ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ανακοίνωση Καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ

 


Ανακοίνωση Καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ


Η σημερινή ανακοίνωση δεν έχει ως στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποτελέσει απλά ένα ακόμη κρίκο αντίδρασης στο επαναλαμβανόμενο σκηνικό που βλέπουμε να εξελίσσεται στο κυπριακό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας τα τελευταία χρόνια.


Σκοπός της είναι να σημειώσει γεγονότα, να αναδείξει προς όλους όσους νομίζουν ότι ο κόσμος της καλαθόσφαιρας έχει κλειστά τα μάτια του, ότι βλέπει όσα παράλογα και τραγελαφικά εξελίσσονται και κυρίως να σπάσει αυτά τα στεγανά που έχουν δημιουργηθεί και δεν τολμά να αγγίξει κανένας από τους βολεμένους.


Και επειδή εμείς εκπροσωπούμε τον ΑΠΟΕΛ, μια τεράστια ομάδα που υποστηρίζεται από εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων, έχουμε την υποχρέωση να μην γινόμαστε υπόδουλοι της τακτικής «κρύψε να περάσουμε» ή «μην ανησυχείτε και θα τα σάσουμε».


Φέτος διεξήχθη σε πολλούς αγώνες ένα πρωτάθλημα υψηλού ανταγωνισμού σε σχέση με την διεκδίκηση του τίτλου, αλλά και ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, το οποίο η ομοσπονδία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει, έτσι ώστε να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες «επί ίσοις όροις».


Και εξηγούμε. Στην εξέλιξη της κανονικής περιόδου και όταν συγκεκριμένες ομάδες βγήκαν εκτός στόχων επικαλούμενες οικονομικά προβλήματα, συνέχισαν να έχουν μια υποτυπώδη παρουσία χωρίς ξένους καλαθοσφαιριστές. Αυτή η προσέγγιση δημιούργησε συνθήκες αγώνων που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον «fair play» ανταγωνισμό και διαμόρφωσαν βαθμολογικές ανισορροπίες.



Ο ΑΠΟΕΛ, όπως και άλλες ομάδες εξ’ όσων έχουμε πληροφορηθεί, σημείωσαν τα όσα συνέβαιναν  προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ανδρέα Μουζουρίδη, ο οποίος μας καθησύχαζε αναφέροντας ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Και όμως την επηρέασε.


Με όση «δικαιότητα» λοιπόν διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης της κανονικής περιόδου, μπήκαμε στη Β’ Φάση. Εκεί όπου ελπίζαμε ότι τα πάντα θα κριθούν μεταξύ ομάδων που θα ανταγωνιστούν με βάση την ποιότητα και την τακτική τους.


Δυστυχώς το χαστούκι της σκληρής πραγματικότητας μας προσγείωσε απότομα. Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν παγιωθεί καταστάσεις που πολύ δύσκολα ανατρέπονται. Μάρτυρες και παθόντες τέτοιων καταστάσεων γίναμε αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζαμε ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όμως από τον πρώτο αγώνα, ζήσαμε ξανά τα ίδια γεγονότα.

Προβληματιστήκαμε αρκετά στο κατά πόσο θα συμπεριλάβουμε οποιαδήποτε φάση στην σημερινή μας ανακοίνωση. Σημειώσαμε και κατέχουμε οπτικό υλικό από 5 τουλάχιστον υποδείξεις των διαιτητών που αποτελούν καταστρατήγηση των κανόνων παιχνιδιού. Αποφασίσαμε ότι θα περιλάβουμε μόνο αυτή που αποτέλεσε το «ξεγύμνωμα» των όσων ζήσαμε, στον αγώνα απέναντι στον Κεραυνό.

Η φάση αυτή έγινε ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 76-74. Εδώ όπου ο καλαθοσφαιριστής του Κεραυνού κάνει δύο παραβάσεις. Πρώτη παράβαση, τα ξεκάθαρα βήματα και δεύτερη η παραβίαση του κανόνα κατοχής 5 δευτερολέπτων. Στην συνέχεια ο καλαθοσφαιριστής μας κάνει παράβαση φάουλ. Ως δια μαγείας από πλευράς διαιτητών, δεν υποδείχθηκε καμία από τις δύο εξόφθαλμες παραβάσεις που θα σφύριζε ακόμα και ο πρόεδρος του Κεραυνού.

ΦΑΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΛΕΠΤΟΥ

Μετά την τραγελαφική αυτή απόφαση εννοείται ότι ήρθε και το τελειωτικό κτύπημα με την υπόδειξη των τεχνικών ποινών, οι οποίες κλείδωσαν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά τα κωμικοτραγικά που ζήσαμε στο κλειστό του Στροβόλου, ήμασταν ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το πως πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Αν πραγματικά έχει ουσία να συνεχίσουμε, να συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα που η ίδια η διοργανώτρια αρχή, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, δεν προστατεύει και το αφήνει να γίνεται έρμαιο ατόμων και αποφάσεων που καθορίζουν τα αποτελέσματα αγώνων και δεν σέβονται τον κόπο των αθλητών, των προπονητών και του φίλαθλου κοινού.

Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση εν βρασμώ ψυχής. Συνομιλήσαμε με τους καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό μας επιτελείο και καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις.

1. Η διαιτησία του αγώνα Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ, αυτονόητα θα καταγγελθεί και αναμένουμε από την ομοσπονδία να τιμωρήσει παραδειγματικά τους διαιτητές.

2. Ως ΑΠΟΕΛ, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία να ετοιμάσουμε μια έκθεση γεγονότων για όλα όσα συμβαίνουν ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια στην κυπριακή καλαθόσφαιρα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτή μας την πρόθεση έχουν ήδη εκφραστεί θετικά και άλλες ομάδες. Αυτή η έκθεση γεγονότων θα έχει ως παραλήπτη τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, έτσι ώστε να γνωρίζει όλα τα κακώς έχοντα και να μην θεωρεί ότι το άθλημα στην Κύπρο ακμάζει, όπως πιθανόν να της μεταφέρεται.

3. Στέλνουμε και ένα προσωπικό μήνυμα προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Κ. Μουζουρίδη, η κυπριακή καλαθόσφαιρα, την οποία ταχθήκατε να υπηρετείτε από το ανώτατο αξίωμα, δεν είναι ούτε τα φλας της ανάθεσης ούτε τα λαμπερά φώτα των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η κυπριακή καλαθόσφαιρα είναι τα παρκέ των γηπέδων, οι κόποι των αθλητών, η δικαιότητα της εφαρμογής των κανονισμών. Εσείς είστε ο θεματοφύλακας και ο πρώτος που έπρεπε να νοιάζεται για το μέλλον της. Για αυτό απαιτούμε να κάνετε τα πάντα για να τη διαφυλάξετε. Αν δεν μπορείτε, τότε μπορείτε κάλλιστα να παραιτηθείτε. Από εμάς έχετε ανοικτή πρόσκληση για να παρευρεθείτε σε όλους τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Για να βλέπετε δια ζώσης τα όσα θα συμβούν.

4. Σε περίπτωση που έχουμε επανάληψη όλων όσων έχουμε ήδη βιώσει τότε δεν θα έχει καμία ουσιαστική σημασία να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε ένα τέτοιας μορφής πρωτάθλημα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]