ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Tα 11 νεαρά «πιστόλια» του Euro2016


 - Το επίσημο site της UEFA ανακοίνωσε μία ενδεκάδα των ανερχόμενων αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σε διάταξη 3-4-3, προκειμένου να «χωρέσουν» όλοι, αν και υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που λείπουν. Σας παρουσιάζουμε τα next big thing των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο EURO 2016 κάνοντας μία «ακτινογραφία» αυτών.



Rico_Sergio Τερματοφύλακας: Σέρχιο Ρίκο

Ο 23χρονος πορτιέρο της Σεβίλλης (01-09-1993), έχει την ατυχία να βρίσκεται πίσω από τους Ίκερ Κασίγιας και Νταβίντ Ντε Χέα, για αυτό και δύσκολα θα τον δούμε στην αρχική ενδεκάδα της Ισπανίας. Ο ύψους 1,95 γεννημένος στην Ανδαλουσία τερματοφύλακας, είναι προϊόν των ακαδημιών της Σεβίλλης, όντας μέλος των ‘’ροχιμπλάνκος’’ από το 2006. Στην Πριμερά Ντιβιζιόν με την πρώτη ομάδα μετρά 55 επίσημες εμφανίσεις ενώ με τους ‘’φούριας ρόχας’’ μόλις μία. Ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στο παρασκήνιο αλλά σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος.



Kimmich_Joshua Αμυντικός: Τζόσουα Κίμιχ

Ο Τζόσουα Κίμιχ αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου και είναι μόλις 21 ετών (08-02-1995). Την καριέρα του ξεκίνησε στις ακαδημίες της Στουτγκάρδης για να περάσει μια διετία στην Λειψία από το 2013 έως το 2015 και να πάρει το δρόμο για το Μόναχο το προηγούμενο καλοκαίρι. Με τη Λειψία είχε 53 εμφανίσεις σημειώνοντας τρία γκολ ενώ με Μπάγερν έχει αγωνιστεί 23 φορές. Όσο αναφορά την καριέρα του σε επίπεδο εθνικής ομάδας έχει παίξει 30 παιχνίδια με τις μικρότερες εθνικές ομάδες, ενώ με την εθνική ανδρών της Γερμανίας έχει μόλις μία εμφάνιση. Ένας Γερμάνος αμυντικός, αν και έχει ανάστημα μόλις 1,76, ο οποίος καλείται να αποδείξει ότι είναι ατόφιο προϊόν της σχολής ‘’Μπεκενμπάουερ’’.



Elvedi_Nico Αμυντικός: Νίκο Ελβέντι

O κεντρικός αμυντικός της Γκλάντμπαχ, Νίκο Ελβέντι, είναι ύψους 1,88 και γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1996. Ο 19χρονος Ελβετός έχει ραγδαία εξέλιξη στην καριέρα του καθώς σε μόλις δύο σεζόν (2013-2014 και 2014-2015), στις οποίος αγωνίστηκε με την Β’ ομάδα και πρώτη ομάδα της Ζυρίχης κατάφερε να πάρει μεταγραφή για την Γκλάντμπαχ και τη Μπούντεσλιγκα. Η μέχρι τώρα πορεία του ξεκίνησε από το 2006 και τις ακαδημίες της ελβετικής ομάδας για να πάρει την ‘’προαγωγή’’ στην πρώτη ομάδα το 2014. Με τη Ζυρίχη πραγματοποίησε 18 εμφανίσεις σημειώνοντας ένα τέρμα, ενώ ίδιο αριθμό εμφανίσεων είχε τη σεζόν 2015-16 με τη Γκλάντμπαχ. Έχει αγωνιστεί 31 φορές με τις μικρότερες εθνικές ομάδες της Ελβετίας και στην ομάδα των ανδρών μόλις μία. Εθνική Ελβετίας και Γκλάντμπαχ ευελπιστούν ότι θα εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο στα μετόπισθεν.



