ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

«Στον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει συμβιβασμός, πάμε για το Όγδοο» Ο Πρόεδρος Πετρίδης μίλησε για όλους και για όλα


Σοβαρές και μετρημένες, αλλά και πλήρως κατατοπιστικές ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΑΠΟΕΛ κύριου Πρόδρομου Πετρίδη που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Ώρα για μπάλα" με τους Γιώργο Σαββίδη και Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη στην Cytavision

«Αναγκαίες οι τομές, όπως μειώσεις μισθών και προϋπολογισμού, για κάλυψη του ελλείμματος, σε περίπτωση μη εισόδου της ομάδας σε ευρωπαϊκό όμιλο κι αυτό θα μπει πάνω στα συμβόλαια» το πλάνο του Προέδρου του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομου Πετρίδη.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αν πληρώνεται; Ο Πρόεδρος απάντησε: «Ρωτήστε τον φόρο αν  πληρώνομαι από τον ΑΠΟΕΛ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ».

Η μεταπωλητική αξία..

Για τον νεαρό μεταγραφικό στόχο του ΑΠΟΕΛ Ομέρ Χάνι, δήλωσε, «Με τον Ομέρ ΧΑΝΙ, τον νεαρό Ιορδανό, δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά (τα βρήκαμε με την ομάδα του) σοβαρός παράγοντας όμως είναι ότι θα παίζει σαν ξένος και το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν».

«Στις 30 ΜΑϊου θα έχουμε την ετήσια Γενική Συνέλευση της ποδοσφαιρικής εταιρείας».

«Κάποιοι θα πάνε με άδεια πριν τον τελικό του κυπέλλου»

Για τις ανανεώσεις: «Μερκής και Αλωνεύτης θα τους γίνει πρόταση για ακόμα ένα χρόνο (δεν θα υπάρξει θέμα) έχουμε μιλήσει προκαταρτατικά. 
Τον Νούνο Μοράϊς, θα τον καλέσουμε να μιλήσουμε στις επόμενες 5-10 μέρες.
Αύριο κλείνουμε τον Καζού (τα βρήκαμε με την ομάδα του, αύριο ελπίζω να τα βρούμε και με τον παίκτη), θα πάρει κάποιο ποσό η ομάδα για να τον αφήσει ελεύθερο από τώρα».

Ερώτηση για το πότε θα φύγει: «Θα φύγω όταν δω ότι "ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΘΑΛΑΣΣΑ"».

Στο τέλος το σύνθημα εδόθη από τον Πρόεδρο: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 8ο!».

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΑΠΟΕΛ κ. Πρόδρομου Πετρίδη:

Τα συγχαρητήρια αξίζουν στους κύριους συντελεστές. Εμείς απλώς διοικούμε. Ήταν μια πάρα πολύ περίεργη χρονιά που δεν ήμασταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουμε και κάποιου είδους οικονομικού προβλήματος. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της 2ης μου θητείας. Έπρεπε να βρούμε τις λύσεις μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ευτυχώς σταθήκαμε όλοι ενωμένοι.

Φέτος το είπα επανειλημμένα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές. Ζω καθημερινά το προπονητικό κέντρο. Μετά την Αστάνα είπα ότι φέτος έχουμε το καλύτερο ρόστερ και κάποιοι προέτρεξαν να ειρωνευτούν. Αποδείχθηκε ότι υπάρχει το ρόστερ με ποιότητα και αρκετό αριθμό παικτών.

Το ΑΠΟΕΛ πλέον είναι σε άλλο σκαλοπάτι όσον αφορά τις αγοραπωλησίες παικτών. Κάναμε ήδη πωλήσεις παικτών και θα κάνουμε και άλλες, όπως θα κάνουμε και αγορές.

Για να είμαι ειλικρινής το φοβόμουν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα παρόλο που είχα πίστη στην ομάδα μου. Από την άλλη έβλεπα ότι ο Απόλλωνας είχε μια κούραση, δεν άντεξε στην χρονιά.

