ΦΟΙΒΟΣ: Είναι μια συνεχιζόμενη ήττα της πολιτείας και της αστυνομίας η μη μετακίνηση οπαδών

Φοίβος Κωνσταντινίδης: 

«Βολεύτηκε η Αστυνομία με την απαγόρευση μετακινήσεων».

«Παράνομη η απόφαση για τη βόρεια στον τελικό του πρωταθλήματος, ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ»

«Λάβρος κατά της Αστυνομίας ήταν ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, σε σχέση  με την αρνητική στάση της αναφορικά με την άρση απαγόρευσης παρουσίας φιλοξενούμενων οπαδών».

«Το “διαφορετική κερκίδα” είναι εφεύρεση αυτού που έγραψε την ανακοίνωση, ποτέ δεν είπε τέτοιο πράγμα η ΚΟΠ».


Ο Φοίβος Κωνσταντίνιδης μίλησε στα ράδιο του ΣΠΟΡ FM και έκανε  λόγο για βόλεμα των Αρχών πίσω από το μέτρο. Παραλλήλως μίλησε για παράνομη απόφαση της Αστυνομίας, σχετικά με την άρνησή της στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ για τη βόρεια εξέδρα στον «τελικό» πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.


Διαβάστε όσα δήλωσε ο Φοίβος Κωνσταντινίδης:



Για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν συμφωνεί με την μετακίνηση οπαδών:

«Ήταν έκπληξη για εμένα η δήλωση. Είχα την εντύπωση ότι η αστυνομία θα ήθελε να επαναρχίσει η κανονική ροή του πρωταθλήματος. Υπολόγισα ότι θα εκμεταλλευτεί τον χρόνο που δεν πήγαιναν οπαδοί για να βρει μέτρα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Το μέτρο ήταν λανθασμένο από την αρχή. Παρά ταύτα ήλπιζα ότι θα είχαν ληφθεί πρόνοιες ώστε με την έναρξη να υπάρχουν οι συνθήκες να αρχίσει η μετακίνηση οπαδών. Είναι μια συνεχιζόμενη ήττα της πολιτείας και της αστυνομίας από τους χούλιγκαν και μάλιστα συντριπτική γιατί ένα μέτρο που λήφθηκε προσωρινά, τείνει να γίνει μόνιμο. Αν δεν βάλουμε αυτοκίνητα στους δρόμους δεν θα έχουμε δυστυχήματα, να τα βγάλουμε από τους δρόμους;».


Πιστεύετε ότι καθησυχάστηκαν; 

«Βολεύτηκαν είναι η σωστή λέξη».


Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα; 

«Ένα από τα βασικά προβλήματα ήταν η κατάσταση των γηπέδων με τις ελλείψεις τους. Ελλείψεις σε επίπεδο ασφάλειας και των προνοιών του νόμου για την βία στα γήπεδα. Η λύση δεν είναι να κλείσεις τα γήπεδα. Από δύο κυβερνήσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη δοθήκαν εντολές για να γίνουν μελέτες τι χρειάζονται τα γήπεδα, να βγει το κονδύλι και να έρθει η πολιτεία να τα κανονίσει. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση και μας λέει ότι είναι δική μας δουλειά . Τα γήπεδα δεν έχουν να φάνε, οι ομάδες παίζουν και δεν πληρώνουν πως θα μπορέσουν τα γήπεδα να ξοδέψουν τόσα εκατομμύρια. Πήγαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και είπαν να δοθούν 59 εκατομμύρια να διορθωθούν τρία γήπεδα. Με τόσα χρήματα φτιάχνουμε τρία γήπεδα των 10 χιλιάδων θεατών και μάλιστα κατηγορίας «4». Το ερώτημα είναι αν θα παττίσουν οι μικρές ομάδες ή όχι. Όλο αυτό που γίνεται είναι ενάντια στην UEFA που μιλά για συμπερίληψη των οπαδών και εμείς αποκλείουμε τους οπαδούς».


Για το θέμα με την βόρεια κερκίδα στο ΑΠΟΕΛ–ΑΕΚ: 

«Αποφάσισε λανθασμένα η αστυνομία μόνη της για την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ–ΑΕΚ. Είναι θέμα του Υπεύθυνου Ασφαλείας, εγώ είμαι Υπεύθυνος ασφαλείας, δεν μου λέχθηκε τίποτα και η αστυνομία εξέδωσε και παραπλανητική ανακοίνωση ότι πάει με την απόφαση της ΚΟΠ που λέει ότι πάνε μόνο 50 άτομα σε διαφορετική κερκίδα. Το “διαφορετική κερκίδα” είναι εφεύρεση αυτού που έγραψε την ανακοίνωση, ποτέ δεν είπε τέτοιο πράγμα η ΚΟΠ. Μόνη της παράνομα προχώρησε και πήρε απόφαση η αστυνομία. Από την άλλη με εκπλήττει η χλιαρή αντίδραση της ΚΟΠ. Λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι δικό μου και είναι απλός παρατηρητής».


Το καταληκτικό σχόλιο: 

«Υπάρχει πολιτική βούληση να μπουν κάποια πράγματα κάτω από το χαλί για να διευκολύνουν την δουλειά τους και να απομακρύνουν τον κόσμο από το γήπεδο, να τον απομακρύνουν από το να βλέπει αυτό που του αρέσει».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]