Bellerin_Hector Αμυντικός: Έκτορ Μπεγιερίν

Ο δυναμικός φουλ μπακ της Άρσεναλ είναι 21 ετών (19-03-1995) και έχει ανάστημα 177 εκατοστά. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη Μασία της Μπαρτσελόνα όπου έπαιξε από το 2003 έως το 2011, το καλοκαίρι του 2011 μετακόμισε στο Λονδίνο για χάρη της Άρσεναλ. Με τους ‘’Κανονιέρηδες’’ μετρά 72 συμμετοχές και τρία τέρματα στις δύο τελευταίες σεζόν που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα. Είχε μεσολαβήσει ο δανεισμός στη Γουότφορντ τη σεζόν 2013-14 (8 συμμετοχές). Με τις εθνικές ομάδες νέων της Ισπανίας έχει 26 συμμετοχές ενώ με τους άνδρες των νυν Πρωταθλητών Ευρώπης έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια. Παρότι αμυντικός, είναι κομμένος και ραμμένος για τα θέλω του σύγχρονου ποδοσφαίρου, μένει να το επιβεβαιώσει εντός του γηπέδου.



Sane_Leroy Μέσος: Λερού Σανέ

O 20χρονος μεσοεπιθετικός της Σάλκε (11-1-1996) έχει ύψος 1,83 και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα στην εφετινή διοργάνωση. Ο Γερμανός, ο οποίος έχει και γαλλικό διαβατήριο, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες Βάτενσεϊντ στις οποίες έπαιξε από το 2001 έως το 2005. Το καλοκαίρι του 2005 μετακόμισε στα φυτώρια της Σάλκε για να περάσει και από αυτά της Μπάγερ Λεβερκούζεν, μεταξύ 2008 και 2011. Εν τέλει επέστρεψε στη νυν ομάδα του, το ίδιο καλοκαίρι. Μετά από τρία χρόνια, υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και παίρνει θέση στην πρώτη ομάδα της Σάλκε. Από το 2014 έως και σήμερα έχει 69 συμμετοχές με τους ‘’Βασιλικούς Μπλε’’ και 18 γκολ ενώ με το εθνόσημο στο στήθος μετρά τρεις συμμετοχές χωρίς γκολ. Επίσης έχει αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές κ19 και 21 σημειώνοντας 13 γκολ σε 17 εμφανίσεις. Ο πολλά υποσχόμενος αριστεροπόδαρος εξτρέμ υπολογίζεται και όχι άδικα, ως ένας από τους μελλοντικούς αστέρες του γερμανικού ποδοσφαίρου.



Coman_Kingsley Μέσος: Κίνγκσλεϊ Κομάν

Το ταλέντο που ακούει στο όνομα Κίνγκσλεϊ Κομάν έχει αποδείξει και εντός του γήπεδου, ότι ο ντόρος γύρω από αυτόν δεν έχει προκληθεί άδικα. Ο 20χρονος Γάλλος (13-6-1996), ύψους 1,78, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τις ακαδημίες τις Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2013. Στη γαλλική ομάδα δεν έπεισε και έτσι το 2014 μεταγράφηκε ως ελεύθερος στη Γιουβέντους. Στην ‘’Γηραιά Κυρία’’ έδειξε το ταλέντο του από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις και αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον της νυν ομάδας του (με μορφή δανεισμού) Μπάγερν Μονάχου. Την περασμένη σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής Γερμανίας με τους Βαυαρούς, όπως έχει κάνει με την Παρί και την Γιουβέντους. Σε εθνικό επίπεδο έχει δώσει το παρών σε όλες τις μικρές εθνικές της Γαλλίας με απολογισμό 8 γκολ σε 30 ματς.
Με την ανδρική ομάδα της χώρας του έχει πέντε εμφανίσεις και ένα τέρμα. Αναμφίβολα, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.



Alli_Dele Μέσος: Ντέλε Άλι

Ένας ακόμη 20χρονος (11-04-1996) στην ενδεκάδα της UEFA και όχι αδικαιολόγητα. Ο ύψους 1,85 κεντρικός μέσος της Τότεναμ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην αγγλική ΜΚ Ντονς το 2013 και το 2015 μετακόμισε στην νυν ομάδα του. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στις ακαδημίες της ΜΚ Ντονς, όταν πήρε την μεταγραφή για τα ‘’σπιρούνια’’ έμεινε δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν 2014-15. Τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε 46 φορές με την Τότεναμ σημειώνοντας 10 γκολ. Όσο αναφορά την καριέρα του με τα ‘’Λιοντάρια’’ έχει 17 συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδας, ενώ με τους άνδρες έχει αγωνιστεί οκτώ φορές σκοράροντας ένα γκολ. Με τις εμφανίσεις του σε Πρέμιερ Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για μεγάλη καριέρα, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.