Δώσαμε εντολή σε ανθρώπους μας στο εξωτερικό ότι μας ενδιαφέρει η ηλικία κάτω των 22 για να μην παίρνει θέση στον κατάλογο Α. Μέχρι τώρα πάει αρκετά καλά αυτό το πρότζεκτ. Έγινε με Σάλαι, τώρα με Τάμαρι που είναι διαφορετική συμφωνία. Έχει η πρώην ομάδα του ένα ποσοστό μεταπώλησης πολύ λογικό. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε τον Ταμάρι. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μείνει μέχρι τους προκριματικούς της Ευρώπης.

Ο Ποτέ είχε οικογενειακό θέμα και προτίμησε να φύγει. Με είδε προσωπικά μετά που γυρίσαμε από την Μπέερ Σιεβά και ήθελε να φύγει. Σεβαστήκαμε το πρόβλημα.

Ο Ενσούε έκανε ένα απαράδεκτο παράπτωμα. Δεν θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε άλλη λύση. Είχε επεισόδιο με τον προπονητή μετά το παιχνίδι που για μένα ήταν αδικαιολόγητη η ενέργειά του και η συμπεριφορά του. Αν αφήναμε να περάσει οτιδήποτε άλλο πέραν της διακοπής συμβολαίου, δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινόταν στον Αρχάγγελο. Είμαι φίλος, αδελφός, πατέρας αλλά εκεί που θα χτυπήσω το χέρι μου, τελειώνει...

Ο κ.Τραμεντζάνι όταν ήρθε είδε πως το ΑΠΟΕΛ είχε πρόβλημα αμυντικά. Αμέσως βελτιώθηκε αμυντικά και ακολούθησε η καλή πορεία των δυο μηνών. Βρήκε ο προπονητής το σύστημα και διορθωθήκαμε και επιθετικά. Τον Ιανουάριο προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και η ομάδα βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Έστω και με κάποιες επικρίσεις που είχε ο προπονητής μας, υπάρχουν τα δικαιολογητικά για κάθε προπονητή στον τρόπο που λειτουργεί.

Ναι έχουμε 1-2 Κύπριους νεαρής ηλικίας που μας ενδιαφέρουν. Ο Κωστή είναι ένας από τους υποψήφιους ναι. Είμαστε σε ανοικτή συζήτηση με τη Σαλαμίνα.

Μιλήσαμε με τον μάνατζερ του Ομέρ Χάνι και την ομάδα του. Δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στους αριθμούς. Με την ομάδα σχεδόν τα βρήκαμε αλλά θέλουμε να δούμε και τα διαδικαστικά με τους πέντε ξένους.

Το έλλειμμα το είχα αναφέρει από πέρσι στη Γ.Σ ότι θα ήταν από 5 μέχρι 7 εκατομμύρια στο τέλος της σεζόν. Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε. Το γνωρίζαμε και έπρεπε να βρούμε τις λύσεις, όπως τις βρήκαμε. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα έφερνε αυτό το έλλειμμα. Το 2013 όταν ανέλαβα τη διοίκηση, για να βγει η χρονιά τότε, το έλλειμμα ήταν 2,5 εκατομμύρια συν οι φόροι που χρωστούσαμε. Ήταν 2,5 εκατομμύρια σε μια χρονιά που μπήκαμε στους ομίλους. Και τότε το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ ήταν στα ίδια δεδομένα με φέτος.

Προσπαθήσαμε να φέρουμε επενδυτές αλλά πάντα κολλάμε στο ίδιο θέμα. Θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Εγώ σαν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να δώσω το 51%. Υπάρχει ενδιαφέρον όχι από Κύπριους για να πάρουν το 51%. Υπήρξαν και Γερμανοί με τους οποίους συζητούμε ακόμα.

Ούτε η επένδυση για γήπεδο έχει παγοποιηθεί. Το ψάχνουμε. Είναι πράγματα που πρώτα πρέπει να αναλύσουμε στους μετόχους.

