ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΕΛ: Δεν θα ξεπουλήσουμε όση κι αν είναι η οικονομική στενότητα του ΑΠΟΕΛ - Κάναμε λάθος που δεν πήραμε πέρσι τον Ουζόχο



Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ και στη πρωινή εκπομπή "ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ", ήταν ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας ΑΠΟΕΛ, κ. Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους Στέλλα Στυλιανού, Μάριο και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους "γαλαζοκίτρινους" της Λευκωσίας και όχι μόνο.


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Η μείωση του προυπολογισμού προέκυψε μέσα από την πανδημία ή ήταν κάτι που ήταν μέσα στο πρόγραμμα για να μειωθεί ο προυπολογισμός ή είναι συνδυασμός όλων?

Ήταν στο πρόγραμμα της κάθε χρονιάς να μειώνουμε τον προυπολογισμό, αλλά ο εφησυχασμός στο "υποσυνείδητο" μας, για την (σίγουρη) παρουσία της Ευρώπης, κάπου τα χάλαγε από μόνος του. 
Όμως σήμερα είμαστε αναγκασμένοι. Δεν έχουμε περιθώρια. 
Δουλεύοντας και βλέποντας και με την βοήθεια όλων, των ποδοσφαιριστών και της Διοίκησης, νομίζω θα τα καταφέρουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Κάποιος μπορεί να διερωτηθεί γιατί τόσο γρήγορα η άμεση μείωση του προυπολογισμού, μιας ομάδας που ανέδειξε στο ιστορικό της τεράστιες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια σε προκρίσεις σε ομίλους. Γιατί τώρα η άμεση μείωση? 

Μα δεν είναι μόνο στην Κύπρο η άμεση μείωση, νομίζω το βλέπετε και στο εξωτερικό, όλες οι ομάδες, όποια και να είναι τα μεγαθήρια της Ευρώπης, προσπαθούν  να μειώσουν τους προυπολογισμούς γιατί θα έχουν ακόμα και μειωμένα εισοδήματα. 
Ήδη το ΑΠΟΕΛ απόλεσε 3 εκατομμύρια εισόδημα από τον Φεβρουάριο, τέλος Φεβρουαρίου με τέλος Μαΐου, είχαμε να εισπράξουμε συμφωνημένες συμφωνίες με τους σπόνσορες (χορηγούς) μας, από τις οποίες θα ερχόντουσαν χρήματα στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ, και τα είχαμε υπολογίσει εμείς για να βγάλουμε τη χρονιά που πέρασε (2019/2020).
Απολέσαμε περίπου 2,6 εκατομμύρια Ευρώ τα οποία εμείς δεν τα έχουμε πάρει.
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό από μόνο του και μόνο, δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα είναι και το μέλλον, όπου θα έχουμε μειωμένα εισοδήματα από τους σπόνσορες, από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες, τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και τα εισιτήρια τα μεμονωμένα.
Οπόταν είμαστε αναγκασμένοι, αφού δεν υπάρχει περιθώριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Κωνσταντίνος: Να μας πείτε λίγο και τι γίνεται με το θέμα του Αλ Τάμαρι.

Για το θέμα του Αλ Τάμαρι, κάποιοι για να γεμίζουν τις σελίδες και τις ιστοσελίδες τους δημιουργούν αυτά τα θέματα.
Υπάρχει ένα "ενδιαφέρον", τίποτα το σχετικό ή το επίσημο. 
Δεν ήρθε κάτι στο ΑΠΟΕΛ σαν επίσημη πρόταση.
Με τον ίδιο πάντως εμείς ξεκινήσαμε πιο νωρίς τις συνομιλίες για ανανέωση του συμβολαίου.
Δυστυχώς οι μάνατζερς βλέπουν τα δικά τους συμφέροντα και κατά κάποιο και η οικογένεια του ποδοσφαιριστή.
Αντιλαμβάνεστε ότι είναι από διαφορετική κουλτούρα και "διαφορετικό" τρόπο σκέψης, χωρίς να επεκταθώ, όμως πιστεύω ο μικρός, ο οποίος έχει κάποιο φιλότιμο.... να μας δώσει άλλο ένα.
Εμείς του έχουμε ζητήσει (προτείνει) ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, έχει ακόμα ένα - δηλαδή ακόμα δυο, τουλάχιστον τον ένα θα τον πετύχουμε, ελπίζω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Στέλλα: Τι θέλει δηλαδή η οικογένεια του? Που θέλουν να τον στείλουν?

Η οικογένεια του θέλει το οικονομικό συμφέρον. 
Όπου υπάρχει το περισσότερο συμβόλαιο για να τον στείλουν. 
Μιλάμε για μια οικογένεια πέραν των 8-10 ατόμων, αδέλφια γονείς κλπ. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές που βιώνουν στην χώρα τους και περιμένουν από τον ίδιο να φέρει τους οικονομικούς πόρους στην οικογένεια του. Αντιλαμβάνεστε. 
Όχι πως εδώ έχει χαμηλό συμβόλαιο, ούτε η πρόταση που του κάναμε είναι χαμηλή με τα νέα δεδομένα, αλλά είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που παίρνει το κάτι παραπάνω σε σχέση με το σήμερα. Δηλαδή είναι του μόνου που κάνουμε αύξηση. 
Γιατί επιδιώκουμε να πάρουμε και εμείς κάτι, να πάρει εισοδήματα το ΑΠΟΕΛ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Η ουσία είναι ότι έχει γίνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή. Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα μέχρι να απαντήσει?

