ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Νέες αλλαγές ετοιμάζει στο Champions League η UEFA.. οι 32 γίνονται 16


Όλα στο βωμό του χρήματος, της τηλεθέασης και της προστασίας των συμφερόντων των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης... και τελικά οι μικροί σύλλογοι θα γυρίσουν πίσω στους φτωχούς συγγενείς του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του theguardian, η UEFA βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τους παράγοντες, τους φορείς, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους χορηγούς και τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, για νέες αλλαγές στην διοργάνωση του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού στον κόσμο, του Champions League. Κάτι που πιθανόν να επηρεάσει και την 2η τη τάξει διοργάνωση, αυτή του Europa League χωρίς όμως να έχει αναφερθεί κάτι σχετικό ακόμα.

Η νέα εισήγηση που συζητιέται, είναι να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων στην φάση των ομίλων του Champions League, με τις ομάδες να δίνουν 14 παιχνίδια, 7 εντός και 7 εκτός έδρας. Κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται οι προκριματικοί γύροι πριν τους ομίλους των 16.

Με βάση τις αλλαγές που θέλουν να υιοθετήσουν, θα καθίσταται σχεδόν ακατόρθωτο για τον ΑΠΟΕΛ (πόσο μάλλον για τις άλλες Κυπριακές ομάδες) να μπουν πλέον στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα πρέπει να παίζουν σε νοκ-άουτ αγώνες, όπως συμβαίνει και τώρα με τα προκριματικά, μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στους Ομίλους των 16.

Ο εκπρόσωπος της Uefa δήλωσε theguardian:
«Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των συλλόγων, αλλά και με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, οι σχεδιασμοί και οι όποιες αλλαγές που θα επιφέρουν στην διασυλλογική διοργάνωση, θα γίνουν με την συνεργασία και την συμβολή των ίδιων των συλλόγων. 
Δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα η τελική εισήγηση που θα μπει στο τραπέζι, αφού βρισκόμαστε μόνο στη αρχή της τριετούς περιόδου 2015-18.
Οι όποιες αλλαγές αποφασισθούν, θα ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά, όταν θα είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε το νέο τριετές εμπορικό πακέτο (2018-21) των Ευρωπαϊκών κυπέλλων στους χορηγούς.

Σαν παράδειγμα προς αποφυγήν στο σχέδιο της ΟΥΕΦΑ, αναφέρονται οι 2 αγώνες της Real Madrid με την Bate Borisov το 2008-09 στην φάση των Ομίλων. Οι δυο αγώνες δεν παρουσίασαν κανένα ενδιαφέρον από τον κόσμο και το τηλεοπτικό κοινό. Το παράδειγμα της Μπάτε, δεν πρέπει να παρουσιαστεί στο μέλλον, αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική σημείωση.

Στόχος του νέου πλάνου είναι αγώνες με υψηλή τηλεθέαση, γεμάτα γήπεδα και μεγαλύτερα εισοδήματα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]