Α.Δ. Πρόστιμο σε ΑΠΟΕΛ για καθίσματα, ρίψεις αντικειμένων και ενδεκάδα
Με πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ για τρεις διαφορετικές παραβάσεις στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ.
Ο ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τις ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί του στις εξέδρες, με περίπου 87 καθίσματα να έχουν σπάσει, για ρίψη αντικειμένων εντός του γηπέδου και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και για τη μη χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών που πληρούσαν την προϋπόθεση του κανονισμού για την αρχική ενδεκάδα. Οι τρεις ποινές αφορούν τον αγώνα ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ (29/08/2026) για την 1η αγωνιστική.
*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας (έσπασαν καθίσματα περίπου 87), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας εντός του γηπέδου και στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2 (β) και 10.3(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του Κεφαλαίου ΙΧ του άρθρου 13.5 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan περιόδου 2026-2027. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan A’ Φάση περιόδου 2026-2027 ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/29.08.2026 (1η αγωνιστική).


Post A Comment
No comments :