ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

75' λεπτά ο Γιαν-Γιαν στην ήττα της Εθνικής


75 λεπτά ήταν ο χρόνος συμμετοχής του "ΑΠΟΕΛίστα" Γιάννη Γιαννιώτα, στον 1ο φιλικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κόντρα στους «Σόκκερους». Στη συνέχεια έγινε αλλαγή από τον Αραβίδη.



Το ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδος για τα φιλικά στην Αυστραλία, από το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)
 - Κακή ήταν για άλλη μια φορά η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που γνώρισε την ήττα με 1-0 στο πρώτο από τα δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο την Αυστραλία στο Σίδνεϊ.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό σουτ του Λέκι, ενώ είχαν δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Περίπου 45.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα, ο οποίος διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Μίκαελ Σκίμπε έβγαλε πάντως χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες και δοκίμασε διάφορα αγωνιστικά σχήματα. Το δεύτερο φιλικό θα διεξαχθεί την Τρίτη στη Μελβούρνη.

Πάντως ο Σκίμπε δεν πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από τη συνολική απόδοση της εθνικής ομάδας, αν και η αμυντική γραμμή λειτούργησε καλά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι στα «καγκουρό» του ομογενή προπονητή της Αυστραλίας, Άγγελου Ποστέκογλου, και κρατούσε ανεπάφη την εστία, μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Στέφανου Καπίνο και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία με τον Βέλλιο να ανοίξει το σκορ στο 3ο λεπτό, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Σε αυτό πρωταγωνίστησε ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αντικατέστησε μόλις στο 14′ τον Ορέστη Καρνέζη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ουντινέζε συγκρούστηκε σε ενάερια μονομαχία με τον Γιέντινακ και εγκατέλειψε τον αγώνα. Η ελληνική ομάδα κινδύνευσε σοβαρά στο 53’ όταν ο επικίνδυνος Απόστολος Γιάννου δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και στο 63’ όταν σουτ του Ρόγκιτς έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καπίνο.

Οι Αυστραλοί απείλησαν και στο 81′, αλλά ο Σέσνμπουρι «σημάδεψε» το δοκάρι της εστίας του Καπίνο. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει χωρίς γκολ, στο 94ο λεπτό ο Λέκι σημείωσε το νικητήριο γκολ με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής. Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανιάτη στον Κρούζε.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83′ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζε (60′ Λέκι), Μόουϊ (61′ Ρόγκιτς), Σμιθ (82′ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72′ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72′ Κέιχιλ).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15′ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιάννης Γιαννιώτας (75′ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46′ Μπακασέτας), Σάμαρης (56′ Ταχτσίδης), Βέλλιος (92′ Παπάζογλου) και Διαμαντάκος (46′ Χολέμπας).

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]