Το ΑΠΟΕΛ αν δεν μπει φέτος ομίλους θα κάνει τομές ώστε το έλλειμμα να μην είναι τόσο μεγάλο όσο φέτος. Θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες σε κάποια συμβόλαια που θα ανανεωθούν, να υπάρξει μείωση μισθού αν δεν μπούμε στην Ευρώπη. Όποιος δεν συμφωνήσει, δεν θα μπορεί να είναι στο ΑΠΟΕΛ.

Δεν μπορώ να πω αν θα μείνει ο Νούνο. Θα τον καλέσουμε εντός των επόμενων 5-10 ημερών να ακούσουμε και ο ίδιος πως βλέπει την πορεία του και αν θέλει να μείνει. Βλέπουμε ότι και τώρα παίζει 90 λεπτά και αν τον κάνεις αλλαγή του κακοφαίνεται. Πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι πρέπει να κάνει αυτοσυντήρηση.

Ο Μερκής και ο Αλωνεύτης θα τους γίνει πρόταση για ακόμα ένα χρόνο. Με κάποιες προφορικές συνομιλίες που κάναμε με τους δυο δεν υπάρχει θέμα. Είναι ο Βάτερμαν, ο Ρουέδα και κάποιοι δανεικοί. Για το Βιντιγκάλ είναι για ακόμα ένα χρόνο δανεικός. Με τον Καζού θα έχουμε συνάντηση αύριο. Τελειώνει το συμβόλαιό του και μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Μιλήσαμε με την ομάδα να μας τον αφήσει από τώρα με ένα πολύ μικρό ποσοστό. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τον παίκτη, θα τον δούμε αύριο. Για τον Νατέλ έχουμε κάνει μια πρόταση για συνιδιοκτησία. Είναι μεγάλο το ποσό. Θα δούμε.

Όχι δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόταση για τον Τάμαρι από κανένα. Είχε και χθες δυο ομάδες από την Ευρώπη που τον παρακολουθούσαν. Θα έχει και το Σάββατο με την Ομόνοια αν παίξει. Είμαστε στην Κύπρο. Ας μην... Εσείς πως κοστολογείτε τον Τάμαρι;. Η ΡΟΜΑ έκανε βολιδοσκόπηση ναι αλλά χωρίς να πούμε ποσά ή οτιδήποτε. Μακάρι να έρθει πρόταση για 10 εκατομμύρια και θα είναι εύκολη η απόφαση.

Πριν πάει ο Τρισκόφσκι στην ΑΕΚ είχε προταθεί στο ΑΠΟΕΛ. Τότε ο κ. Φινκ προτίμησε τον Νάφιου αντί του Τρισκόφσκι και ιδού τώρα ο Τρισκόφσκι...

Δεν με απασχολούν εκείνοι που έχουν εμμονές. Η κριτική που ότι κάνεις είναι λάθος είναι απωθημένα και αυτά τα έχω αποβάλει.

Σκέφτηκα πολλές φορές να φύγω αλλά όχι λόγω κριτικής. Θα φύγω όταν κρίνω ότι έφτασα σε κορεσμό ή ότι τα έκανα θάλασσα. Που δεν θα τα κάνω ποτέ θάλασσα!".

"Επενδύουμε πολλά λεφτά στις ακαδημίες. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές αναφορικά με την Κ19. Πρέπει να είναι πιο κοντά στην πρώτη ομάδα.

Ο Κύπρος Χριστοφόρου θα μείνει μάλλον στη Σαλαμίνα.

Η πιο δύσκολη στιγμή στην πρώτη μου θητεία ήταν ο χαμός του Κίκη Ρήγα. Στην 2η θητεία ήταν η στιγμή που έπρεπε να διαχειριστώ την κρίση μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Νιώθω δικαιωμένος βεβαίως! Το αποτέλεσμα δεν είναι εκεί; Το ΑΠΟΕΛ είναι εκεί κάθε χρόνο.

