ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

DE VINCENTI «Κίνητρο είναι απλά να φοράς τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ» video


«Ο περσινός αποκλεισμός από την Σούντουβα ήταν για εμάς οι πιο απογοητευτικές μας μέρες..» δήλωσε ο Τόμας Ντε Βινσέντι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της Cablenet και στον Τόλη Χριστοφοράκη, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ στην Αυστρία.

Ολόκληρη η συνέντευξη του νέου Αρχηγού του ΑΠΟΕΛ TOMAS DE VINCENTI: 

Τόμας σε ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ πέρα. Μία ακόμη προετοιμασία με τον ΑΠΟΕΛ, είσαι ένας από τους πιο παλιούς παίκτες στην ομάδα. Πώς νιώθεις φέτος; Είναι κάτι διαφορετικό ή όχι;

Καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντα είναι διαφορετικά από την στιγμή που έχεις τόσους νέους παίκτες στην ομάδα αλλά ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος. Τελειώσαμε τη σεζόν με επιτυχία αλλά ο βασικός μας στόχος είναι τα πρώτα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι γι’ αυτά.

Μίλησες για στόχους. Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη που παίζει σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει τόσα πρωταθλήματα στη σειρά να έχει κίνητρο;

Το κίνητρο είναι απλά να φοράς τη φανέλα. Να παίζεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να νιώθεις πολύτιμος για τον κόσμο και την ομάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα είναι ένα κίνητρο για εμάς. Όμως όπως σας είπα ο βασικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να έχει ένας παίκτης.

Καταλαβαίνω ότι αυτός είναι βασικός στόχος για φέτος

Φυσικά. Με κάθε τρόπο. Για εμάς σαν παίκτες, για το σύλλογο ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται όπως τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλουμε να συμβεί, ό,τι και πέρυσι. Είχαμε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. Για εμάς είναι και οικονομικά πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Όμως το πιο σημαντικό είναι νιώσουμε υπερήφανοι ότι το πετύχαμε αυτό.

Οι περισσότεροι οπαδοί πέρυσι δυσαρεστήθηκαν με τον αποκλεισμό από τους ομίλους. Εσείς πως ζήσατε εκείνες τις μέρες, στις προπονήσεις, στους αγώνες;

Για εμάς ήταν πιο απογοητευτικές οι μέρες. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Ήταν πολύ δύσκολα μέχρι και σήμερα. Θυμάμαι τον προπονητή να μας λέει ότι θα θυμάστε το όνομα της Σούντουβα και αυτό είναι αλήθεια. Ακόμη είναι στο μυαλό μας. Όπως σας είπα νωρίτερα πρέπει να το δούμε θετικά. Το ποδόσφαιρο σου δίνει ευκαιρίες για ρεβάνς συνέχεια. Κάθε χρόνο. Αυτή είναι η ευκαιρία μας για ρεβάνς και πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας.

Ήρθες το 2014, είναι σχεδόν πέντε χρόνια. Είσαι ένας από τους αρχηγούς στο ρόστερ, νιώθεις και ηγέτης;

Ναι, νιώθω ηγέτης ακόμη και όταν δεν φοράω το περιβραχιόνιο. Μέσα στο γήπεδο νιώθω υπεύθυνος, μου αρέσει να νιώθω υπεύθυνος, αυτή την πίεση ας πούμε γιατί χωρίς αυτή την πίεση δεν μπορώ να ζήσω, δεν μπορώ να παίξω. Νιώθω υπεύθυνος, νιώθω ηγέτης, όπως ο καθένας με τον τρόπο του. Όλοι είναι σημαντικοί στην ομάδα, το εννοώ αυτό. Τώρα χρειάζεται να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να νιώσουμε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.

Μιλούσαμε πριν την συνέντευξη και μου είπες πως αν δεν ακουμπήσεις την μπάλα για 2-3 λεπτά κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν νιώθεις άνετα.

