ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΕΛ: Χωρίς πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς ομίλους, δύσκολα θα ανταπεξέλθουμε οικονομικά



Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ και στη πρωινή εκπομπή "ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ", ήταν ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας ΑΠΟΕΛ, κ. Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους Στέλλα Στυλιανού, Μάριο και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους ¨γαλαζοκίτρινους" της Λευκωσίας και όχι μόνο.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Στέλλα: Πως σας βρίσκει η μετά πανδημίας εποχή?

Η μετά πανδημίας εποχή είναι από τις δυσκολότερες που έχω βιώσει στο ποδόσφαιρο. 
Υπήρξαν κι άλλες φορές δύσκολες καταστάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η ομάδα μας που υποφέρει αλλά γενικά όλο το ποδόσφαιρο σε όλον το πλανήτη, αλλά και στην Ευρώπη.
Κατ επέκταση τώρα που είναι μπροστά μας η καινούργια χρονιά αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην αποπεράτωση του προγραμματισμού μας και τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. 
Τι θα είναι το ποσοστό και πως θα είναι, δεν μπορεί να διευκρινισθεί ακόμη αν και προσπαθούμε μέσω της ομοσπονδίας αλλά καθώς και η επιφύλαξη του κόσμου για να έρθει στο γήπεδο με τις καινούργιος συνθήκες και ποιές θα είναι αυτές.
Παράλληλα τα διάφορα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα πάρει ακόμα ένα μήνα για να ολοκληρωθούν κι αυτό μας εμποδίζει να προγραμματιστούμε.
Ακούγοντας την περασμένη εβδομάδα τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα αγωνιστούν οι Κυπριακές ομάδες, έχουν διαφοροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τον βαθμό και την οικονομική πτυχή των ομάδων, γιατί όπως έχουμε πληροφορηθεί, οι αγώνες τουλάχιστον στις προκριματικές φάσεις θα είναι μονοί και δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα για τις έδρες, γιατί αυτές θα είναι με κλήρωση, οπότε αντιλαμβάνεστε πόσα θα είναι τα εισοδήματα που χάνονται.
Είναι και ο προγραμματισμός για να πουλήσουμε τα σίζον τίκετς (εισιτήρια διαρκείας) που ήταν η βοήθεια που έπαιρνε το κάθε σωματείο, γιατί προπωλούσε και εισέπραττε χρήματα για να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της. Ε και το ένα φέρνει το άλλο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Κωνσταντίνος: Έχετε αναδείξει ένα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό που η κάθε ομάδα επενδύει στην Ευρωπαϊκή έξοδο ακριβώς γιατί είναι το κομμάτι που αποφέρει και τα έσοδα και είναι ο κύκλος του ποδοσφαίρου.

Εμείς δεν κρυβόμαστε να πούμε και να παραδεχθούμε ότι, χωρίς την Ευρωπαϊκή έξοδο και την πρόκριση σε ομίλους, το έχουμε περάσει πριν δύο χρόνια - ευτυχώς είχαμε κάποια αποθέματα και μπορέσαμε και ολοκληρώσαμε τη χρονιά οικονομικά, είναι δύσκολο με τους αριθμούς που έχουμε σε προυπολογισμούς να αντεπεξέλθουμε οικονομικά χωρίς την παρουσίας μας στην Ευρώπη. 
Φέτος και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο τώρα, όσο και αν προσπαθούμε να κάνουμε χαμηλότερους προυπολογισμούς θα είναι δύσκολο στην πρώτη χρονιά.
Αν διατηρήσουμε αυτούς τους χαμηλούς προυπολογισμούς, που πρέπει να δούμε και τι αποτελέσματα θα φέρουν στην Ευρώπη αυτοί οι χαμηλοί προυπολογισμοί, γιατί χαμηλώνοντας τους προυπολογισμούς αντιλαμβάνεστει ότι μειώνεται και ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα έχεις στις τάξεις σου, αλλά ίσως και στην ποιότητα.
Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη γιατί είναι η πρώτη φορά που θα το βιώσουμε αυτό και θα δούμε κατά πόσον θα μπορούμε να διατηρήσουμε και στις επόμενες χρονιές αυτούς τους "χαμηλούς" προυπολογισμούς. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μάριος: Για πόσο ποσοστό μιλούμε χαμηλού προυπολογισμού, Πρόεδρε, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές?

Θα είναι πέραν του 30% η μείωση προυπολογισμού.
Δηλαδή αν τις προηγούμενες χρονιές, και δεν φοβάμαι να πω αριθμούς - δεν είμαι από αυτούς που κρύβομαι, εάν οι προηγούμενες χρονιές ήταν γύρω στα 11 με εντεκάμιση εκατομμύρια οι προυπολογισμοί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τώρα θα πάμε γύρω στα 7 εκατομμύρια ίσως και λιγότερα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ....
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]