Είμαι ένας εργάτης του ΑΠΟΕΛ. Αγαπώ το ΑΠΟΕΛ είναι μέρος της ζωής μου. Αφήνω τις πικρίες έξω.

Ο κόσμος ήταν μεγάλη απώλεια φέτος και έβγαινε στο γήπεδο. Για παράδειγμα με Αλκή και Πάφο που δεν μας έβγαινε το παιχνίδι, ήταν εκεί που ο κόσμος έσπρωχνε την ομάδα. Πρέπει να βρεθεί λύση με το θέμα της Κάρτας. Εμείς διαχωρίσαμε τη θέση μας ότι έπρεπε να αλλάξει το θέμα της κάρτας. Συζητά το Υπουργείο. Έχουμε και την αλλαγή Υπουργού που θα πάρει καθυστέρηση το θέμα. Εφαρμόσαμε την κάρτα και δεν ήταν έτοιμες οι υποδομές.

Ρωτήστε τον Φόρο εισοδήματος αν πληρώνομαι από το ΑΠΟΕΛ! Πληρώνω το φόρο μου. Το ΑΠΟΕΛ είναι δημόσια εταιρεία κύριοι. Το έχω ακούσει, με ρωτάνε και μένα. Λένε ότι αγόρασα το ένα και το άλλο με τον μισθό από το ΑΠΟΕΛ. Είναι κακίες που δεν θέλω να ασχολούμαι. Δεν πληρώνομαι. ΔΕΝ ΠΛΗ-ΡΩ-ΝΟ-ΜΑΙ από το ΑΠΟΕΛ! Πληρώνω!

Δεν είναι απλό επιχείρημα το γήπεδο. Για να γίνει ένα γήπεδο όπως πρέπει για το ΑΠΟΕΛ, , θέλει γύρω στις 13 με 15 χιλιάδες θέσης. Αυτό στοιχίζει περίπου γύρω στα 25 εκατομμύρια με τις μελέτες που κάναμε. Θέλεις και επενδυτή και το δουλεύουμε. Υπάρχει κρατική γη στην Κοκκινοτριμιθιά αλλά δεν είναι ικανοποιητική. Υπήρχε σκέψη για Λακατάμεια αλλά μας αρνήθηκαν. Για το Μακάρειο δεν είναι εύκολο γιατί εμείς προτείναμε κάτι το διαφορετικό από την Ομόνοια, η Ομόνοια θέλει απλά να παίξει εκεί.

Ο Εφραίμ είναι από τους πιο βασικούς μας παίκτες. Έχει ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο μαζί μας. Μακάρι να είναι γερός και δυνατός. Ήταν θέμα διαχείρισης από τον προπονητή. Δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα με τον Γιώργο. Περιμένω ότι θα προσφέρει αρκετά στο ΑΠΟΕΛ".

Φέτος αλλάζουμε και εταιρεία ένδυσης. Έχουμε κάνει συμφωνία με την Macron. Πήγαμε στο εργοστάσιο. Εμείς θα επιλέξουμε τι στολή θα κάνουμε, Όχι όπως την ΝΙΚΕ που μας έλεγα να διαλέξουμε από την σειρά παραγωγής της.

Ο Ντε Βινσέντι ταλαιπωρήθηκε. Τότε που έφυγε του έδωσαν ένα πολύ καλό συμβόλαιο και εμείς πήραμε αυτά που πήραμε. Ήθελε να έρθει, τον θέλαμε και εμείς. Είχα συνεχή επικοινωνία μαζί του. Είναι ένας πολύ πιο ώριμος και ήρεμος Ντε Βινσέντι.

Φέτος μετά από πέντε χρόνια αλλάζουμε προπονητικό κέντρο. Φέτος θα πάμε στην Αυστρία για προετοιμασία. Απόψε φεύγει αποστολή με τον Τιμ Μάνατζερ για να δούμε κέντρα.




.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]