Ναι αυτό είναι αλήθεια. Είμαι ένας τύπος ποδοσφαιριστή που έχει ανάγκη να περνάει η μπάλα από τα πόδια του. Όπως είπα και νωρίτερα μερικές απλές πάσες, 2-3 μέτρα και κάποιες επαφές με κάνουν να νιώθω μέσα στο παιχνίδι. Ενδεχομένως κάποιοι άλλοι παίκτες δεν χρειάζονται πολλές επαφές, ίσως μια κίνηση να κάνει τη διαφορά αλλά όταν έχω την μπάλα στα πόδια μου νιώθω μέσα στο παιχνίδι και νιώθω πως το ματς εξαρτάται από εμένα.

Σε έχουμε δει να παίζεις σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ξέρω ότι αν σε ρωτήσω θα μου πεις, ότι όπου θέλει ο προπονητής μπορώ να παίξω όμως σε ποια θέση νιώθεις εσύ πιο άνετος; Σε ρωτάω γιατί έχουμε δει ότι σε αρέσει να παίζεις πιο βαθιά στο γήπεδο, 10-15 μέτρα πιο βαθιά.

Κοιτάξτε με το πέρασμα των ετών παίρνεις άλλα πράγματα από το ποδόσφαιρο. Παίρνεις εμπειρία, ίσως αν με ρωτούσατε 5-6 χρόνια πριν να σας έλεγα ότι θα ήθελα να παίζω πιο κοντά στην περιοχή, να σκοράρω ή να δώσω την τελική πάσα. Όμως τώρα βλέπω το ποδόσφαιρο από διαφορετική οπτική γωνία και νιώθω άνετα να παίζω λίγο πιο πίσω, να βοηθώ στο build-up του παιχνιδιού, να μην είμαι box to box αλλά να νιώθω πιο κοντά στην μπάλα ώστε να επιχειρώ περισσότερες πάσες. Όπως είπα νωρίτερα νιώθω άνετα με αυτό αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι νιώθω άνετα σε όλες τις θέσεις, όπου θέλει ο προπονητής. Όμως είναι λογικό πως όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν μια συγκεκριμένη θέση που νιώθουν άνετα και αν τους βγάλεις από εκεί νιώθουν κάπως άβολα όμως αυτό δεν ισχύει για εμένα. Νιώθω άνετα παντού, είμαι ειλικρινής με αυτό. Δεν έχω πρόβλημα.

Αυτές τις ημέρες στην Αυστρία έχετε αρκετά νέα πρόσωπα. Πιστεύεις ότι θα είστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο ματς, ώστε όλα αυτά τα νέα πρόσωπα να αφομοιωθούν στην ομάδα;

Νομίζω ναι και νομίζω πως πρέπει. Δεν έχουμε επιλογές, δεν έχουμε χρόνο να αποτύχουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε επιλογές.

Νιώθω ότι πραγματικά θέλετε από καρδιάς να προκριθείτε στους ομίλους του UEFA Champions League.

Ποιος δεν θέλει, φυσικά. Έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ σε μια στιγμή δύσκολη, ίσως το μετάνιωσα λίγο γιατί η σεζόν που έφυγα ήταν εκπληκτική. Επέστρεψα και θα προσπαθήσω να ζήσω ξανά αυτή την στιγμή. Για να είμαι ειλικρινής δεν ζηλεύω γιατί είναι κακή λέξη αλλά ήθελα να είμαι εκεί γιατί ήμουν μέρος της ομάδας και θέλω να το νιώσω ξανά. Σαν εμένα, όλοι. Είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος σκέψης και αυτό είναι θετικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε ευκαιρία να πούμε ότι δεν ήταν η μέρα μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Πρέπει να πετύχουμε.

Σε προσωπικό επίπεδο, είχες μια εκπληκτική σεζόν με 15 γκολ πριν τρία χρόνια. Τι περιμένεις φέτος;

Αυτό που περιμένω είναι το άμεσο μέλλον. Να ξεκινήσουμε καλά, αυτό είναι το πιο σημαντικό χρονικό σημείο της σεζόν. Επίσης και το πως τελειώνεις είναι σημαντικό αλλά το πως αρχίζεις είναι σημαντικότερο. Δίνω έμφαση σε αυτό γιατί πραγματικά είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει συνηθίσει να βλέπει την ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει παίκτες που έχουν παίξει σε αρκετές διοργανώσεις και αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε προβλήματα. Δεν θα νιώθουμε γεμάτοι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και αυτό δεν θα είναι καλό. Πέρυσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα αλλά δεν ήταν η καλύτερη χρονιά και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να επιστρέψουμε στον παλιό ΑΠΟΕΛ και όλοι να είναι υπερήφανοι για εμάς.

