ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΑΠΟΕΛ 2-1 Ερμής #14η «Τεράστιας σημασίας νίκη»


Η πολύ καλή αρχή και το γρήγορο τέρμα του Ebecilio μόλις στο 5' λεπτό, με τίποτα δεν προμήνυε τη συνέχεια, αφού ο Ερμής στην αντεπίθεση που ακολούθησε τη σέντρα, ισοφάρισε με τον Damcevski σε 1-1 με ένα γκολ που δεν έπρεπε  να μετρήσει αφού επιτεύχθηκε από καθαρή θέση όφσαϊντ... όμως ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα διαιτητής Τσούκκας, "σφύριξε" αδιάφορα, αφού ο βοηθός του Ξενοφώντος δεν σήκωσε την σημαία.

Ο ΑΠΟΕΛ παρά το στιγμιαίο σοκ που δημιούργησε η  αναπάντεχη ισοφάριση, στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο σφυροκοπώντας συνεχώς την εστία του Ερμή. Πότε με πλαγιοκοπήσεις και πότε από τον κεντρικό διάδρομο προσπαθούσε συνεχώς να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ κάτι που δεν κατάφερε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου παρά τις λανθασμένες επιλογές στην τελική πάσα.

Ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου μέρους ζήτησε δύο καθαρά πέναλτι, όμως ο Τσούκκας και οι βοηθοί συνεργοί του στο διαιτητικό έγκλημα είχαν διαφορετική άποψη. Την ίδια εχθρική στάση, ο Τσούκκας την κράτησε και στο δεύτερο ημίχρονο όπου κι εκεί ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε άλλο ένα καθαρό πέναλτι χωρίς να του δοθεί. Πέναλτι ζήτησε κι ο Ερμής, ούτε κι αυτό το έδωσε ο άσχετος. Το αποκορύφωμα της ασχετοσύνης του Τσούκκα φάνηκε από την αρχή του αγώνα όταν το σκληρό φάουλ του "έγχρωμου χασάπη" Emeghara πάνω στον ΚΑΡΛΑΟ έμεινε ατιμώρητο. Ο "έγχρωμος χασάπης" του Ερμή έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα αφού σαν άλλος "φροξυλιάς" με χτύπημα-σοκ έβγαλε νοκ-άουτ τον ΚΑΡΛΑΟ. Ούτε καν κίτρινη κάρτα δεν έδωσε ο τρισάθλιος Τσούκκας.

Με το ίδιο πάθος και σθένος συνέχισε ο ΑΠΟΕΛ και στο δεύτερο ημίχρονο επιδιώκοντας το νικητήριο  γκολ, κάτι που τελικά κατάφερε με τον Ούγγρο Σάλλαϊ, που έφερε την λύτρωση στο 80' λεπτό της συνάντησης.

Ο Ερμής είχε αρνητική παρουσία και οι παίκτες του έκαναν αρκετά φάουλ με την ανοχή του Τσούκκα. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως είναι η πιο απείθαρχη ομάδα του πρωταθλήματος με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες αφού δέχθηκε μέχρι τώρα 36 συνολικά κάρτες. Δυστυχώς δεν είναι ομάδα Α' κατηγορίας. Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι για όσο διάστημα κρατούσε την ισοπαλία, οι ποδοσφαιριστές του έκαναν σκόπιμες καθυστερήσεις με θεατρινίστικους δήθεν τραυματισμούς.

Ξεχωριστή παρουσία στο παιγνίδι είχαν οι Εμπεσίλιο - Σόουζα και Ζαχίντ.
Αρνητικός ο Μηνάς Αντωνίου με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις.
Στους ίδιους αρνητικούς ρυθμούς κινήθηκε κι ο Αυστραλός ΟΡ που για μια ακόμα φορά δικαιολόγησε την ανεπάρκεια του και γιατί δεν υπολογίζεται από τον κύριο ΔΩΝΗ. Το "καγκουρό" δεν είναι επιπέδου ΑΠΟΕΛ.

Τα τέρματα:
L. Ebecilio 5' 1-0
A. Damcevski 6' 1-1
R. Sallai 80' 2-1

Αλλαγές:
Ο Jesús Rueda πήρε τη θέση του τραυματία Carlão στο 13' (αναγκαστική αλλαγή).
Ο Bertoglio στο 66' πέρασε στη θέση του Μηνά Αντωνίου που έμεινε στην καλή εμφάνιση του ΓΣΖ.
Στο 74' ο Poté αντικατέστησε τον Βούρο, ενισχύοντας την δύναμη πυρός του ΑΠΟΕΛ στην επίθεση.

Στα αρνητικά, η μεγάλη απουσία του κόσμου, αφού στις κερκίδες του ΓΣΠ βρέθηκαν και δεν βρέθηκαν 3 με 4 χιλιάδες ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ. Ούτε οι κάτοχοι διαρκείας αλλά ούτε και ο κύριος όγκος των οργανωμένων ήταν εκεί.

Ενδεκάδες:
ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος (74' Ποτέ), Μερκής, Καρλάο (13' Ρουέδα), Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάι, Αντωνίου (66' Μπερτόλιο), Ορ, Ντε Καμάργκο

Ερμής: Αραμπατζής, Ψάλτης, Χριστοφή, Κέζος, Ζαχάρια, Νταμσέφσκι, Φρίμπονγκ (77' Ταραλίδης), Πατσέκο, Λίλλης (61' Λύτρας), Κωνσταντίνου, Εμεγκάρα (47' Αλεξίου)

Κίτρινες:
Σόουζα (72') / Χριστοφή (44'), Εμεγκάρα (45+2')

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]