ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Έτσι πήρε την πρόκριση στους Ομίλους του Champions League


Έχουν περάσει 54 χρόνια από την παρθενική εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η πρώτη συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1963-64 με αντίπαλο την Νορβηγική (ΣΚ Γιόβικ Λιν) Gjøvik-Lyn την οποία κέρδισε και στους δύο αγώνες, με 6-0 στο ΓΣΠ και 0-1 εκτός έδρας. Προπονητής της 1ης πρόκρισης ο Άγγλος Neil Franklin.

Από τότε μέχρι σήμερα ο μοναδικός «ΘΡΥΛΟΣ» και άξιος πρεσβευτής της Κύπρου έδωσε 195 Ευρωπαϊκούς αγώνες (η Ομόνοια 60) ρεκόρ που δύσκολα θα μπορέσει άλλη Κυπριακή ομάδα να πλησιάσει. Πέτυχε 61 νίκες, έφερε 47 ισοπαλίες και ηττήθηκε σε 87 αγώνες. Πέτυχε 220 τέρματα και δέχθηκε 300. Προπονητής της φετινής Ευρωπαϊκής πρόκρισης ο Ελλαδίτης Γιώργος Δώνης.

2017/18 έτσι πήρε την πρόκριση..

UEFA Champions League 2ος προκριματικός
Το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο του UCL, όπου στις 12 Ιουλίου στο στάδιο ΓΣΠ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργο Dudelange LUX την οποία και κέρδισε με 1-0. Σκόρερ ο Bertoglio.

Ακολούθησε στις 19 του ιδίου μηνός ο επαναληπτικός στο Λουξεμβούργο με τον ΘΡΥΛΟ να παίρνει την νίκη με 0-1 και την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του UCL με γκολ του De Camargo.


UEFA Champions League 3ος προκριματικός
Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του UCL, μας έφερε αντιμέτωπους με την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Viitorul. Ο 1ος αγώνας έγινε στη Κωστάντζα στις 26 του Ιούλη με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει με 1-0 και τον προπονητή Μπέϊν να αποτελεί παρελθόν.

Την ομάδα αναλαμβάνει αμέσως ο Γιώργος Δώνης και την οδηγεί σε νίκη στον επαναληπτικό του ΓΣΠ με 4-0, στις 2 του Αυγούστου,  εξασφαλίζοντας την διπλή πρόκριση στα Playoffs του UCL και στους ομίλους του UEL. Σκόρερ οι Carlao, Γιώργος Μερκής, De Camargo και Γιώργος Εφραίμ.

UEFA Champions League Playoffs 
Η κλήρωση για τα Πλέϊοφς του UCL μας έφερε αντιμέτωπους με την πρωταθλήτρια Τσεχίας SLAVIA PRAHA. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο ΓΣΠ στις 15 Αυγούστου με τον ΑΠΟΕΛ να βάζει τις βάσεις πρόκρισης για τους χρυσοφόρους Ομίλους κερδίζοντας με 2-0. Σκόρερ οι De Camargo και Στάθης Αλωνεύτης.

Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε στην Πράγα στις 23 Αυγούστου με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει την πρόκριση στους ομίλους του UCL με το ισόπαλο σκορ 0-0.

Στους 6 προκριματικούς αγώνες, έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Πέτυχε 8 τέρματα και δέχθηκε 1.


UEFA Champions League Group Stage - Group H' 
Ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε στον 8ο όμιλο του UCL μαζί με τα μεγαθήρια REAL MADRID, TOTTENHAM και DORTMUND, τον δυσκολότερο όμιλο από όλους.

Σε 6 αγώνες έφερε 2 ισοπαλίες και 4 ήττες τερματίζοντας στην τελευταία θέση του Ομίλου. Πέτυχε 2 γκολ και δέχθηκε 17.

1 REAL MADRID 3-0 ΑΠΟΕΛ, Διαιτητής Benoît Bastien. 13.09.17
2 ΑΠΟΕΛ 0-3 TOTTENHAM. Διαιτητής Pavel Kralovec. 26.09.17
3 ΑΠΟΕΛ 1-1 DORTMUND. Διαιτητής Kurbacov. 17.10.17 (Σκόρερ ο POTE)
4 DORTMUND 1-1 ΑΠΟΕΛ. Διαιτητής Matej Jug. 01.11.17 (Σκόρερ ο POTE)
5 ΑΠΟΕΛ 0-6 REAL MADRID. Διαιτητής Artur Soares Dias. 21.11.17
6 TOTTENHAM 3-0 ΑΠΟΕΛ. Διαιτητής  Slavko Vinčić. 06.12.17

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017/18:
Έδωσε 12 αγώνες: 4 Νίκες, 3 Ισοπαλίες και 5 Ήττες.
Τα τέρματα 10-18.

ΣΚΟΡΕΡ ΕΥΡΩΠΗΣ:
3 Igor De Camargo
2 Mickael Pote
1 Στάθης Αλωνεύτης
1 Facundo Bertoglio
1 Carlao
1 Γιώργος Μερκής
1 Γιώργος Εφραίμ

Ραντεβού ξανά τη νέα χρονιά..
Και κάπως έτσι μας αποχαιρετά ο χρόνος που φεύγει. Με υπέροχες αναμνήσεις από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και με προβληματισμούς από τους "αμέτρητους" τραυματισμούς, αφήνοντας μια καινούρια ελπίδα για μια νέα πορεία την επόμενη χρονιά... αφού πρώτα κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα.

 - Μετρήσαμε το 5ο συνεχόμενο, ήρθαμε 1οι σε Ευρωπαϊκό όμιλο, φθάσαμε στους 16 του UEL αποκλείοντας ομάδα της Primera Division, προκριθήκαμε ξανά σε ομίλους UCL, κοιτάξαμε τη REAL στα μάτια, κρατήσαμε το όνειρο της 3ης θέσης με τις 2 ισοπαλίες με την Dortmund μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, κάναμε απόβαση στο ΝΑΟ του ποδοσφαίρου με 7,000 ΑΠΟΕΛίστες στο πλευρό μας, να τραγουδούν στο WEMBLEY... «Για σένα έχω χάσει το μυαλό!!» (3 videos)


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]