ΑΠΟΕΛ: Τα 19 συμβόλαια

 


ΑΠΟΕΛ: Σχεδόν όλο το ρόστερ του στον… αέρα!


31/12/2023 - Από το Ελληνικό πόρταλ *GAZZETTA.GR* μεταφέρουμε το ακόλουθο άρθρο που καταπιάνεται με τα 19 συμβόλαια του ΑΠΟΕΛ που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι 2024.


Η χρονιά φτάνει προς το τέλος της και μαζί με εκείνη, πολλά συμβόλαια στον ΑΠΟΕΛ ετοιμάζονται να λήξουν. Ποια είναι τα δεδομένα για κάθε παίκτη του Σα Πίντο ξεχωριστά;

Λούκας Βιγιαφάνες

Γκιόργκι Κοσταντίνοφ

Ντάλσιο Γκόμες

Ράντοσαβ Πέτροβιτς

Χοσέ Ανχελ Κρέσπο

Ντιεμερσί Εντονγκαλά

Γκιόργκι Κβιλιτάια

Ματέο Σούσιτς

Γουίλσον Εδουάρδο

Τάσος Δώνης

Γιώργος Εφραίμ

Ίσαμ Τσεπάκ

Τομανέ

Σταύρος Γαβριήλ

Αντρέας Χριστοδούλου

Πάρης Πολυκάρπου

Ζέφτε Βιτάλ (δανεισμός)

Καραμανώλης (δανεισμός)

Χρίστος Γουίλερ



Όπως κάθε τέτοιες μέρες έτσι και φέτος, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στον ΑΠΟΕΛ, πέρα από το κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης, έχει να κάνει με τα συμβόλαια που μπήκαν στο τελευταίο (χρονικά) σκέλος τους. Κι ως εκ τούτου οι παίκτες που δεσμεύονται, έχουν το δικαίωμα συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με άλλες ομάδες.


Ο ΑΠΟΕΛ έχει τούτη τη στιγμή 19 συμβόλαια που ολοκληρώνονται σε λιγότερο από έξι μήνες, με τα στοιχεία της εξειδικευμένης ιστοσελίδας transfermarkt να είναι διαφωτιστικά. Τα δεδομένα για κάθε παίκτη, ωστόσο, είναι διαφορετικά. Για άλλους το μέλλον τους είναι επισφαλές, με άλλους υπάρχει ξεκάθαρη βούληση από την πλευρά των γαλαζοκιτρίνων για επέκταση, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάρει πλέον τις αποφάσεις τους.


Το Gazzetta, λοιπόν, παρουσιάζει μία προς μία τις περιπτώσεις ξεχωριστά και αναλύει τα δεδομένα που θα αρχίσουν να αποτυπώνονται σύντομα στο «χάρτη» του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ.


Λούκας Βιγιαφάνες

Οι τραυματισμοί, δεν άφησαν τον Αργεντινό επιτελικό μέσο να ξεδιπλώσει για μεγάλη σειρά αγώνων την αξία του, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη.


Τόσο πέρσι όσο και φέτος, πέρασε πάρα πολλές φορές από γραφείο του ιατρού της ομάδας. Πρόκειται ωστόσο για ποιοτικό παίκτη που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Οι εμφανίσεις έως το φινάλε του πρωταθλήματος θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον του στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».



Γκιόργκι Κοσταντίνοφ

Στη φετινή σεζόν αποτελεί το άλφα και των ωμέγα στη μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ. Μαχητικός, ορεξάτος, παθιασμένος, συγκεντρωμένος. Δεν βγαίνει ούτε με αίτηση από το αρχικό σχήμα, αποτελώντας βασικό γρανάζι στη μεσοαμυντική λειτουργία. Εννοείται πως η διοίκηση Πετρίδη, έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του.


