ΑΡΘΡΟ ΑΓΩΝΑ: ΑΠΟΕΛ 0-2 ΑΝΟΡΘΩΣΗ, 25η «Δύο στιγμές, δύο πέναλτι και ήττα για τον ΘΡΥΛΟ»
Έχασε τον Λαΐφη και… κατέρρευσε – Τα «δώρα» που πλήρωσε ακριβά ο ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είδε και το παιχνίδι να του γυρίζει οριστικά μετά τον τραυματισμό του Κωνσταντίνου Λαΐφη. Η απουσία του αποδείχθηκε καθοριστική, με την Ανόρθωση να εκμεταλλεύεται τα λάθη – και κυρίως τα δύο πέναλτι του Ντέγκενεκ – για να πάρει τη νίκη με 2-0 στο ΓΣΠ για την 25η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan.
Τα «δώρα» του ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα του Ντέγκενεκ έστησαν… γιορτή για την Ανόρθωση.
Ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε ακριβά τα δικά του λάθη και κυρίως τα «δώρα» που χάρισε στην Ανόρθωση, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στο κεκλεισμένων των θυρών ΓΣΠ για την 25η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο για μεγάλο διάστημα, όμως η απροσεξία και τα δύο πέναλτι που προήλθαν από τον Ττενεκκέ - Ντέγκενεκ έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πανηγυρίσουν μια νίκη που δύσκολα θα έπαιρναν διαφορετικά.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ξεκάθαρα στον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας μπήκε δυνατά και δημιούργησε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 12ο λεπτό ο Κάρλστρεμ χρειάστηκε να επέμβει δις σε προσπάθειες του Τομάς, ενώ στην ίδια φάση ο Λόπες έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λαΐφη, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στη σύγκρουσή του με τον Φουρτάδο και αποχώρησε.
Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν, φτιάχνοντας προϋποθέσεις με τους Ντράζιτς, Ρόσα και ξανά τον Τομάς, την ώρα που η Ανόρθωση δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει μέχρι την ανάπαυλα.
Η εικόνα όμως άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος. Στο 55ο λεπτό ο Σένσι μπήκε στην περιοχή και ο Ντέγκενεκ τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ο Σένσι ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ, βάζοντας την Ανόρθωση μπροστά χωρίς να έχει προηγουμένως δημιουργήσει σημαντική φάση.
Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η δημιουργία ήταν περιορισμένη. Η μοναδική στιγμή που μύρισε… ισοφάριση ήρθε στο 74’, όταν ο Νανού επιχείρησε μια σέντρα-σουτ που πέρασε επικίνδυνα.
Και ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» έψαχναν την επιστροφή στο παιχνίδι, ήρθε και δεύτερο «δώρο». Στις καθυστερήσεις ο Ντέγκενεκ υπέπεσε σε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά πάνω στον ντα Κρουζ. Ο Λόπες εκτέλεσε εύστοχα στο 90+7’ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη της Ανόρθωσης.
Έτσι, αντί ο ΑΠΟΕΛ να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του στο πρώτο μέρος, κατέληξε να πληρώσει ακριβά τα ατομικά λάθη. Η Ανόρθωση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της δόθηκαν και έφυγε από το ΓΣΠ με τρεις βαθμούς, σε ένα παιχνίδι όπου τα «δώρα» των γηπεδούχων αποδείχθηκαν καθοριστικά.
Από εκεί και πέρα ο ΑΠΟΕΛ έδειξε να μην έχει καθαρό πλάνο αντίδρασης. Ο προπονητής της ομάδας, Πάμπλο Γκαρσία, τιμωρημένος και παρακολουθώντας το παιχνίδι από την κερκίδα, δεν κατάφερε να «διαβάσει» σωστά την εξέλιξη του αγώνα και να δώσει τις οδηγίες - λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα του για να επιστρέψει.
ΑΠΟΕΛ (1-4-3-3):
Μπέλετς - Νανού, Μπρόρσον, Λαΐφης (19 Ντέγκενεκ), Μέγερ - Ρόσα - Αμπάγκνα, Ντάλσιο (80’ Μαρκίνιος) - Τόμας (80’ Κούτσακος), Μαντσίνι (67’ Ολαγίνκα) - Ντράζιτς.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (1-3-4-2-1):
Κάρλστρεμ - Μπέργκστρεμ, Φουρτάδο, Τόσιτς - Τάντι (56’ Σεργίου), Μίντεντορπ (90+3’ Ιωάννου), Σένσι (90+4’ Σέτιν), Κίκο - Ηλία (64’ Σόσα), Χρυσοστόμου (64’ ντα Κρουζ) - Λόπες.



Post A Comment
No comments :