ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: ΑΠΟΕΛ 2-1 ΑΚΡΙΤΑΣ, 17η «Δοκάρια, χαμένο πέναλτι και λύτρωση: ΘΡΙΛΕΡ με happy end για τον ΘΡΥΛΟ»
Με καρδιά, επιμονή και ήρωα τον Ντράζιτς, ο ΑΠΟΕΛ λύγισε τον μαχητικό Ακρίτα στο ΓΣΠ και πανηγύρισε μια νίκη-χρυσάφι με 2-1, που ήρθε με δραματικό τρόπο στις καθυστερήσεις. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορεί να χρειάστηκαν ένα πέναλτι στο 90’+2’ για να φτάσουν στο τρίποντο, όμως η συνολική τους εικόνα, οι πολλές ευκαιρίες και η συνεχής πίεση δικαίωσαν την προσπάθειά τους. Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε τον ΑΠΟΕΛ στους 32 βαθμούς και τον κράτησε γερά στη μάχη της κορυφής, ενόψει και των δύσκολων δοκιμασιών που ακολουθούν.
***ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ***
***ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ***
Λύτρωση στο φινάλε και τρίποντο χρυσάφι για τον ΑΠΟΕΛ
Με καρδιά… πρωταθλητή και ήρωα τον Ντράζιτς, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να λυγίσει τον μαχητικό Ακρίτα με 2-1 στο ΓΣΠ και να πανηγυρίσει μια νίκη που ήρθε με μπόλικη δόση άγχους, αλλά και δικαίωσης.
Παιγνίδι που έπρεπε να τελειώσει τουλάχιστον με σκορ 5-0...
Το εύστοχο πέναλτι του Σέρβου φορ στο 90’+2’ έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στους «γαλαζοκίτρινους», που ανέβηκαν στους 32 βαθμούς και μείωσαν τη διαφορά από την ΑΕΚ στους δύο.
Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε την πρωτοβουλία σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε πολλές φάσεις, όμως χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τις καθυστερήσεις για να «σφραγίσει» μια νίκη που, βάσει εικόνας, άξιζε.
Πρώτο ημίχρονο: Κυριαρχία χωρίς γκολ και… δοκάρια
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά και από νωρίς πήρε τον έλεγχο της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλει ρυθμό και να πιέσει τον Ακρίτα στα καρέ του. Στο 8ο λεπτό, ο Τομάς προειδοποίησε με μακρινό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα και ουσιαστικά δεν απείλησαν, με τους «γαλαζοκίτρινους» να ψάχνουν το γκολ κυρίως από στημένες φάσεις και γεμίσματα. Στο 32’, ο Ντράζιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πεντρέου αντέδρασε σωστά.
Στο 36’ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον ΤΟΜΑς. Ο Τομάς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Πεντρέου έπεσε σωστά και κράτησε το 0-0.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η ατυχία χτύπησε ξανά τους γηπεδούχους: νέο μακρινό σουτ του Τομάς, νέο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ντράζιτς έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ, παρότι ο ΑΠΟΕΛ άξιζε να προηγείται με 3-0 τουλάχιστον ενώ είχε 7 δοκάρια.
Δεύτερο ημίχρονο: Γκολ, ισοφάριση και λύτρωση στο τέλος
Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τον ΑΠΟΕΛ λίγο πιο «μουδιασμένο», με τον Ακρίτα να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Παρ’ όλα αυτά, στο 59’ ήρθε η δικαίωση: ο Ντράζιτς με ωραίο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πεντρέου και έκανε το 1-0.
Η χαρά όμως κράτησε μόλις τρία λεπτά. Στο 62’, ο Στέφανος Μίλλερ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας, την κακή έξοδο του Μπέλετς και ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας ξανά άγχος στους «γαλαζοκίτρινους».
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 80’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ντράζιτς πλάσαρε από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Τελικά, στο 88’ κέρδισε νέο πέναλτι μετά από ανατροπή του Ντράζιτς από τον Καρλίτος ενώ είχε προηγηθεί χέρι παίκτη της Χλώρακας. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη και στο 90’+2’ δεν λάθεψε, γράφοντας το 2-1 και χαρίζοντας μια νίκη-ανάσα στον ΑΠΟΕΛ.
Τα κέρδη του ΑΠΟΕΛ και οι πρωταγωνιστές
Το παιχνίδι άφησε πολλά θετικά για τον Πάμπλο Γκαρσία:
Τολμηρή επιλογή συστήματος (3-5-2), παρά τις σημαντικές απουσίες (Ρόσα, Μαϊόλι, Σωτηρίου, Μάγιερ).
Εξαιρετικός Τομάς Ματίας στον άξονα, ίσως το καλύτερό του παιχνίδι σε αυτή τη θέση: δύο δοκάρια, κερδισμένο πέναλτι χαμένο στην εκτέλεση, γενικά ακούραστος σε όλο το ματς.
Κορυφαίος Νάνου από δεξιά, με πολλή ενέργεια και την ασίστ στο πρώτο γκολ.
MVP ο Ντράζιτς, με δύο γκολ και συνεχή παρουσία στις φάσεις. Έφτασε τα έξι τέρματα και δείχνει πως είναι αυτή τη στιγμή η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση.
Βέβαια, φάνηκε και πάλι ότι η ομάδα χρειάζεται περισσότερη σιγουριά στο τελείωμα των φάσεων, αφού δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά χρειάστηκε πέναλτι στο φινάλε για να «καθαρίσει» το ματς. Επίσης, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από χαλάρωση, κακή αμυντική αντίδραση και κακή έξοδο του ΜΠΕΛΕΤΣ.
Μπροστά το μεγάλο τεστ
Ο ΑΠΟΕΛ παίρνει το τρίποντο, φτάνει τους 32 βαθμούς και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο «ΆλφαΜέγα». Εκεί θα φανεί αν το 3-5-2 μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά και σε παιχνίδι υψηλότερων απαιτήσεων.
Το σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη, έστω και δύσκολη, δίνει ψυχολογία, βαθμούς και πίστη για τη συνέχεια.
ΑΠΟΕΛ - Πάμπλο Γκαρσία:
Μπέλετς, Νανού, Αντωνίου (71′ Γιαννακού), Μπρόρσσον (82′ Διαμαντάκος), Σταφυλίδης, Λαίφης, Αμπάνια, Μαρκίνιος (71′ Κούτσακος), Κόρμπου (90+8′ Μέουρερ), Τομάς Ματίας, Ντράζιτς
Στον πάγκο: Περέϊρα, Χριστοδούλου, Ντάλσιο, Πουρσαϊτίδης, Άππια
Ακρίτας Χλώρακας:
Περντρέου, Μίλλερ, Μπάρι (60′ Καρλίτος), Ρομό, Ρέινολντς, Φερνάντεζ (73′ Αθανασίου), Άντονι, Κάστρο, Ιωάννου (73′ Βασιλείου), Ταφερτσχόφερ (73′ Αντωνίου), Ζήνωνος (90+5′ Ανάνγκ)
Στον πάγκο: Θεοκλή, Μπέκερ, Γενεθλίου, Ολαμπιράν, Ντουμπόφ
Σκόρερ:
59' Στέφαν Ντράζιτς 1-0
62' Στέφανος Μίλλερ 1-1
92' Στέφαν Ντράζιτς (πέναλτι) 2-1









Post A Comment
No comments :