ΑΡΘΡΟ ΑΓΩΝΑ: «ΝΤΡΟΠΗ - Βάρεσε διάλυση στο τελευταίο "αιώνιο"» ΑΠΟΕΛ 0-3 ΟΜΟΝΟΙΑ (9η αγωνιστική - β' φάση - #35)
Δεν είναι ανέκδοτο ούτε αστείο… είναι ο πάγκος του ΑΠΟΕΛ κύριε Γκαρσία!
Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ περίμενε αντίδραση, πάθος και τουλάχιστον μία εικόνα αξιοπρέπειας στο τελευταίο «αιώνιο» της χρονιάς. Αντί γι’ αυτό, είδε άλλη μία ντροπιαστική παράσταση. Η Ομόνοια πέρασε από το ΓΣΠ με 3-0 χωρίς να χρειαστεί καν να ανεβάσει στροφές, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη χαοτική διαφορά που χώριζε φέτος τις δύο ομάδες.
Και όχι κύριε Γκαρσία… αυτό που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα με ταυτότητα και προσωπικότητα. Είναι ένα σύνολο χωρίς αρχή, χωρίς ένταση και χωρίς ίχνος αντίδρασης. Δεν είναι ανέκδοτο η ήττα. Ανέκδοτο είναι ο πάγκος του ΑΠΟΕΛ. Μόνο ελαφρυντικό οι 13 κα βάλε απουσίες... αλλά και πάλι, είμαστε ο ΑΠΟΕΛ - ΤΕΛΟΣ.
Ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε «πασίγιο» στην πρωταθλήτρια Ομόνοια και πολύ σωστά έκανε. Είμαστε ΑΠΟΕΛ και δεν πεύτουμε τόσο χαμηλά, αυτά τα κάνουν η Άχνα, η Δόξα, η ΑΕΚ κλπ. Όμως ο σεβασμός δεν κερδίζεται με χειρονομίες πριν τη σέντρα. Κερδίζεται μέσα στο γήπεδο. Και εκεί, οι γαλαζοκίτρινοι διασύρθηκαν ξανά.
Η Ομόνοια μπήκε στο παιχνίδι με αέρα πρωταθλήτριας και καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ο Κούσουλος έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ και για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δύο γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος. Ναι, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να «αναστήσει» ακόμη έναν αντίπαλο. Μετά τον Μαλεκκίδη και τον Βρίκκη του Απόλλωνα, σειρά πήρε ο αρχηγός της Ομόνοιας, που ασελγούσε πάνω στη διαλυμένη αμυντική λειτουργία των γαλαζοκιτρίνων.
Το 0-1 στο 9ο λεπτό ήρθε με τον Κούσουλο να περνά σαν σταματημένο τον Ντέγκενεκ, ενώ στο 17’ ήρθε και δεύτερο χτύπημα με κεφαλιά μετά από τραγική αμυντική αντίδραση. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έβγαλε ούτε πάθος ούτε αντίδραση. Χωρίς πρέσινγκ, χωρίς συνοχή, χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό.
Το ακόμη πιο εξοργιστικό για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ είναι πως η Ομόνοια δεν χρειάστηκε καν να φορτσάρει. Έπαιζε όσο χρειαζόταν, δημιουργούσε ευκαιρίες όποτε ήθελε και αν δεν υπήρχε ο Μίχος, το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις ιστορικού διασυρμού. Το τελικό 0-3 από τον Εβάντρο στο 71’ απλώς ολοκλήρωσε μία εφιαλτική βραδιά. Τα 3 είναι λίγα, η Ομόνοια θα μπορούσε και για 8 αν ήθελε.
Τρίτη συνεχόμενη ήττα χωρίς καν να σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ. Πέμπτη θέση, 52 βαθμοί και μία σεζόν που εξελίχθηκε σε απόλυτη αποτυχία. Ο κόσμος βλέπει μία ομάδα άδεια από ποιότητα, ενέργεια και νοοτροπία νικητή. Και φυσικά, οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τους ποδοσφαιριστές.
Ο πάγκος του ΑΠΟΕΛ δεν εμπνέει, δεν βελτιώνει και δεν παρουσιάζει τίποτα απολύτως στο γήπεδο. Η εικόνα της ομάδας είναι καθρέφτης του χάους που επικρατεί συνολικά στον σύλλογο.
Ο ΑΠΟΕΛ τελείωσε τη χρονιά ταπεινωμένος από όλους τους βασικούς του αντιπάλους. Και αυτό πονά περισσότερο από κάθε ήττα.
Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ:
Μίχος, Αντωνίου, Ντέγκενεκ, Μιρ (66΄Πουρσαϊτίδης) Νανού, Τομάς, Ντάλσιο, Καττιρτζής (77΄Τζιωρτζής) Γιαννακού (46΄Γιαννακού) Μαντσίνι, Ντράζιτς.
ΟΜΟΝΟΙΑ:
Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Οντουμπάτζο (83΄Μασούρας), Σίμιτς, Μπάλκοβετς, Κούσουλος, Άιτινγκ, Μαγιαμπέλα (62΄Εβάντρο) Χρήστου (72΄Τάνκοβιτς) Χατζηγιοβάνης (83΄Νεοφύτου), Μαέ.

.jpg)


Post A Comment
No comments :