ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Χρόνια πολλά Χιώτη (Αφιέρωμα)


«Το χέρι του Θεού δικαιολογημένα για μας τους ΑΠΟΕΛίστες δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το χέρι που απέκρουσε τα δύο πέναλτι που οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»

 - Τα καλύτερα ευχόμαστε στον τεράστιο τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ (2008-2015) Διονύση Χιώτης, για τα γενέθλια του.

Χρόνια πολλά ΧΙΩΤΑΡΕ, σ' ευχαριστούμε για όλα!


 - Αφιέρωμα στον Διονύση Χιώτη από το Karampinato team
Ο Διονύσης γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου το 1977 και γιορτάζει την ημέρα των γενεθλίων του μαζί με τον Λούκας Ποντόλσκι.

 - Στη ποδοσφαιρική γλώσσα το χέρι του θεού δεν μπορεί να μην είναι άλλο από αυτό του Ντιέγκο Αρμάρντο Μαραντόνα στο παγκόσμιο κύπελλο του 1978. Κι όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι! Για τους υποστηριχτές του ΑΠΟΕΛ το χέρι του θεού και για να είμαστε πιο σωστοί, τα χέρια του θεού ανήκουν στον Διονύση Χιώτη και το γνωρίζουν καλά.


Μεγάλωσε και έπαιξε για πρώτη φορά μπάλα στην ομάδα της Δάφνης Χαϊδαρίου μέχρι τα 16 του χρόνια. Από κει και πέρα πήγε στην ΑΕΚ και έκτισε σιγά σιγά και με υπομονή ένα όνομα αντάξιο της προσπάθειας του.

Στα πρώτα του 2,5 χρόνια στην ΑΕΚ αγωνιζόταν στις ακαδημίες μέχρι που ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς τον έφερε στην πρώτη ομάδα. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα το 1998 μέχρι και το 2000 πήγε δανεικός σε δύο ομάδες. Τον Εθνικό και την προοδευτική. Στην Προοδευτική έκανε και το πρώτο του θαύμα αγωνιζόμενος εναντίον του Παναθηναϊκού όταν κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά κάνοντας τα ΜΜΕ της Ελλάδας να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το πρόσωπο του.

Το 2000  επιστρέφει στην ΑΕΚ και μέσα σε ένα χρόνο καταφέρνει να εκτοπίσει έναν από του καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία της ΑΕΚ. Τον Ηλία Ατματζίδη. Ο Φερνάντο Σάντος βλέπει στο πρόσωπο του Χιώτη τον μελλοντικό τερματοφύλακα της ΑΕΚ και από τότε γίνεται βασικός και αντικατάστατος. Στην πρώτη του χρονιά σαν βασικός συμβάλει στην κατάκτηση του κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού μια από τις αποκρούσεις του μένει μέχρι και σήμερα παράδειγμα προς μίμηση...

Την χρονιά 2002/03 αγωνίζεται για πρώτη του φορά σε αγώνες του τσάμπιονς λίγκ. Σε ένα αγώνα στην Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έρχεται ισόπαλη 3-3 με την Ρεάλ ενώ ο Χιώτης είναι αυτός που καταφέρνει να κρατήσει το σκορ στην ισοπαλία αφού σταματάει σε δύο φάσεις τους Ραούλ (τότε πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς λίγκ) και Καμπιάσιο...

Μέχρι και το 2007 ο Διονύσης χάνει πολλές φορές την θέση του βασικού μετά από μια μέτρια χρονιά αλλά και δύο τραυματισμούς που του στερούν το δικαίωμα συμμετοχής. Το 2007 πηγαίνει δανεικός στην Κέρκυρα ενώ το 2008 κατεβαίνει στο νησί μας για χάρη του ΑΠΟΕΛ.

Όταν λοιπόν ο Χιώτης πάτησε για πρώτη του φορά το τερέν του ΓΣΠ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η καριέρα του και η συνεισφορά του στην ομάδα της Λευκωσίας θα ήταν τόσο μεγάλη! Από την αρχή δείχνει επαγγελματίας και χτίζει σιγά σιγά μια σχέση αγάπης και θαυμασμού εκατέρωθεν με τους πορτοκαλί φιλάθλους. Το πάθος του αλλά και οι ιδέες του συνάδουν με τις ιδέες και το πάθος των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, που μέχρι και σήμερα αλλά και στο μέλλον θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά τους.


Γυρίζοντας πίσω στον πρόλογο όσων αφορά το χέρι του θεού δικαιολογημένα για τους ΑΠΟΕΛίσες δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το χέρι που απέκρουσε τα δύο πέναλτι που οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τον ΑΠΟΕΛ στην μεγαλύτερη επίτευξη στην ιστορία του. Απο αυτά τα χέρια λοιπόν οι απανταχού ΑΠΟΕΛίστες και όχι μόνο, χάρηκαν, ένιωσαν περήφανοι, έγινα διάσημοι ανά το παγκόσμιο, έκλαψαν από χαρά, τρελάθηκαν, παλάβωσαν αλλά πάνω από όλα είδαν την ομάδα τους να στέκεται περίτρανα δίπλα από μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου χωρίς κανένα ίχνος κατωτερότητας.

ΒΙΝΤΕΟ 1:

ΒΙΝΤΕΟ 2:

 - Ο Διονύσης Χιώτης θεωρείτε πλέον ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που είδαν τα γκολπόστ των κυπριακών γηπέδων. Όμως και εκτός γηπέδων ο Χιώτης κατά την διάρκεια του στο νησί έδειξε την ανθρωπιά του αλλά και το τι πάστα ανθρώπων πρέπει να κοσμούν τον αθλητισμό και την ιδέα του. Έδωσε μάχη μαζί με συνανθρώπους του που χρειάζονταν βοήθεια και κέρδισε τον σεβασμό από οπαδούς διαφόρων ομάδων. Ενδεικτικό για όλα αυτά είναι η μάχη που έδωσε στο πλευρό της μικρής Μαρίας Πόκα και η αντίδραση των οπαδών τις ΑΕΛ  όταν τα λεφτά που μαζευτήκαν κουρευτήκαν από το κράτος. Οι οπαδοί τις ΑΕΛ ανάρτησαν πανό στήριξης για την μικρή Μαρία και ο Χιώτης τους έδειξε τον σεβασμό του ανεβάζοντας την φωτογραφία με το πανό στον προσωπικό του λογαριασμό γράφοντας την λέξη RESPECT.


Αν και πλέον η απουσία του κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ θα είναι αισθητή σε όλους, θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας για όλα όσα μας χάρισε απλόχερα….καλή σου τύχη Διονύση

Υ.Γ:  Ακόμα έχουμε μείνει με την απορία πως αυτός ο μεγάλος αθλητής δεν έδωσε το παρών του στην Εθνική Ομάδα του Σάντος!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]