ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Η αύξηση στους αριθμούς του ΑΠΟΕΛ και η «τριπλέτα κορυφής»


Μετά την ήττα από την ΑΕΛ και το -2, ακολούθησε η ισοπαλία με τον Απόλλωνα και το πλην 4 από την κορυφή. Στη συνέχεια ήρθαν οι 2 αγώνες με Ομόνοια και Ανόρθωση όπου το ενδεχόμενο νέας ήττας ή και διπλής ακόμα, θα τον έριχνε στο πλην 7 ή και 10 αντιστοίχως, αφού η κύρια αντίπαλος ΑΕΚ, θα είχε λογικά "εύκολα" παιγνίδια. Η ομάδα μας φάνηκε συνεπής στους 2 αγώνες της και πήρε τους 6 βαθμούς, πραγματοποιώντας εξίσου πολύ καλές εμφανίσεις και χάνοντας σωρεία ευκαιριών, που θα ανέβαζαν τον δίχτυ του σκορ και στα δυο παιγνίδια, σε μεγαλύτερα επίπεδα, αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο εύστοχοι.

ΑΕΚ και ΑΕΛ..
Στον αντίποδα όμως, η βασική ανταγωνίστρια ΑΕΚ, πήρε μόνο 2 βαθμούς από τους υποτιθέμενους 6 σίγουρους, που λογικά θα είχε, αν κέρδιζε τα "ευκολάκια" με Αναγέννηση και Δόξα, κάτι που δεν έκανε, με αποτέλεσμα το συν 4 να εξαϋλωθεί κι ο ΑΠΟΕΛ να πιάσει την ΑΕΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην κορυφή όμως βρέθηκε και η ΑΕΛ, η οποία μετά την ήττα από την ΑΕΚ, πήρε τραίνο τις ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ερμή και Αναγέννηση και με 4 συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε την τριάδα της κορυφής με 33 βαθμούς.

Αυτά είναι τα στοιχεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta:

Ήταν η 10η νίκη στο πρωτάθλημα και η 6η εντός έδρας. Έδωσε 7 αγώνες εκτός έδρας με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα με συγκομιδή 14 βαθμών και άλλους 7 αγώνες στο ΓΣΠ, με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 19 βαθμούς.

Μοιράζεται την 1η θέση με 33 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ με την ΑΕΛ, που υπερέχουν στα μεταξύ μας παιγνίδια. Στη μίνι βαθμολογία της τριπλέτας κορυφής, 1η είναι η ΑΕΚ αφού έχει 4 βαθμούς στους αναμεταξύ της τριάδας αγώνες, η ΑΕΛ είναι 2η με 3 βαθμούς κι ο ΑΠΟΕΛ 3ος με 1 βαθμό.

Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ είναι στη 2η θέση με -7 γκολ κατά, στην 1η είναι η ΑΕΛ με -6 και έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων με +25. Ο Βάτερμαν δέχθηκε το 7ο του τέρμα στο πρωτάθλημα, τα 3 εντός και τα 4 εκτός. Τα 7 τέρματα κατά του ΑΠΟΕΛ, πέτυχαν από 1 οι Πάγκαλος - ΑΕΖ, Άλβες - ΑΕΚ, Poljanec - Καρμιώτισσα, Arruabarrena - ΑΕΛ (πέναλτι), Da Silva - Απόλλων (πέναλτι), Margaca - Ομόνοια και Goncalves - Ανόρθωση.

Ο Τ.Κ. χρησιμοποίησε 21 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στα 98 παιγνίδια πρωταθλήματος.
Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής έχουν οι Μιλάνοφ και Βάτερμαν με 13 στα 14 παιγνίδια και 1170 λεπτά και τον λιγότερο χρόνο ο Ούρκο Πάρντο με 90 λεπτά.

Η επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ είναι στην 1η θέση με 32 τέρματα ενώ δεν έχει σκοράρει σε 2 από τους 14 αγώνες. 1ος σκόρερ είναι ο Πιέρος Σωτηρίου με 4 νταμπλ γκολ. Κέρδισε 2 πέναλτι στο πρωτάθλημα, 1 εύστοχο και 1 άστοχο, και στα 2 εκτελεστής ήταν Γιώργος Εφραίμ ενώ σφυρίχτηκαν 2 πέναλτι σε βάρος του.

Οι 12 σκόρερ των 32 τερμάτων του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα:
1ος ο Πιέρος Σωτηρίου με 9 τέρματα και 2ος ο Γιώργος Εφραίμ με 6.
Από 3 γκολ πέτυχαν οι Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, Βινίσιους και Γιάννης Γιαννιώτας.
2 γκολ ο Φακούντο Μπερτόλιο.
Από 1 γκολ έχουν οι Νούνο Μοράϊς, Βάντερ Βιεϊρά, Γιώργος Μερκής, Στάθης Αλωνεύτης, Ρενάν Μπρεσσάν και Inaki Astiz.

Οι 32 ασίστ του ΑΠΟΕΛ: Πρώτος είναι ο Γιαννιώτας με 5 ασίστ ακολουθούμενος από τον Αλωνεύτη με 4 ασίστ. Φακούντο Μπερτόλιο και Βάντερ Βιεϊρά έχουν από 3.
Στις 2 ασίστ οι Νούνο Μοράϊς, Πιέρος Σωτηρίου και Βινίσιους.
Από 1 ασίστ έχουν οι Ντε Καμάργκο, Ορλάντι, Σέρτζιο, Μιλάνοφ, Μπρεσσάν και Γιώργος Εφραίμ.
4 από αντίπαλο και 1 από πέναλτι.

Δεν δέχθηκε κίτρινη κάρτα στην 14η, διατηρώντας το σύνολο καρτών στις 26 κίτρινες, ενώ δεν έχει δεχθεί καμία κόκκινη κάρτα μέχρι τώρα. Στους παραβάτες με τις 26 κάρτες, πρώτος είναι ο Καρλάο με 4 κίτρινες κάρτες που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στον αγώνα με την Ανόρθωση.
Από 3 Αστίθ και Μπερτόλιο.
Από 2 κάρτες έχουν οι Εφραίμ, Μιλάνοφ, Βάντερ, Γιαννιώτας και Μοράϊς.
Από 1 κίτρινη έχουν οι Μερκής, Λάγο, Αρτυματάς, Μπρεσσάν, Σωτηρίου και Vinicius.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]