ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΑΠΟΕΛ Θρύλος Πρόκριση!


Την ήττα από την Τσμόκι Μινσκ γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στην 6η και τελευταία αγωνιστική της Α' Φάσης του FIBA Europe Cup, με 81-68. Σε συνδυασμό με την νίκη της Παρντουπίτσε στον άλλο αγώνα του ομίλου απέναντι στην Σιαουιλάι ο ΑΠΟΕΛ κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο. Παρά την ήττα από την Τσμόκι, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού ως μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση στον θεσμό. Συνεπώς το ευρωπαϊκό ταξίδι θα συνεχιστεί για τον ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ Θρύλος Πρόκριση!

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup πήρε απόψε ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μας παρά την ήττα από την Tsmoki Minsk με 81-68 στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, προκρίθηκε ως μια από τις τέσσερεις καλύτερες τρίτες των 10 ομίλων. Πρώτος σκόρερ για τον ΑΠΟΕΛ στο αποψινό παιχνίδι ο Wright με 18 πόντους, ακολούθησαν οι Bussey και Burnatowski με 16 και αντίστοιχα.

Η ομάδα μας πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αρκετά ανταγωνιστική, ωστόσο στην επανάληψη δυστυχώς η κούραση και η ταλαιπωρία του ταξιδιού επηρέασαν την απόδοση των καλαθοσφαιριστών του Δημήτρη Κουστένη και είδαν τη διαφορά να ανεβαίνει στους 13 πόντους.

Αυτές είναι οι 24 ομάδες που προκρίθηκαν
Elan Chalon
Alba Fehervar
SL Benfica*
BCM Gravelines
Donar Groningen
Kormend*
Telekom Baskets
Sodertalje Kings
Nanterre 92
Antwerp Giants
Pau-Lacq-Orthez
Redwell-Gunners
Bnei Herzliya
Lukoil Academic
Prievidza*
U-BT Cluj-Napoca
Gaziantep
Enisey
Demir Insaat
Vytautas
Mures
Tsmoki
Pardubice
Apoel*
Με αστερίσκο οι 4 καλύτερες ομάδες που πέρασαν από την 3η θέση.

Η εξέλιξη του αγώνα
Ο ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του δύσκολου αγώνα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος στο 1ο δεκάλεπτο. Οι Λευκορώσοι βρίσκονταν συνεχώς μπροστά στο σκορ (10-2, 19-8, 24-15), ωστόσο προς το τέλος η διαφορά μειώθηκε στους τρεις πόντους και έκλεισε στο -5 για την ομάδα μας (26-21).

Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα δεν άρχισε καλά και πέρασαν τέσσερα λεπτά για να πετύχει το πρώτο της καλάθι (28-23). Στη συνέχεια η Tsmoki ανέβασε τη διαφορά στο +7 (33-26) όμως, η ομάδα μας με σερί πέντε πόντων την κατέβασε στο -2 (33-31). Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ 39-33 για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη και μέχρι τα μέσα της 3ης  περιόδου η ομάδα μας δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και η Tsmoki ανέβασε τη διαφορά μέχρι 17 πόντους (59-41, 67-50, 71-54). Οι καλαθοσφαιριστές του Δημήτρη Κουστένη με σερί έξι πόντων πήγαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με μειονέκτημα 11 πόντων (71-60).

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι το προβάδισμα τους στο +15. Η ομάδα μας έκανε την ύστατη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά να ψαλιδίσει τη διαφορά , αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 81-68.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-21, 13-12, 22-17, 20-18

Δημήτρης Κουστένης: Brown 10, Μύθιλλος, Κοιλαράς 3, Κούνας 2, Bussey 16, Burnatowski 11, Κασκίρης 4, Mobley 8, Wright 18.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]