Ντάλσιο Γκόμες

Το μηχανάκι στο κέντρο που τα κάνει όλα, ξέρει τις προθέσεις της διοίκησης. Ενημερώθηκε για την ξεκάθαρη πρόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του και με βάση τα τωρινά δεδομένα, προκύπτει πρόσφορο έδαφος ώστε να δώσουν οι δύο πλευρές τα χέρια. Στον ΑΠΟΕΛ, θέλουν πάση θυσία να τον διατηρήσουν στο ρόστερ και αυτό θα μετουσιωθεί σε πράξη.


Ράντοσαβ Πέτροβιτς

Αποτελεί μία πιο «δυνατές» επιλογές του Σα Πίντο στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Καλύπτει τα κενά που παρουσιάζονται στο κέντρο της άμυνας και έγινε ήδη ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Το συμβόλαιο του έμπειρου Σέρβου, θα επεκταθεί αυτόματα λόγω συμμετοχών (υπάρχει όψιον).



Χοσέ Ανχελ Κρέσπο

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, τον χαρακτηρίζουν «υπουργός άμυνας» της ομάδας. Παρά το γεγονός πως είναι 36 ετών, ξεχωρίζει με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως με την αποτελεσματικότητα στην αναχαίτιση των αντιπάλων. Θα ανανεώσει για άλλο ένα έτος; Όπως είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, η παραμονή του θα εξαρτηθεί από την επιθυμία της οικογένειας του.


Ντιεμερσί Εντονγκαλά

Ο βραχύσωμος εξτρέμ, τρελαίνει κόσμο με τις φετινές εμφανίσεις του. Για να ακριβολογούμε από ένα σημείο της περασμένης σεζόν, πάτησε τέρμα το γκάζι και δεν έφυγε πότε το πόδι του. Διανύει την καλύτερη του περίοδο από την ημέρα που μπήκε στην ομάδα και με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δεδομένο ότι θα πάρει νέο συμβόλαιο αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.


Γκιόργκι Κβιλιτάια

Είτε στα πάνω του είτε στα κάτω του, παραμένει πρώτη επιλογή στη θέση που αγωνίζεται. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν διανύει την παραγωγικότερη σεζόν του, προκαλώντας αρκετές φορές την γκρίνια της κερκίδας απόρροια της αναποτελεσματικότητας του στο σκοράρισμα. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, ξέρει τις οικονομικές απαιτήσεις και τις προσθέσεις του. Τα είπαν και θα ξαναπούν τέλος της σεζόν, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.


Ματέο Σούσιτς

Παρά το γεγονός πως είναι 32 ετών, εξακολουθεί να αποτελεί αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας. Φέτος, τον είδαμε και σε νέο ρόλο, αυτό του στόπερ, έχοντας καλή απόδοση. Οι οικονομικές απαιτήσεις του θα κρίνουν πολλά στη συζήτηση για ανανέωση της συνεργασίας του. Τα δεδομένα για την ώρα δεν είναι εναντίον του.


Γουίλσον Εδουάρδο

Δεν δικαίωσε μέχρι στιγμής τις προσδοκίες. Έχει πετύχει ένα γκολ κόντρα στην Πάφο και τότε δεν πήρε αυξημένο χρόνο συμμετοχής λόγω τραυματισμού. Όσες φορές αγωνίστηκε κυρίως στα άκρα της επίθεσης, δεν έφτασε στα επίπεδα απόδοσης που υπολόγιζαν στον ΑΠΟΕΛ όταν το περασμένο καλοκαίρι, τού έδιναν συμβόλαιο. Εάν στη συνέχεια ανατρέψει την κατάσταση, θα φανεί στο γήπεδο…



Τάσος Δώνης

Τον περασμένο Ιούλιο αποκτήθηκε από τη Ρεμς, βάζοντας υπογραφή σε συμβόλαιο χρονικής διάρκειας για 1 + 1 χρόνο. Βρήκε τεράστια στήριξη στον ΑΠΟΕΛ, κάτι που τον βοήθησε πάρα πολύ στο ψυχολογικό κυρίως κομμάτι, επέστρεψε μετά από τραυματισμό και ανεβάζει ρυθμό. Εννοείται πως ο Έλληνας, έχει πολλά να προσφέρει και θα βρίσκεται άλλη μία σεζόν στην ομάδα αφού στον ΑΠΟΕΛ, προσανατολίζονται να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα ανανέωσης.


