ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

LIVE το Κυπριακό ποδόσφαιρο στα κινητά μας!


Πρόκειται για την τεχνολογία τηλεοπτικής μετάδοσης «πάνω απ’ όλα» ή «Over-the-top», που λειτουργεί σε πολλές χώρες από καιρό. Επιτρέπει στον συνδρομητή μιας δέσμης τηλεοπτικών προγραμμάτων που μεταδίδονται μέσω του δικτύου του ίντερνετ (στην Κύπρο έχουμε τα πακέτα των Cytavision, Primetel, MTN, Cablenet, Nova) να βλέπουν το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών –ή κάποιων από τα προγράμματα– εκτός από την τηλεόραση και μέσω του κινητού, του τάμπλετ, του φορητού υπολογιστή και γενικά συσκευών που έχουν τη δυνατότητα προβολής βίντεο.

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών από τις πλείστες χώρες της Ε.Ε. ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες και γίνεται ολοένα και πιο έντονος ο ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για μετάδοση συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου σε τάμπλετ, κινητά ή και άλλες τηλεοράσεις από αυτήν που είναι η βασική του κάθε συνδρομητή.

CYTAVISION - Live Sports
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όπως η κάθε τέτοια συσκευή είναι συνδεδεμένη με κάποιο δίκτυο ασύρματου ίντερνετ (Wi-Fi). Επίσης, θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει στη συσκευή το πρόγραμμα ή την εφαρμογή (application) του παρόχου όπου είναι συνδρομητής. Υπάρχει είτε δωρεάν ως πλεονέκτημα στο πακέτο που πληρώνει ο συνδρομητής είτε υπάρχει σχετική επιπλέον χρέωση πέραν της συνδρομής για το τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω αποκωδικοποιητή.

Η μετάδοση είναι κωδικοποιημένη και ουσιαστικά «ανοίγει» μόνο όταν ο συνδρομητής δώσει τα στοιχεία και τους κωδικούς του από την κινητή συσκευή που συνδέεται μέσω της ειδικής εφαρμογής. Έτσι, απευθείας βλέπει το τρέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδίδει ο πάροχος. Στην Κύπρο, η υπηρεσία «Over-the-top» προσφέρεται εδώ και μερικούς μήνες από τη Nova Cyprus (Nova GO), ενώ την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε και ανακοίνωσε την παροχή της υπηρεσίας αυτής με την επωνυμία «TV Go» η ΜΤΝ, για να ακολουθήσει μερικά 24ωρα μετά ανακοίνωση της ΑΤΗΚ για την υπηρεσία «Cytavision on the Go».

Η «Cytavision on the Go» προσφέρεται δωρεάν στους συνδρομητές του πακέτου «Super Pack» και αφορά στη μετάδοση των ζωντανών αγώνων ποδοσφαίρου του Πρωταθλήματος Cyta. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη σύνδεση μέχρι και δύο συσκευών ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, εφόσον είναι συνδεδεμένες με το ίντερνετ.

Η MTN με την «MTN TV» προσφέρει θέαση μέσω κινητών ή τάμπλετ κ.τ.λ. «περιεχόμενου από επιλεγμένα τοπικά και διεθνή κανάλια», όπως αναφέρει, με επίσης μέγιστη δυνατότητα να παρακολουθείται ταυτόχρονα τηλεοπτικό περιεχόμενο του συνδρομητικού της πακέτου από δύο συσκευές, όπως και δυνατότητα εγγραφής ενός προγράμματος για μετέπειτα παρακολούθησή του. Να σημειωθεί ότι η PrimeTel προσφέρει την υπηρεσία Live Streaming που δίνει δυνατότητα στους συνδρομητές της αλλά και σε κάτοικους εξωτερικού να παρακολουθήσουν ζωντανά από τον υπολογιστή, κινητό ή τάμπλετ τούς εντός έδρας αγώνες των κυπριακών ομάδων, των οποίων η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Γράφει ο Πέτρος Θεοχαρίδης στο goal.com.cy

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]