ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Οι "βαριές" κατηγορίες του Piatkowski | Απάντηση ΑΠΟΕΛ


Βαριές κατηγορίες κατά του ΑΠΟΕΛ, εκφράζει ο δικηγόρος του Πολωνού ποδοσφαιριστή Ματέους Πιατκόφσκι, Kwiecien. μέσω της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών FIFPro.

Περιληπτικά οι καταγγελίες του Πολωνού.
«Το πιο επιτυχημένο σωματείο της Κύπρου ΑΠΟΕΛ, ασκεί ψυχολογική πίεση σε ορισμένους ποδοσφαιριστές, για να δεχθούν να σπάσουν το συμβόλαιο τους.
Ο ΑΠΟΕΛ απομόνωσε 3 ποδοσφαιριστές, Stilic - Estrela - Piatkowski, και δεν τους επιτρέπει να προπονούνται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, μετά που αποφάσισε ότι δεν τους χρειάζεται πια.
Ο Βόσνιος Semir Stilic και ο Πορτογάλος Valdomiro “Estrela” Lameira αποχώρησαν πρόσφατα από την ομάδα, ο Πολωνός Mateusz Piatkowski παραμένει στην ομάδα, αλλά τυγχάνει κακομεταχείρισης.
Ο δικηγόρος του Πολωνού παίκτη Marcin Kwiecien, λέει ότι ο πελάτης του "νιώθει σκουπίδι και ανεπιθύμητος" ενώ καταγγέλλει το προσωπικό του Αρχαγγέλου ότι ανοίγει το σύστημα ποτίσματος του γρασιδιού την ώρα που γυμνάζεται μόνος του, με αποτέλεσμα να βρέχεται, ενώ του έχουν απαγορεύσει να σταθμεύει το αυτοκίνητο του, στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου.
Στους αγώνες του ΑΠΟΕΛ, δεν κάθεται με τους παίκτες αλλά με τους φιλάθλους και οι φίλαθλοι βρίζουν τον πελάτη του με το σύνθημα "τουρίστας - τουρίστας"».

Η θέση μας:
 - Οι καταγγελίες του Πολωνού, γίνονται ακόμα σοβαρότερες από την στιγμή που εμπλέκεται δικηγόρος στη μέση, κάτι που σημαίνει ότι τα κίνητρα του είναι η περαιτέρω αποζημίωση.
- Είναι συνήθης πρακτική όλων των σωματείων ανά το παγκόσμιο, να μην επιτρέπουν σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν θέση στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας (και από τη στιγμή που δεν τα βρίσκουν για να αποδεσμευτεί) να προπονούνται μόνοι τους ή με τις μικρότερες ομάδες.
- Τα κίνητρα του Πολωνού "τουρίστα" είναι η εκδίκηση και η επιπλέον αποζημίωση του από τον ΑΠΟΕΛ λόγο του αποκλεισμό του, αλλά και τα μπόνους από τις προκρίσεις και τις νίκες του ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις, αφού ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του "ενεργό" μέλος της ομάδας.
- Όλα είναι θέμα συμβολαίου κι ο ΑΠΟΕΛ είναι συνεπής με αυτό.
- Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε άπειρες ευκαιρίες στον Πολωνό, για να βρει ομάδα της δικής του αρεσκείας και να συνεχίσει την καριέρα του.
- Ο ίδιος όμως "πάτησε πόδι" και αποφάσισε να παραμείνει και να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ, να κάθεται δηλαδή στον Αρχάγγελο και να πληρώνεται κάτι που ο ΑΠΟΕΛ πράττει ανελλιπώς κάθε τέλος του μηνός.
- Ο Πολωνός δεν μιλά ούτε λέξη Αγγλικά, κάτι που σημαίνει έξτρα κόστος για διερμηνέα αφού είναι ο μόνος Πολωνός στον Αρχάγγελο.

Υπάρχει ευθύνη..
- Για άλλη μια φορά πλήττεται το καλό όνομα του ΑΠΟΕΛ ανά το παγκόσμιο, από την περίπτωση του Πολωνού (και δεν είναι η μόνη).
- Ο Πολωνός είναι άπληστος, ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει... αλλά αυτό που μένει είναι οι κακές εντυπώσεις που σχηματίζονται από την υπόθεση.
- Ευθύνη έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις και στις λάθος επιλογές ποδοσφαιριστών.

Το επίσημο ΑΠΟΕΛ τοποθετήθηκε μέσω του Ε.Τ Νεκτάριου Πετεβείνου.
«Ο ΑΠΟΕΛ εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις του προς τον ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τις πρόνοιες του συμβολαίου και των διεθνών κανονισμών.
Από κει και πέρα σε σχέση με το δημοσίευμα της FIFPRO, το περιεχόμενο εξετάζεται από τους νομικούς συμβούλους μας και αναλόγως θα πράξουμε».

Το δημοσίευμα:
Αυτούσιο το δημοσίευμα (στα Αγγλικά) όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

FOOTBALL’S SOLITARY CONFINEMENT

The most successful football club in Cyprus is putting psychological pressure on some players to break their contracts.

Apoel Nicosia, which plays Switzerland's Young Boys in the Europa League tomorrow (November 3), isolated three players from group training this season after deciding it no longer wanted them at the club.

A FIFPro survey of 14,000 players due for release later this month will show an alarming amount of players are subjected to the same solitary confinement.

The treatment is more likely for foreign players.

Semir Stilic (Bosnia) and Valdomiro “Estrela” Lameira (Portugal) have left Apoel recently but another player Mateusz Piatkowski (Poland) is still being mistreated.

Piatkowski, pictured above left, played in more than 20 games last season including four Europa League matches.

This season, he has token 45 minute training sessions alone. Typically, he rides an exercise bike in an empty gym or runs around a field on his own.piatkowski 250

When he trains on the pitch, staff sometimes leave the sprinklers which spray water over him.

Piatkowski “feels like unwanted rubbish,” his lawyer Marcin Kwiecien said.

He has been prevented from parking his car by the stadium and has to ask for basic items like a towel or kit.

For matches, he is not allowed to sit with his teammates in the stands and instead sits among supporters. Some fans shout “tourist, tourist” at him.

Piatkowski, who has played as a professional footballer in Poland since the age of 18, signed for Apoel last year on a two-year contract.

He did not want to join a smaller team in Cyprus on transfer deadline day because he wanted another chance to play in Apoel’s first team.

Apoel earned more than 3.5 million euros from UEFA Champions League qualifying last season before dropping into the Europa League.

FIFPro, who surveyed players in 54 countries, sees more and more such cases of footballers being isolated over contract disputes.

Earlier this year, the Court of Arbitration for Sport ruled Polish club Slask Wroclaw subjected Albanian player Sebino Plaku to “appalling treatment” when he refused to take a pay cut.

Plaku had to change in a locker room with children, hand out club newspapers in a shopping center and wear a tracking device on his Christmas vacation to monitor his training sessions.

The FIFPro survey asked 14,000 players about other issues including pay, medical conditions, match fixing and transfers.

Picture above right: Mateusz Piatkowski in the kit of Jagiellonia Bialystok, his previous club in Poland.

Published: 02 November 2016

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]