Γιώργος Εφραίμ

Δεν είναι άλλος ένας παίκτης που μένει ελεύθερος. Ο Κύπριος εξτρέμ, γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο με τα επιτεύγματά του. Ο εκ των αρχηγών της ομάδα, γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει ΑΠΟΕΛ και σε κρίσιμες στιγμές έδωσε λύσεις. Η διοίκηση θα τα πει με τον Εφραίμ και θα συνεχίζει εάν βρεθεί η «χρυσή» τομή στο οικονομικό.


Ίσαμ Τσεπάκ

Δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Λες και είναι το τελευταίο του! Δέθηκε με την ομάδα και κυρίως τον κόσμο της. Φέτος, παρουσιάζεται ακόμα πιο ανεβασμένος, πέτυχε (μάλιστα) σημαντικά γκολ και εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε έχει καλές πιθανότητες παραμονής.


Τομανέ

Ο Πορτογάλος επιθετικός δεν έδωσε τις λύσεις που ανέμεναν στον ΑΠΟΕΛ. Δεν κατάφερε να μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα και κυρίως να προσφέρει την επιπλέον ώθηση στο σύνολο. Δεν είναι αδιάφορος σε καμία περίπτωση. Παλεύει, θέλει να προσφέρει, αλλά…


Σταύρος Γαβριήλ

Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος ανταποκρίνεται πλήρως στη φετινή σεζόν, φωνάζοντας με την αγωνιστική παρουσία του ότι το μέλλον του ανήκει. Ο ίδιος, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια, ματς στο οποίο πέτυχε εκπληκτικό γκολ, είπε μεταξύ άλλων:«Μιλήσαμε με τον πρόεδρο για ανανέωση, υπήρξαν κάποιες επαφές, αλλά δεν προχώρησε κάτι». Θα γίνει, εννοείται, μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπογράψει νέο συμβόλαιο.


Αντρέας Χριστοδούλου

Παρά το γεγονός πως ζει μονίμως στη σκιά του Μπέλετς, όσες φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί, φανέρωσε την αξία του. Λες και παίζει κάθε εβδομάδα επίσημο παιχνίδι. Ο 26χρονος τερματοφύλακας, θα ζυγίσει τα δεδομένα και σε συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση, θα λάβει την απόφασή του. Πάντως, στον ΑΠΟΕΛ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.



Πάρης Πολυκάρπου

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Πέρσι έπαιξε σε λίγα παιχνίδια και ακολούθως, δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στο Παραλίμνι. Φέτος, επέστρεψε και προσπαθεί καθημερινά στις προπονήσεις ώστε να είναι πάντοτε έτοιμος για να δώσει λύσεις όταν του ζητηθεί.


Ζέφτε Βιτάλ (δανεισμός)

Εκπνέει ο δανεισμός του από τη Φλουμινένσε και ο Πρόδρομος Πετρίδης, είπε: «Δεν είναι απαγορευτικό το ποσό για την αγορά του, υπάρχει όμως οικονομική στενότητα. Κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε την ελευθέρα του παίκτη. Είναι ήδη πουλημένος, να σας το πω έτσι. Έχουμε προτάσεις. Πρώτα να εξασφαλίσω ότι θα μείνει όμως δεν είναι η προτεραιότητα μου να φύγει».


Καραμανώλης (δανεισμός)

Πέρασε το κατώφλι της ομάδας με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν από τη Δόξα. Ο Κύπριος στόπερ δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να κερδίσει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του.


Χρίστος Γουίλερ

Επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, μετά το σίριαλ που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο σοβαρός τραυματισμός που πέρασε την περασμένη σεζόν, τον αφήνει εκτός ρόστερ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]