ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΓΗΠΕΔΟ: Οι ομιλίες των Μεταξά, Ιωάννου και Ζιβανάρη


Η ομιλία του CEO της εταιρείας του γηπέδου, Άγη Μεταξά: 

«Παρακολουθούμε τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ και μας λυπεί ότι το σωματείο είναι κλειστό κι ότι ο εξώστης των πανηγυρισμών είναι βουβός εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κύπρου άλλαξε σημαντικά, αλλά ο ΑΠΟΕΛ είναι διαχρονικά η πιο μεγάλη ομάδα. Η οικονομική ευρωστία χρειάζεται για να μην χαθούμε σ’ αυτές τις λεπτομέρειες. Είχαμε ενημερωθεί ότι ετοιμαζόταν μία μελέτη για το ιδιόκτητο γήπεδο. Ζητήσαμε να μας παρουσιαστεί η μελέτη. Αντιληφθήκαμε πως είναι εφικτό και το ιδιόκτητο γήπεδο είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Απομένει η σωστή διαχείριση. Συμφωνήσαμε όπως ο κ. Ιορδάνους αποτελέσει το βασικό επενδυτή μέχρι και του 49% του υπολοίπου του έργου, μετά την κρατική χορηγία, η οποία θα καλύψει το 30-35% του κόστους. Με εξασφαλισμένο του 70-75% του έργου, προχωρά άμεσα. Είμαστε σίγουροι ότι θα ενδιαφερθούν κι άλλοι επενδυτές αφού θα έχουν σταθερές αποδόσεις. Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες συμβάσεις επένδυσης για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Για τον κ. Ιορδάνους δεν αποτελεί επενδυτική ευκαιρία, αλλά για να συνεισφέρει στην υλοποίηση του μεγάλου ονείρου. Θα είναι ένα αθλητικό κέντρο που θα προσφέρει όλες τις ανέσεις στον κόσμο και θα αναβαθμίσει την περιοχή. Θα είναι βασισμένο στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών σταδίων. Με Συναυλίες, σεμινάρια, επιχειρήσεις, μπουτίκ, μουσείο, εστιατόρια, διαφημίσεις και καλυμμένους χώρους στάθμευσης. Θα συσταθεί μια νέα εταιρεία που θα αναλάβει την ανέγερση και την εκμετάλλευση του γηπέδου. Στόχος είναι η αποπληρωμή των επενδυτών και η συνεχής ενίσχυση της ομάδας. Να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ακόμη κι όταν δεν θα έχει ευρωπαϊκές επιτυχίες, ενώ θα έχει σημαντικό όφελος και το σωματείο. Ζητούμε από τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών στο νέο γήπεδο».



Η ομιλία του Πρότζεκτ μάνατζερ, Μίκη Ιωάννου: 

«Με παρακάλεσε ο κ. Πετρίδης σε συνάντηση να ετοιμάσουμε μία μελέτη. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι το γήπεδο πρέπει να αποτελέσει προορισμό κι όχι να εξαρτιέται μόνο από 2-3 ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο καθορισμός της χωρητικότητας έγινε μετά από μία αναλυτική μελέτη των διαρκείας και των μεμονωμένων εισιτηρίων, την ευρωπαϊκή προοπτική, τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων. Καθορίστηκε στις 14.500 θέσεις με προοπτική να γίνουν 20.000. Στείλαμε ένα ερωτηματολόγιο στον κόσμο και η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής. Μετά τον καθορισμό της χωρητικότητας και των υπηρεσιών του γηπέδου, καταλήξαμε στο μέγεθος της γης. Η ελάχιστη απαίτηση ήταν 150.000 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή περίπου 300 οικοπέδων. Δεν είναι εύκολη η εξασφάλιση τέτοιου αριθμού, με εύκολη πρόσβαση από τις άλλες πόλεις και μάξιμουμ στα30 λεπτά από τη Λευκωσία, να διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες και οδικό δίκτυο. Το κόστος έπρεπε να μην εκτροχιάζει τη βιωσιμότητα. Τον Ιανουάριο του 2023 εξασφαλίστηκε η γη μέσω μίσθωσης για τα επόμενα τουλάχιστον 80 χρόνια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος καταλήγει στο νέο γήπεδο, που είναι προσβάσιμο απ’ όλες τις πλευρές. Επιλέξαμε την αξιολόγηση τριών οίκων από το εξωτερικό. Η τελική επιλογή αφορούσε δύο προτάσεις. Καταλήξαμε στην επιλογή ενός γαλλικού οίκου. Η πρώτη φάση προνοεί 14.669 θέσεις και η τελική χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι 19269 θέσεις μετά από τρεις φάσεις. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου 30 μήνες, με χρονοδιάγραμμα τον Απρίλιο του 2028. Το κόστος ανέγερσης ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ με σημερινές τιμές. Αποφασίστηκε το Νοέμβριο του 2023 να προχωρήσει το έργο. Το ενδιαφέρον του κ. Ιορδάνους μας επιτρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην ανέγερσή του».


Η ομιλία του προέδρου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, Κυριάκου Ζιβανάρη: 

«Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις υπογραφές της συμφωνίας τη ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, ένα γήπεδο στολίδι. Ο κ. Ιορδάνους πίστεψε στο όνειρο αυτό, θα γίνει πραγματικότητα με την εμπειρία του και τη συνεισφορά του στο οικονομικό. Είναι ανεκτίμητη η συνεισφορά των κ.κ Πετρίδη, Μεταξά και Ιωάννου. Για το σωματείο θα έχει πολλά οφέλη. Ο ΑΠΟΕΛ πρωτοπορεί και εξελίσσεται. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και την ανακαίνιση του σωματείου μας. Θέλουμε να οδηγήσουμε τον ΑΠΟΕΛ στη νέα εποχή. Τα μέλη θα κληθούν να επικυρώσουν τη συμφωνία στην επόμενη γενική συνέλευση».


***ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ***

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]