Renato_Sanches Μέσος: Ρενάτο Σάντσες

Μόλις 18 ετών (18-08-1997) και 176 εκατοστά. Αλλά, η μεταγραφή του από την Μπενφίκα στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ (υπάρχουν μπόνους με προοπτική το ποσό να φτάσει μεγαλύτερο αριθμό), προκάλεσε αρκετό θόρυβο. Ο κεντρικός μέσος από το 2008 ήταν στα φυτώρια της Μπενφίκα και έγινες μέλος της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι του 2015. Με τους ‘’Αετούς’’ αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια σημειώνοντας δύο γκολ. Οι πολύ καλές και ουσιώδεις εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και έτσι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του μετακομίζοντας στο Μόναχο. Με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας έχει 40 συμμετοχές και 8 γκολ. Με την ανδρική ομάδα της χώρας του έχει αγωνιστεί σε πέντε περιπτώσεις χωρίς να σκοράρει.
Το ταλέντο του νεαρού ξεχειλίζει και αυτό είναι προφανές. Αυτό το μεγάλο ταλέντο έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν εξίσου μεγάλο ποδοσφαιριστή.



Martial_Anthony Επιθετικός: Άντονι Μαρσιάλ

O επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1995 και έχει ύψος 1,81. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λυών το 2009 για να μετακομίσει το καλοκαίρι του 2013 στη Μονακό. To καλοκαίρι του 2015 πήρε τη μεταγραφή για τη νυν ομάδα του έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 56 παιχνίδια σημειώνοντας 18 τέρματα με την φανέλα των ‘’Κόκκινων διαβόλων’’. Αναφορικά με τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας, στις μικρές έχει 51 ματς και 25 γκολ με όλες τις ηλικίες ενώ στην ομάδα ανδρών μετράει οκτώ ματς χωρίς να έχει σημειώσει κάποιο γκολ. Αν και δοκιμάστηκε από νωρίς στα σκληρά και απαιτητικά γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα των ‘’Μπέμπηδων’’ και των ‘’Τρικολόρ’’.



Rashford_Marcus Επιθετικός: Μάρκους Ράσφορντ

Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 18χρονος Μάρκους Ράσφορντ, ύψους 1,80. Ο νεαρός επιθετικός από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά έκανε ντεμπούτο σε Γιουρόπα Λιγκ, Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά εθνική Αγγλίας. Από το 2005 είναι μέλος των ακαδημιών των ‘’Μπέμπηδων’’ και το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις μικρές εθνικές των ‘’Λιονταριών’’ έχει πέντε συμμετοχές χωρίς γκολ, ενώ με τους άνδρες μετρά ένα γκολ σε ένα ματς. Τα έως τώρα δείγματά του μέσα στο γήπεδο δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό πυροτέχνημα.



Emre_Mor Επιθετικός: Εμρέ Μορ

Ο 18χρονος Τούρκος προ ημερών απότελεσε μεταγραφικό απόκτημα της Μπορούσια Ντόρτμουντ από την πρώην ομάδα του, Νόρτζελαντ. Αν και το ανάστημα του φτάνει μόλις το 1,68, δεν τον εμποδίζει στο να είναι άριστος χειριστής της μπάλας και αρκετά αποτελεσματικός στα τελειώματά του. Τη σεζόν που πέρασε σημείωσε 2 γκολ σε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Δανίας και οι εμφανίσεις του ήταν αρκετές για να δαπανήσει 9,5 εκατομμύρια ευρώ ο γερμανικός σύλλογος για λογαριασμό του. Με τις μικρές εθνικές έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Δανίας με απολογισμό τρία γκολ σε 22 εμφανίσεις. Έχει μία εμφάνιση με την κ21 της Τουρκίας χωρίς γκολ και άλλες δύο με την εθνική ανδρών επίσης χωρίς γκολ. Τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν παραπέμπουν σε… Μέσι. Καλός έλεγχος της μπάλας, ανθεκτικός στα μαρκαρίσματα και με ικανότητα να ντριμπλάρει μέχρι τελικής πτώσης. Ότι καλύτερο έχει να αναδείξει η Τουρκία, όσο αναφορά το ποδοσφαιρικό της ταλέντο, μετά τον Αρντά Τουράν.

Επιμέλεια Ηλίας Αποστολόπουλος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]