Δεν θέλω να το αποκαλέσω πίεση αλλά φοβάσαι ότι μήπως κάποιοι λιγότερο έμπειροι παίκτες νιώθουν έντονα αυτή την πίεση των ευρωπαϊκών αγώνων και δεν θα είναι όσο καλοί πρέπει;

Το να νιώθεις πίεση είναι κάτι καλό. Έχω ζήσει 2 χρόνια στο Ντουμπάι χωρίς πίεση και δεν ένιωθα ζωντανός. Αυτή η πίεση είναι καλό να υπάρχει. Έχουμε καινούριους παίκτες, νέους παίκτες. Αυτή είναι η στιγμή που οι παλιοί και έμπειροι παίκτες πρέπει να περάσουν αυτή την εμπειρία και οι νέοι να ακούσουν και να μάθουν από αυτό. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Όλοι πρέπει να ζήσουν αυτή την εμπειρία, είναι κάτι το εκπληκτικό και γι’ αυτό δουλεύουμε.

Νιώθω ότι είσαι πεινασμένος για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μήπως προέρχεται και από τον τραυματισμό σου πέρυσι, έχασες αρκετά παιχνίδια. Ίσως δεν έφτασες στο επιθυμητό επίπεδο;

Ποτέ δεν είχα τραυματισμούς, πέρυσι τους είχα όλους μαζί. Είναι κάτι που ξέρω τους λόγους.

Θες να μας πεις

Ναι φυσικά. Γι αυτό είμαι εδώ. Ο λόγος ήταν ότι δεν ακολούθησα προετοιμασία, ότι ήμουν δύο μήνες σε διακοπές. Ακόμη κι αν έκανα προπονήσεις, δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις προπόνηση με την ομάδα. Ο λόγος ήταν ότι άρχισα ενώ δεν ήμουν έτοιμος. Όλα αυτά κάνουν το κορμί να μην είναι 100% έτοιμο. Δεν είχα ποτέ ούτε κράμπα σε 10 χρόνια καριέρας. Πέρυσι είχα πολλές, αλλά όταν έπαιζα ένιωθα καλά, τελείωσα καλά και τώρα ξεκίνησα την προετοιμασία δυνατά και νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό για το κορμί όλων αλλά για μένα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν. Της φυσικής κατάστασης. Όμως νιώθω καλά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Πάμε μακριά από το ποδόσφαιρο. Αν ήθελες να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σε έναν φίλαθλο του ΑΠΟΕΛ, τι θα έλεγες; Τι άνθρωπος είναι ο Τομάς Ντε Βινσέντι;

Ξεχωριστός! Είμαι πολύ ξεχωριστός. Νομίζω ότι γι’ αυτήν την ερώτηση χρειάζομαι λίγο χρόνο να την απαντήσω γιατί δεν είναι εύκολη. Δεν είμαι εγώ εύκολος. Όμως ο κόσμος που με γνωρίζει…Δεν είμαι εύκολος στην αρχή αλλά μετά αν με γνωρίσει κάποιος θα καταλάβει ότι δεν είμαι τόσο τρελός όσο νομίζει. Νιώθω πιο ώριμος, πιο έμπειρος. Είμαι φίλος με τους φίλους μου, άνθρωπος της οικογένειας. Φυσιολογικός για να είμαι ειλικρινής και όχι φιλτραρισμένος. Είμαι όπως με βλέπετε.

Πως σου αρέσει να περνάς τις ελεύθερες ώρες σου στην Κύπρο;

Με την κοπέλα μου, με τα σκυλιά μου.

Πόσα;

Έχουμε δύο, μας αρέσουν τα ζώα. Αλλά με την κοπέλα μου μας αρέσουν τα ήρεμα μέρη. Να περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας όταν μας επισκέπτονται!

ΒΙΝΤΕΟ:
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]