχνικού VAR Replay Operator. Κατέχουμε το όνομα του και γνωρίζουμε πολύ καλά το πως και το γιατί συνέβησαν όλα όσα έχουν συμβεί με την αστεία προβολή της φάσης όπου η επανάληψη από την σωστή γωνιά εξαφανίστηκε και οι επαναλήψεις έτρεχαν με διπλάσια ταχύτητα. Όπως και το ότι η εικόνα δεν πάγωσε ποτέ στο σωστό σημείο. Ο συγκεκριμένος, δεν είναι η πρώτη φορά που δεν εξασκεί τα καθήκοντα του αντικειμενικά. Έιχαμε και άλλα παραδείγματα και αναφορές που βαραίνουν το πρόσωπο του στο παρελθόν, όμως πλέον ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στην καίρια θέση που βρίσκεται για αυτό και πρέπει να απομακρυνθεί. Αναμένουμε άμεσες ενέργειες από την ΚΟΠ επί τούτου.

Εν κατακλείδι απευθύνουμε ένα μήνυμα προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στον αρχιδιαιτητή. Βρείτε τους τρόπους όπως είναι η δουλειά σας, για να κρίνονται οι αγώνες δίκαια και αντικειμενικά. Αποφασίστε τι ισχύει και τι όχι γιατί στο τέλος της ημέρας παρά να επιμορφώνετε τον κόσμο, τον κάνετε να διερωτάται αν οι κανονισμοί ισχύουν για όλες τις ομάδες το ίδιο ή κατά το συμφέρον του καθενός.

*Επειδή ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι παντού και όλα μαθαίνονται, ακούγονται και βλέπονται, στέλνουμε ένα δημόσιο μήνυμα προς όλα τα ΜΜΕ. Την δημόσια έκφραση και την ελευθερία της άποψης δεν μπορεί να την στερήσει κανένας από οποιονδήποτε. Όμως όποιος ξεφεύγει από το μέτρο της κοινής λογικής τότε δεν πρέπει να έχει χώρο στον δημόσιο λόγο. Τουλάχιστον σε σχέση με την δική μας ομάδα. Για αυτό αθλητικοί συντάκτες που κάνουν ραδιοφωνικές μεταδόσεις και ταυτόχρονα εκφράζονται ως κάφροι οπαδοί στο Facebook, δυστυχώς ή ευτυχώς, για τους ίδιους και για τα ΜΜΕ που εκπροσωπούν, δεν έχουν θέση σε αυτό τον επαγγελματικό τομέα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν θα εκθέσουμε ονομαστικά κανένα. Γνωρίζουν αυτοί που έπρεπε να ενημερωθούν.Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]