Ο ίδιος μέχρι και τις πρώτες 5 μέρες του Ιουλίου θα απαντήσει για την επέκταση του συμβολαίου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Σε περίπτωση που δεν θα συμφωνήσει ο ποδοσφαιριστής, υπάρχει πρόθεση πώλησης του ποδοσφαιριστή αφού έχει ακόμη ένα χρόνο?

Έχουμε βάλει κάποια μίνιμουμ που θα δεχτούμε. 
Δεν θα ξεπουλήσουμε όση και αν είναι η οικονομική στενότητα του ΑΠΟΕΛ, που είναι μια λύση να πουλήσεις τον Αλ Τάμαρι 2-3 εκατομμύρια σήμερα.
Αν βγούμε στο παζάρι και πούμε ότι τον πουλούμε 2 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα τον έχουμε πουλήσει. 
Είχαμε πρόταση, χωρίς να την επισημοποιήσουν, γύρω στα δυόμιση εκατομμύρια πριν από 10 μέρες και δεν τον δώσαμε. Είπαμε δεν μας ενδιαφέρει.
Η πρόταση ήταν από την Ισπανική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Αλμερία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Κωνσταντίνος: Τον Ουζόχο τον πολιορκείτε? Υπάρχει θέμα? (ικανοποιούμε και τα αυτιά των Ομονοιατών τώρα).

Κοιτάξτε... Είμαστε στα τελικά στάδια να υπογράψουμε έναν Πορτογάλο τερματοφύλακα. Αναμένουμε τις υπογραφές του. Του έχουμε κάνει πρόταση. 
Από την άλλη έχουμε για δεύτερη περίπτωση τερματοφύλακα με εξίσου ανταγωνιστικό προφίλ για να είναι πρώτος ή δεύτερος, δύο τρεις άλλες περιπτώσεις και δεν το κρύβω, μέσα σε αυτούς είναι και ο Ουζόχο.
Είναι ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής, απλά υπάρχει το πρόβλημα με την ομάδα του την Λα Κορούνια, η οποία έχει διοικητική κρίση λόγω οικονομικών, άρα σε άλλες χώρες είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Μιλάμε και με άλλες ομάδες και η κατάσταση είναι σε πολύ χειρότερα επίπεδα από ότι  οι Κυπριακές ομάδες, τουλάχιστον αυτές της πρώτης κατηγορίας. Θα περιμένουμε.
Δεν βιαζόμαστε διότι το πρωτάθλημα το δικό μας αργεί. Έχει το πρώτο παιγνίδι γύρω στις 22-23 του Αυγούστου. Έχουμε ακόμα 2 μήνες μπροστά μας 
Ο Προπονητής θέλει να κάνει τις επιλογές με το λιγότερο δυνατόν ποσοστό αποτυχίας. Γνωρίζει την αγορά. Δεν βιαζόμαστε άρα περιμένουμε.
Έχουμε θέσεις στο ΑΠΟΕΛ με συγκεκριμένα πλάνα. Καθίσαμε και κάναμε αγωνιστικά πλάνα με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και τους ποδοσφαιριστές που έχουμε συμφωνήσει, που υπόγραψαν αλλά δεν μπορούμε να τους ανακοινώσουμε ακόμη, διότι έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους μέχρι τέλος του μήνα και πάλι έχουμε μια γκάμα ποδοσφαιριστών που είναι δύο ισάξιες ενδεκάδες.
Αν βάλεις τις δύο ενδεκάδες δίπλα-δίπλα είναι και οι δύο πρωταγωνίστριες στην επόμενης σεζόν οπόταν δεν μας πιέζει και τόσο το μεταγραφικό.
Έχουμε βάλει στόχο 2-3 θέσεις που είναι επείγον να έρθουν αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε σύντομα να τους έχουμε.
Είναι 1-2 θέσεις του στράϊκερ, ακόμα 1 θέση του τερματοφύλακα και 1 θέση μεσοεπιθετικού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Για τον Ουζόχο Πρόεδρε, έγινε κάποια συμφωνία? Μιλήσατε με τον παίκτη?

Όχι δεν μιλήσαμε με τον παίκτη. Θέλαμε να περιμένουμε μέχρι να είχε τελειώση το πρωτάθλημα, είχαμε και συμφωνία των 6 Προέδρων όπως ξέρετε πολύ καλά, να μην ενοχλήσουμε μέχρι που θα υπήρχε οριστική απόφαση τελειώνοντας το πρωτάθλημα. Μιλούμε όμως με τους αντιπροσώπους του ποδοσφαιριστή.
Κάναμε το λάθος και δεν πήραμε την προηγούμενη φορά τον Ουζόχο. Να σας το πω κι αυτό (γέλια). Φυσικά φάνηκε άτυχο το παιδί και οι άλλοι (Ομόνοια) με τους 5-6 τερματοφύλακες.
Είχαμε πολύ καλούς τερματοφύλακες και ο λόγος που δεν πήραμε τον τερματοφύλακα Μπέλετς ήταν το οικονομικό διότι στη Λα Κορούνια έπαιρνε 600 χιλιάδες μισθό και απαιτούσε ένα ποσό αυτή τη στιγμή, όχι το ίδιο αλλά πολύ κοντά σε αυτό, όχι και πολύ λιγότερο, οπόταν με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Μιλώντας για τερματοφύλακες, ο Βάτερμαν δεν παίζει καθόλου αυτή τη στιγμή στο ΑΠΟΕΛ?

Ο Βάτερμαν είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας αν δεν υπάρξει οριστικοποίηση άλλης περίπτωσης τερματοφύλακα. Ο ίδιος φυσικά μπορεί να βρει μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο μεσοδιάστημα, δεν θα του το στερήσουμε.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Γ' ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ....
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]