ΑΠΟΕΛ ORANGE SHOP

ORANGE SHOP ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023/2024

Ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ «Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών»



«Καλούμε την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ να αναπτύξουν πραγματική πρωτοβουλία ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Καλούμε τα κόμματα να αποδείξουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται και δεν ψηφοθηρούν. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ…» λέει στην ανακοίνωση της η ποδοσφαιρική εταιρεία του ΑΠΟΕΛ για το πρόβλημα με την κάρτα φιλάθλου.


Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών (Ημερομηνία Έκδοσης: Απρ 04, 2019)

Ως ΑΠΟΕΛ, η ομάδα δηλαδή που εκπροσωπεί πέραν του 30% του φίλαθλου κόσμου της Κύπρου αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να τοποθετηθούμε δημόσια και να επαναφέρουμε ξανά στο προσκήνιο, το κεφάλαιο «κάρτα φιλάθλου».

Έχουμε γίνει γνώστες της επιστολής που απέστειλε η ΑΕΛ σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στη Βουλή, στα Κοινοβουλευτικά κόμματα, στην ΚΟΠ, στον ΚΟΑ. Μια επιστολή με τεκμηριωμένες απόψεις και επιχειρήματα που μέχρι σήμερα δεν έτυχε απολύτως καμίας ανταπόκρισης. Είναι δυστυχώς μια ακόμα απόδειξη ότι κανείς από όλους όσους αφορά ή θα έπρεπε να αφορά το σημαντικό αυτό θέμα δεν έχει επιδείξει μέχρι στιγμής την πραγματική διάθεση ή την πραγματική βούληση να αφιερώσει χρόνο για να το αντιμετωπίσει.

Μέσω της δημόσιας αυτής ανακοίνωσης απευθυνόμαστε στους τρεις αρμόδιους φορείς που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι οι βασικοί πυλώνες εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου που σκοπό θα έπρεπε να έχει την ποιοτική ανάπτυξη του αθλητισμού τόσο ειδικά στο ποδόσφαιρο (ΚΟΠ) όσο και γενικά στον αθλητισμό (ΚΟΑ) νομοθετώντας με τέτοιο τρόπο που θα βοηθούσε παρά να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα (Βουλή των Αντιπροσώπων).

Και θέτουμε ενώπιον τους, τη σκληρή πραγματικότητα που μάλλον δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δουν.

Κάνουμε μια σύγκριση των αριθμών που κανείς δεν τόλμησε να κάνει μέχρι στιγμής. Σκοπός της σύγκρισης να διαπιστωθεί πόσο επηρέασε η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου σε σχέση με τη μείωση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και που παρουσιάζεται ως το ισχυρότερο επιχείρημα της πλευράς που υποστηρίζει ότι η κάρτα φιλάθλου ΔΕΝ είναι ο βασικός λόγος της θλιβερής εικόνας που βλέπουμε σήμερα στα γήπεδα μας. Οι συγκρίσεις θα αφορούν τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ αφού δεν γνωρίζουμε τα επίσημα συνολικά στοιχεία του πρωταθλήματος όλων των ομάδων.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΕΛ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ PLAY OFFΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
2018-2019
?????????
54,444 (ΚΑΡΤΑ ΦΙΛ.)
4,173 (2 ΑΓΩΝΕΣ)
2017-2018
414,651
93,863 (ΤΑΥΤ.ΚΟΠ)
9,200  (5 ΑΓΩΝΕΣ)
2016-2017
403,207
120,587
8,488 (5 ΑΓΩΝΕΣ)
2015-2016
460,105
132,509
10,218 (5 ΑΓΩΝΕΣ)
2014-2015
413,011 (12 ΟΜΑΔΕΣ)
110,239
11,421 (5 ΑΓΩΝΕΣ)

Το συμπέρασμα που εξάγεται στο συγκριτικό πίνακα είναι ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια 2014-2017, ο μέσος όρος συνολικών εισιτηρίων του ΑΠΟΕΛ ήταν 121,111 (συμπεριλαμβανομένης και της χρονιάς 2014-2015 όπου το πρωτάθλημα διεξήχθη με 12 ομάδες), στην περσινή περίοδο με την απόφαση της ΚΟΠ να εφαρμόσει μέθοδο ταυτοποίησης υπήρξε μείωση 27,248 εισιτηρίων σε σχέση με τον μέσο όρο. Της τάξης δηλαδή του 22,50%. Φέτος μέχρι στιγμής και με 3 εντός έδρας αγώνες να απομένουν έχουμε διαθέσει 54,444 εισιτήρια. Δηλαδή υπολειπόμαστε 39,419 εισιτήρια για να φθάσουμε την περσινή τραγική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια ως ΑΠΟΕΛ πρέπει να διαθέσουμε 13,139 εισιτήρια ανά αγώνα… Καταθλιπτικό και μόνο να το σκεφτεί κάποιος αφού το πιο εμπορικό παιχνίδι της φετινής περιόδου έφθασε τα 5,730 εισιτήρια (ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 11η ΑΓ/ΚΗ).
Αν συνεχιστεί ο ρυθμός διάθεσης εισιτηρίων στα ίδια επίπεδα για τους επόμενους 3 εντός έδρας αγώνες (4,173 μέσος όρος, μέχρι στιγμής) τότε ο συνολικός αριθμός διάθεσης για τον ΑΠΟΕΛ θα είναι φέτος 66,963 εισιτήρια. Η σύγκριση με τις χρονιές πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής ταυτοποίηση φθάνει στο τραγικό ποσοστό μείωσης του 44,70%.
Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών αγαπητοί κύριοι.
Σε ό,τι αφορά στην εξάλειψη βίας στα γήπεδα, προκύπτει ένα ερώτημα. Ποια μορφή βίας εξαλείφτηκε με την εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου; Γιατί αν κάποιος κάτσει για να παρακολουθήσει έναν αγώνα από την τηλεόραση θα διαπιστώσει ότι η λεκτική βία ζει και βασιλεύει. Τι έκανε για αυτό η «κάρτα φιλάθλου»; Τι προτίθεται να κάνει; Έχει δυνατότητα αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Βουλή ψήφισε ένα νόμο και εφάρμοσε ένα μέτρο που η ίδια πλέον έρχεται να αμφισβητήσει σε σχέση με όσα διαβάζουμε μέσα από τις εξαγγελίες κομμάτων. Δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο σκοπός αυτής της αλλαγής πλεύσης. Πιθανόν να μην αποσκοπεί σε κάτι ουσιαστικό αλλά σε κάτι πρόσκαιρο.
Υπάρχει όμως κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για να λύσει τα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου;
Καλούμε την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ να αναπτύξουν πραγματική πρωτοβουλία ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Καλούμε τα κόμματα να αποδείξουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται και δεν ψηφοθηρούν. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :


POW

[POW][twocolumns]

LIVE

[LIVE][twocolumns]

videos

[VIDEOS][twocolumns]

albums

[albums][twocolumns]

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

[ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ][twocolumns]

BASKET

[BASKET][twocolumns]